Sta ik met een rond montuur?

round-glasses-banner

Ronde brillen zijn zeer modieus, eigenzinnig en voegen een leuk vleugje retro-glam toe aan elke outfit. Een uitgesproken montuur dat de aandacht trekt. Ronde brillen passen het best bij mensen met een vierkant gezicht.

Wat zijn ronde brillen?

Ronde brillen worden vaak beschreven als het betoverende zusje van geeky brillen. Het zijn cirkelvormige monturen met slanke pootjes, gedurfde kleuren en nauwe bruggen. Deze aandachttrekkende monturen zijn geweldig voor mensen die een indruk en een gedurfd statement willen maken met hun bril.

kirsten-stewart-round-glasses

Beroemdheden die ronde brillen dragen

Ronde brilmonturen zijn tegenwoordig heel populair onder Hollywood-sterren, bloggers en fashionistas.

Kirsten Stewart, Robert Downley Jr en Lady Gaga zijn allemaal gezien met ronde brillen en zonnebrillen, wat een extra vleugje vintage-glam toevoegt aan hun looks op de rode loper.

Het slanke, ovalen gezicht van Kirsten is de perfecte vorm om deze vintage look uit te dragen. Haar gedurfde, ronde bril benadrukt haar heldere blauwe ogen, complimenteert haar verfijnde kenmerken en verzacht haar uitgesproken kin.

rounded-square-glasses

Andere soorten ronde brillen.

Het afgeronde vierkant.

Andere soorten ronde monturen zijn bijvoorbeeld het afgeronde vierkant. Dit montuur brengt balans in het ronde silhouet met een vierkante rand en past het best bij ovalen gezichten met hoge jukbeenderen.

Afgeronde vierkanten brillen hebben vaak extra grote monturen en passen het best bij mensen met verfijnde gezichtskenmerken en een sterke kaaklijn. Mensen met ovalen en hartvormige gezichten zullen zien dat afgeronde vierkanten monturen complimenterend en stijlvol zijn.

hipster-round-glasses

Vintage en retro ronde brillen.

Retro ronde brillen zijn de perfecte manier om een vintage glam-look af te maken. De gedurfde monturen kunnen werken met de meeste vintage-stijlen, zeker wanneer je kiest voor een zwart of schildpadmotiefmontuur dat elke outfit complimenteert.

Retro ronde brillen zijn zeer populair onder vintage-fashion-bloggers en instagrammers, inclusief Fashion Tag, Madamehols en Denise Cotte.

Als je echt op wil vallen, kun je een steampunk-stijl vintage ronde bril proberen met extra details en metaalwerk, wat er een unieke, vintage en stoere draai aan geeft.

Hoe koop je online een ronde bril

Als je van plan bent om online een ronde bril te kopen, zijn hier enkele tips om de juiste look en toch een geweldige, comfortabele pasvorm te krijgen:

Ga voor een stijl die bij je gezichtsvorm past.

Kleine ronde brillen zijn minder vergevend dan oversized ronde monturen. Als je een slanke, ovale gezichtsvorm met verfijnde kenmerken hebt, past een klein rond montuur perfect bij jou. Als je een wat ronder gezicht of meer vierkante kaak hebt en een ultra-glam look wil aanmeten, kun je een oversized rond montuur proberen met aandachttrekkende details op de montuurranden, zoals pootjes met een patroon of structuur. Dit help om je gezichtskenmerken in evenwicht te brengen en het voegt iets toe aan de drama van de look die je creëert.

Zorg ervoor dat je de juiste bril bestelt voor jouw voorschrift.

Wanneer je online een bril koopt is het heel belangrijk om te controleren dat je glazen bestelt die je zicht perfect corrigeren. De details van je voorschrift zijn beschikbaar bij je opticien. Zorg ervoor dat alle verplichte velden ingevuld zijn en controleer goed of deze correct zijn ingevoerd wanneer je een nieuw montuur koopt. Als de website waar je van bestelt een service heeft om je voorschrift te controleren, is het altijd een goed idee om hier gebruik van te maken.

Kijk rond voor de beste prijs.

Als de website waarop je jouw bril bestelt een laagsteprijsgarantie heeft, is dit de beste manier om ervoor te zorgen dat je een geweldige deal krijgt. Als dit niet zo is, kijk dan rond en zorg ervoor dat je de beste korting krijgt voor je bril. Het is mogelijk om tot 30% te besparen op de aanbevolen winkelprijs of om te profiteren van speciale online-deals die het kopen van een bril heel betaalbaar maken.

Gerelateerde links: