Goedkope brillen

Wanneer een bril goedkoper is dan je verwacht, betekent dit niet meteen dat die bril niet van een goede kwaliteit is. Je kunt nog steeds fantastisch, stijlvolle monturen kopen zonder dat je de hoge prijs betaalt die vaak gevraagd wordt voor brillen van de grote merken.

Lage prijs, hoge kwaliteit

Omdat veel van deze monturen in grote partijen ingekocht worden, geven websites die ze verkopen vaak veel hogere kortingen aan hun klanten dan fysieke winkels. Ze zijn nog steeds gemaakt van dezelfde hoogwaardige materialen als andere brillen op de markt. Ook worden vaak comfortabele en heldere brillenglazen van hoge kwaliteit meegeleverd.

Waarom zijn brillen online vaak goedkoper?

Ook al hebben winkels in winkelcentra hun prijzen verlaagd om de competitie aan te gaan, is het nog vaak veel goedkoper om je bril online te bestellen. Wanneer je in een fysieke winkel koopt, betaal je vaak ook voor de kosten en salarissen die nodig zijn om de winkel open te houden.

Online verkopers hoeven al deze dure kosten niet te betalen zodat je de best mogelijke prijs betaalt voor het montuur dat je echt mooi vindt. Als je liever met iemand praat over je bril, bieden sommige online winkels de mogelijkheid om via de telefoon te bestellen.

Houd je voorschrift bij de hand

Je hebt je voorschrift nodig wanneer je online een goedkope bril bestelt. Een voorschrift kan tot twee jaar meegaan voordat je ogen opnieuw getest moeten worden.

Ondanks dit raden we je aan je ogen vaker dan om de twee jaar te laten controleren. Dit zorgt ervoor dat je voorschrift correct is en je de bril koopt die langer voor comfortabele ogen zorgt.

Goedkope brilglasopties

Zelfs de goedkoopste bril op sterkte kan voorzien worden van brillenglazen die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook comfortabel zijn. De meest voorkomende brilglasopties zijn:

Ontspiegeling: Ontspiegelde glazen verbeteren niet alleen je zicht, ze laten je bril er ook een stuk beter uitzien. In feite is het zo dat, omdat moderne ontspiegelde glazen tot wel 99,5% van het beschikbare licht doorlaten, brillenglazen waarop dit is toegepast vrijwel onzichtbaar zijn. Dit maakt het veel makkelijker om je ogen en je uitdrukking te zien.

Omdat het licht niet door de glazen weerkaatst wordt, kan je zicht veel scherper gemaakt worden. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je minder snel vermoeide ogen krijgt en kan zelfs veel comfortabeler zijn wanneer je autorijdt of lange tijd achter de computer zit.

Kraswering Ook al kan een bril niet volledig krasbestendig gemaakt worden, je glazen hebben een veel betere kans als ze bedekt worden met een krasbestendige coating. Dit verhardt de brilglazen, waardoor ze minder makkelijk beschadigen als ze bijvoorbeeld tegen je sleutels gedrukt worden of per ongeluk vallen.

Vandaag de dag worden de meeste brilglazen met een soort krasbestendigheid geleverd. Maar ondanks dit, is het nog steeds het best om je bril veilig in een gewatteerd tasje of doosje te bewaren wanneer je hem niet gebruikt. Zo blijft je bril er zo nieuw mogelijk uitzien.

Goedkope brillen beschikbaar in populaire stijlen

Wat je ook zoekt, er is altijd een perfecte bril voor jou. Maar dat betekent niet dat je te veel moet uitgeven om de juiste bril aan te schaffen. Goedkope brillen zijn voortaan beschikbaar in een groot scala van vormen en stijlen, inclusief enkele van de meest populaire keuzes:

Randloos: Een stijlvol alternatief voor traditionele monturen. Deze brillen kunnen vrijwel onzichtbaar zijn als je ze draagt. Dit maakt ze perfect voor een simpele, geraffineerde look die ervoor zorgt dat de bovenkant van een hartvormig gezicht niet teveel benadrukt wordt.

Rechthoekige monturen: De klassieke stijl is nog steeds erg in de mode. Rechthoekige of ovale monturen kunnen perfect zijn voor mensen met een wat ronder gezicht, omdat dit helpt bij het verlengen van je gezichtskenmerken en ze voegen wat kleur toe.

Ronde monturen: Perfect voor vierkant gevormde gezichten. Brillen met rondere randen zijn geweldig om je gezichtskenmerken te verzachten en om je gezicht te verlengen. Volledig ronde brillen geven je ook een heel gedurfde look die je echt kan laten opvallen in de massa.

Cat eye brillen: Een uitgesproken en gedurfde look die perfect is voor ovale gezichten. Deze gevleugelde ontwerpen voegen een beetje retro-flair toe aan je look, zonder dat het je natuurlijke gezichtskenmerken overschaduwt.

Gerelateerde links: