🌞 Cadeaus 🌞 Kies nu

Lenzen dragen tijdens je favoriete bezigheden

Lachende vrouw buiten in de zon

Tijdens de lockdown is er veel veranderd in ons dagelijkse leven. Van het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer tot een verjaardag vieren op Skype: veel dingen zijn tegenwoordig anders dan voorheen.

Veel mensen werken nog steeds thuis en hebben daardoor meer vrije tijd. Misschien ben je wel aan een nieuwe hobby begonnen, zoals bakken, tuinieren of breien. Allemaal ideale activiteiten om te ondernemen in deze nieuwe anderhalvemetersamenleving. Een leuke nieuwe hobby is een uitstekende manier om in deze onzekere tijd thuis op een leuke manier actief bezig te zijn.

Je kunt nog meer genieten van deze activiteiten als je lenzen draagt. Met contactlenzen kun je namelijk het maximale halen uit je dagelijkse activiteiten. Wat je ook aan het doen bent, met lenzen heb je meer bewegingsvrijheid.

Tuinieren en lenzen: de perfecte combinatie

Bloemen in de tuin water geven

Of je nu een paar potten met kruiden op je balkon hebt staan of een grote tuin hebt: tuinieren kan wonderen doen voor je geestelijke gezondheid. Tuinieren werkt ontspannend en geeft tegelijkertijd een gevoel van voldoening. Als je een bril draagt, kan dit soms onhandig zijn tijdens het tuinieren. Helemaal als je presbyopie hebt (ook wel ouderdomsverziendheid genoemd). Steeds je leesbril op en af moeten zetten als je in de tuin bezig bent is onhandig, helemaal als je aarde aan je handen hebt.

Als je gaat tuinieren op een zonnige dag dan wil je natuurlijk je ogen goed beschermen tegen de zon. Als je lenzen draagt is dat goed te combineren met het dragen van een zonnebril. Op die manier heb je de vrijheid om goed beschermd en met een perfect zicht van de tuin te genieten. Onze opticiens raden 1 Day ACUVUE Moist Multifocal aan bij presbyopie (ouderdomsverziendheid). Deze zachte multifocale lenzen hebben een uniek ontwerp dat comfortabel en veilig op je oog past, met een naadloze overgang tussen ver weg en dichtbij kijken. Deze lenzen hebben ook een uv-filter dat je ogen helpt te beschermen tegen de zon.

Dankzij de unieke Lacreon-technologie van Johnson & Johnson beschikt deze lens over een soort vochtkussentje, waardoor je ogen de hele dag gehydrateerd blijven. De lenzen zijn hierdoor een uitstekende keuze als je last hebt van droge of gevoelige ogen. 1 Day ACUVUE Moist Multifocal zijn ook heel handig en hygiënisch, omdat je deze daglenzen na een lange dag in de tuin gewoon kunt weggooien. De volgende dag gebruik je heel handig een nieuw setje lenzen, voor een fris en helder zicht. Ga je graag aan de slag in de tuin? We hebben een lijst met handige tuiniertips voor je gemaakt. Hier kun je lezen hoe je de bloemen en planten in je tuin deze zomer zo mooi mogelijk laat bloeien.

Vergeet je lenzen niet tijdens het bakken

Chocoladetaart op een tafel

Ook als je gaat bakken zijn lenzen heel handig. Want tijdens het bakken wil je natuurlijk niet afgeleid worden door beslagen brillenglazen of een bril die van je neus glijdt. Als je contactlenzen draagt heb je een perfect perifeer zicht, waardoor je alle bewegingsvrijheid hebt die je nodig hebt tijdens het bakken. En wat ook een groot voordeel is: als je lenzen draagt beslaat je bril niet als je de oven open doet om die lekkere taart of cake eruit te halen.

Onze opticiens raden de daglenzen Acuvue Oasys 1 Day aan voor een comfortabel zicht. Met deze handige en hygiënische daglenzen hoef je niet meer elke avond en ochtend je lenzen schoon te maken met lenzenvloeistof. Omdat het daglenzen zijn gooi je de lenzen aan het eind van de dag weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje lenzen. Dankzij de unieke HydraLuxe-technologie van Acuvue Oasys 1 Day blijven je ogen de hele dag gehydrateerd.

Ben jij tijdens de lockdown ook aan het bakken geslagen? Bekijk dan ons recept voor een heerlijke chocoladetaart. Deze taart is heel makkelijk te maken en je hebt maar vier ingrediënten nodig.