Nerdy brillen

geek-glasses

Nerdy brillen zijn stijlvol, leuk om te dragen en staan mooi bij ronde of ovalen gezichten. Online een nerdbril kopen is eenvoudig wanneer je je voorschrift bij de hand hebt en je weet welk montuur bij je gezichtsvorm past.

Wat zijn nerdy brillen?

Nerdy (of nerd-) brillen zijn oversized monturen die de aandacht trekken, meestal met een hoekig vierkant of rechthoekige vorm. Nerdbrillen zijn er in vele verschillende kleuren en variaties, maar de belangrijkste eigenschap is dat ze oversized dikke monturen hebben.

Beroemdheden met nerdbrillen

anne-hathaway-geeky-glasses

Verschillende opvallende beroemdheden zijn de laatste tijd gezien met nerdbrillen, inclusief de altijd prachtige Victoria Beckham en Hollywood-ster Anne Hathaway.

Anne’s oversized vierkante montuur complimenteert haar ronde gezichtsvorm, terwijl het warme gevlekte montuur haar bruine ogen en honingkleurige highlights accentueren.

Ultra-glam vrouwen Kim Kardashian en Alexa Chung hebben al jaren nerdy brillen in hun garderobe, en bij de mannen zijn Johnny Depp, Robert Downey Jr. en Chris Pine schitterend met hun nerdy brillen.

Foto van Buzzfeed

Verschillende stijlen van nerdy brillen

Wayfarers

Een dik, zwart montuur en sterke vierkante vorm maken van de Wayfarer een klassiek nerdy montuur. Je kunt de look nog meer accentueren door een oversized Wayfarer-montuur te kiezen met details of gekleurde accenten, of voor een afgeslankte versie gaan met een subtieler effect.

Vierkante monturen

Vierkante monturen in Buddy Holly-stijl zijn al in de mode sinds de jaren 50 en voegen een beetje rock-’n-roll toe aan jouw geek-chic. De meeste merken bieden verschillende vierkante heren- en damesmonturen aan om uit te kiezen. Vierkante brillen passen het best bij mensen met een ovalen of rond gezicht omdat ze je rondingen verzachten.

Oversized monturen

Of je nou kiest voor een glanzende metaalfinish en een rond montuur, of voor een felgekleurde vierkante bril, oversized is wat min of meer nerdy brillen definieert. Ga voor een rond oversized montuur als je een vierkant gezicht hebt, of een vierkant oversized montuur als je een rond gezicht hebt.

Online een nerdbril kopen

Als je jouw nieuwe bril online gaat kopen, is dit waar je over na moet denken:

  • Prijs: Als je je nerdy bril online koopt, kan dit je tot wel 20-30% besparen ten opzichte van een fysieke winkel van een opticien. Als je op zoek bent naar een koopje, raden we je aan om rond te kijken om de laagste prijs te krijgen of om op een website te bestellen die een laagsteprijsgarantie heeft.
  • Gemak: Het is niet nodig om in de rij te staan bij de opticien om je bril te kopen. Wanneer je online bestelt, kun je simpelweg een stijl kiezen die je mooi vindt, de maat controleren, je voorschriftgegevens invoeren en bestellen. (Zorg ervoor dat je voorschrift up-to-date is en dat je huidige bril perfecte oogcorrectie biedt, voordat je een nieuwe bestelt. We raden aan dat je elke twee jaar een oogtest laat doen, om ervoor te zorgen dat je voorschrift accuraat blijft).
  • Aanbod: Wanneer het aankomt op het kiezen van je brilmontuur, zijn er honderden stijlen, vormen en maten die je kunt overwegen. Online kopen geeft je meer opties. Dit omdat opticiens slechts een of twee varianten binnen een assortiment kunnen aanbieden en misschien niet de stijl hebben die jij mooi vindt.
  • Pasvorm: Net zoals geweldige jeans past de juiste bril jou perfect. Bekijk je huidige monturen en schrijf de afmetingen van de pootjes en de montuurbreedte op (deze staan bij de meeste monturen op de binnenkant van de pootjes afgedrukt). Als je een bril selecteert met vergelijkbare afmetingen, helpt dit je om je bril comfortabel te kunnen dragen. Zelfs wanneer je een montuur kiest met een andere vorm dan je huidige bril, kun je nog steeds een montuur kiezen met een vergelijkbare pootlengte en breedte zodat hij lekker zit.

Gerelateerde links: