Wayfarer-brillen | Brillen in Wayfarer-stijlWayfarer-brillen geven een klassieke look met een uitgesproken urban randje. Hun unieke en modieuze stijl maakt ze een geweldige keuze voor iedereen die er cool en scherp uit wil zien.

Wat zijn Wayfarer-brillen?

De Wayfarer-stijl is voor het eerste geïntroduceerd door Ray-Ban in de jaren 50 en heeft meerdere oplevingen gehad. In de loop der tijd is het een iconisch fashion-statement op zichzelf geworden. De uitgesproken trapeziumvorm en dikke pootjes zijn gedurende meer dan 50 jaar gekopieerd en herhaald, waardoor verschillende merken hun eigen draai aan het klassieke ontwerp hebben gegeven.

Past een Wayfarer-bril bij mij? Wayfarer glasses

Wayfarer-brillen Brillen in de Wayfarer-stijl zijn al lange tijd een populaire accessoire en, ook al wordt gezegd dat de stijl van nature meer mannelijk is, zijn ze even populair onder vrouwen. Zo werd de Olsen-tweeling bijvoorbeeld regelmatig gespot met Wayfarers tijdens een van de oplevingen van de stijl. De stijl is klassiek, maar omdat hij van nature hoekig is, past hij het best bij mensen met een ronder gezicht. Om meer te weten te komen over wat bij jouw gezichtsvorm past, kun je onze handige tool proberen: #MyFaceShapeIs.

Wayfarer-brillen online kopen

Als je jouw nieuwe bril online gaat kopen, vind je hier wat nuttige informatie en dingen om over na te denken:

  • Prijs: Je kunt tot wel 20-30% besparen door simpelweg je bril online in plaats van in het winkelcentrum te kopen. Websites die merkmonturen verkopen bieden vaak een laagsteprijsgarantie, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt.
  • Gemak: Je bril online kopen kan je veel tijd besparen. Je kunt eenvoudig een bril met Wayfarer-stijl selecteren uit de lijst met beschikbare opties en de bril kiezen die jij het mooist vindt. Zorg er alleen wel voor dat je je voorschrift bij de hand houdt voordat je jouw nieuwe bril bestelt.
  • Aanbod: Er zijn duizenden verschillende brilstijlen en -vormen die je kunt overwegen wanneer je een nieuw montuur koopt. Als je online koopt, kun je meestal kiezen uit alle monturen. Winkels in het winkelcentrum kunnen daarentegen meestal slechts een of twee soorten binnen een geselecteerd assortiment aanbieden.
  • Pasvorm: Net als bij elk ander geweldig modeaccessoire moet de juiste bril jou perfect passen. Het belangrijkst is echter dat je ervoor moet zorgen dat je voorschrift up-to-date en nauwkeurig is. We raden aan om tenminste elke twee jaar een opticien te bezoeken om ervoor te zorgen dat je glazen perfect voor jouw ogen zijn.