Brillen

Mannen Stijvolle designs voor mannen
Vrouwen Stijvolle designs voor vrouwen


Waarom je bril online bestellen

Een bril kopen van een vertrouwde en gerenommeerde website is eenvoudig. Je moet alleen je voorschrift weten of bij de hand hebben. Er zijn veel voordelen:

  • Prijs: Omdat de meeste online brilverkopers geen winkels hebben, kunnen ze besparen op operationele kosten. Van deze besparingen profiteer jij. Soms is een bril online wel 20 tot 30% goedkoper dan in een fysieke winkel. Daarom is het de moeite waard om rond te kijken om de beste prijs te krijgen, of om te bestellen op een website met een prijsgarantie.
  • Gemak: Het is niet nodig om een tocht naar de winkelstraat maken en bij de opticien in de rij te staan om je bril te kopen. Wanneer je online bestelt, kun je simpelweg een stijl kiezen die je mooi vindt, de maat controleren, je voorschriftgegevens invoeren en bestellen.
  • Aanbod: Vaak heb je de keuze uit slechts een paar stijlen wanneer je een bril bij een opticien koopt, waarbij ook de kleuropties voor elk montuur beperkt zijn. Wanneer je online koopt, kun je vaak kiezen uit een veel grotere selectie monturen en kleuropties voor zowel mannen als vrouwen. Verschillende websites kunnen verschillende variaties hebben van het montuur dat je leuk vindt. Dus als je een bepaalde stijl zoekt maar de juiste kleur niet vindt, kijk dan snel even rond of iemand anders deze bril verkoopt.

Hoe je online een bril bestelt:

Voer je voorschriftgegevens in en controleer deze goed

Om online je bril te bestellen, heb je je voorschrift nodig of je moet al je voorschriftgegevens nauwkeurig weten. Voer de gegevens in en controleer deze voordat je bestelt. Sommige bedrijven bieden de optie aan om het voorschrift te controleren. Je kunt hen een foto van je voorschrift sturen, waarna ze jouw opticien bellen om te controleren of je de juiste brilglazen voor jouw bril bestelt. Dit kan zorgen voor veel minder gedoe en stress bij het bestellen van je bril.

Selecteer een montuur dat je staat en goed past

Als je een stijl en vorm voor je bril selecteert, denk dan na over wat comfortabel zit en praktisch is, maar tegelijkertijd ook je gezicht complimenteert. Je bril moet comfortabel maar ook stevig op je gezicht passen, zodat hij niet afglijdt maar ook niet te hard drukt en hoofdpijn veroorzaakt. Meet een bril die je nog thuis hebt liggen. Van veerpootje tot veerpootje, over de brug en van pupil tot pupil (deze maat staat bekend als je pupilafstand, of PD). Schrijf deze maten op en voer ze in wanneer de website waar je bestelt hierom vraagt, om er zeker van te zijn dat je nieuwe bril goed past.

Ook al heb je niet de mogelijkheid om een bril fysiek te passen wanneer je online bestelt, afhankelijk van welke opties de website die je gebruikt biedt, zijn er veel manieren die helpen om ervoor te zorgen dat je een bril koopt waar je blij mee bent:

Gezichtsvormgidsen

face shape finder

Gezichtsvormgidsen kunnen je helpen bij het selecteren van de juiste bril op basis van jouw unieke uiterlijk en stijl. Het bepalen van jouw gezichtsvorm (rond, vierkant, ovaal of hartvormig) zal je helpen om ervoor te zorgen dat je bril goed past en je complimenteert.

Een online gezichtsvormgids gebruiken is een handige manier om jouw gezichtsvorm te bepalen. Je kunt onze #MyFaceShapeIs-tool gebruiken om te zien welke vorm en kleuren goed bij jouw gezichtsvorm, haarkleur en huidskleur passen. Je kunt deze informatie daarna gebruiken als hulpmiddel om jouw bril op sterkte te selecteren.

Je bril virtueel opzetten

Sommige online verkopers bieden de mogelijkheid om je bril op te zetten met behulp van een virtueel hulpmiddel dat een afbeelding van jouw gezicht geeft met daarop het gekozen montuur. Al kan het interessant zijn om dit te proberen, de manier waarop ze de bril op jouw afbeelding plaatsen is niet altijd even nauwkeurig. Dit kan tot verwarrende resultaten leiden. In veel gevallen is het beter om een idee te hebben over je gezichtsvorm en een stijl te kiezen die bij jouw vorm past, in plaats van de beslissing te nemen over welke bril je bestelt op basis van een dergelijk hulpmiddel.Snelle tips van onze opticien voor het online bestellen van je bril

  • Een reservebril is altijd handig. Je kunt overwegen om te investeren in een tweede bril, voor het geval dat je bril kwijt raakt of kapot gaat. Zoek naar aanbiedingen waarbij korting wordt gegeven bij het kopen van twee brillen.
  • Regelmatig je ogen laten testen is heel belangrijk voor dragers van een bril op sterkte. Dit zorgt ervoor dat je bril jouw ogen perfect corrigeert. Online bestellen is eenvoudig en handig, maar vergeet niet om een keer per jaar je opticien te bezoeken om je ogen grondig te laten testen.
  • Controleer het retourbeleid voordat je bestelt. Het comfort en de pasvorm van je bril is heel belangrijk. Soms kan het zo zijn dat je hem wilt retourneren nadat je hem enkele dagen hebt gedragen. Controleer de kleine lettertjes op de website waar je de bril op wilt bestellen, om er zeker van te zijn dat ze een transparant en eerlijk retourbeleid hanteren. Dit geeft je de tijd om je bril goed te testen.


Gerelateerde links: