Daglenzen of maandlenzen?

De twee voornaamste categorieën zachte contactlenzen zijn maandlenzen en daglenzen. Beide hebben zo hun voordelen, dus uiteindelijk hangt het er vanaf welk soort contactlenzen je voorkeur heeft, en wat je opticien je adviseert.

Bij Vision Direct bieden wij al de populaire merken van zowel maand- als daglenzen, inclusief Focus Dailies All Day Comfort,1-day Acvue Moist, 1-Day Acuvue Trueye, Acuvue Oasys en Soflens Daily Disposable in een wijd gamma aan sterktes, dus de kans is groot dat we ook die van jou aanbieden.

Als je eigen-merk lenzen gebruikt van opticiens zoals Specsavers dan hebben we je lenzen waarschijnlijk gewoon in ons assortiment. Wij verkopen ze echter onder hun oorspronkelijk merknaam in plaats van die van uw opticien. Het is dus niet nodig om het eigen merk van de opticien te blijven gebruiken als je weet wat het equivalent is. om er achter te komen wat de oorspronkelijk naam van je lenzen is.

Maandlenzen – de voordelen

Kosten – Zelfs als je de kosten van vloeistoffen meerekent zijn maandlenzen goedkoper dan daglenzen.
Minder vuilnis – Sommige lensdragers verkiezen maandlenzen boven daglenzen omdat er minder afval overblijft. Met maandlenzen houd je aan het eind van de week geen vuilnisbak vol met lenshouders over.

Daglenzen – de voordelen

Ondanks dat daglenzen duurder zijn in de aanschaf dan maandlenzen kiest twee derde van onze klanten voor de dagelijkse variant. Zoals de naam al aangeeft draagt je deze contactlenzen voor een dag en gooi je ze aan het einde van de dag weg.
Je hoeft geen lenzenvloeistof aan te schaffen of mee te nemen. Daglenzen komen immers in hun individuele houder, inclusief vloeistof.

Het type lens dat je draagt is voornamelijk afhankelijk van je voorschrift, het is dan ook absoluut niet aan te raden om tussen maandlenzen en daglenzen te wisselen zonder eerst een opticien of oogarts te raadplegen.

Populairste contactlenzen