Vintage brillen online kopen

vintage-glasses-banner

Brillen op sterkte met een vintage stijl zijn er in vele stijlvolle vormen en maten, van glamoureuze cat eye brillen tot een retro ronde stijl. De juiste vintage bril voor jou kopen is een kwestie van pasvorm, stijl en flair.

Wat zijn vintage brillen?

Vintage brillen zijn moderne monturen die gebaseerd zijn op retrostijlen. Vintage brillen zijn populair onder sterren, fashionistas en bloggers, en zijn er in verschillende stijlen:

Cat eye brillen: Met een verlengde slaap en een gebogen profiel zijn cat eye brillen glamoureus en geraffineerd. Ze passen het best bij gezichten met een ovalen vorm.

Ronde brillen: Ronde brillen verzachten gezichten met een vierkante vorm. Dit gedurfde montuur is heel stijlvol en wordt geassocieerd met een aantal prominente sterren, waaronder Johnny Depp en Justin Timberlake.

Aviators: Aviators zijn ontworpen voor piloten in de jaren 30 en zijn al tientallen jaren een stijlicoon. De dubbele brug en slanke pootjes passen het best bij ovale gezichtsvormen.

Retro brillen en vintage brillen: Wat is het verschil?

Retro brillen zijn een moderne variant van een vintage stijl. Veel retrostijlen zijn beïnvloed door vintage, waaronder Wayfarers, ronde brillen en cat eye brillen. De sleutel om een stijl te kiezen is om het montuur te kiezen dat het best bij je gezichtsvorm past en lekker zit.

Beroemdheden met vintage brilmonturen

Veel sterren, bloggers en Instagram-beroemdheden kiezen voor een montuur met een vintage stijl. Van Johnny Depp tot Rihanna, beroemdheden houden van retro brillen. Een oversized montuur voegt een stoere look toe aan elke vintage outfit en complimenteert de meeste gezichtsvormen. Het slanke silhouet van een half-randloos vintage montuur kan daarentegen erg afslankend zijn voor een rond gezicht.

Gerelateerde links: