De beste torische lenzen voor astigmatisme

dinsdag 25 februari 2020 door Vision Direct

De beste torische lenzen voor astigmatisme

Veel mensen hebben astigmatisme (ook wel 'een cilinder' genoemd). Wereldwijd heeft 40% van de volwassenen en 15% van de kinderen astigmatisme. Het komt dus veel voor. En gelukkig is het makkelijk te corrigeren met torische lenzen (of met een bril).

We horen vaak dat mensen denken dat als ze een cilinderafwijking hebben, dat ze dan per se een bril moeten dragen. Maar er zijn gelukkig al jarenlang lenzen op de markt die astigmatisme corrigeren. Dit worden torische lenzen genoemd. Torische lenzen corrigeren zowel astigmatisme als bijziendheid of verziendheid. Torische lenzen zijn verkrijgbaar als daglenzen, maandlenzen en tweewekelijkse lenzen.

Top 10 torische lenzen voor astigmatisme

Bij Vision Direct hebben we een groot aanbod aan torische lenzen. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt van de beste torische lenzen, ook wel 'lenzen met een cilinder' genoemd. Op die manier kun je zien welke lens het meest geschikt voor je is als je astigmatisme hebt.

Draag je nu een bril met een cilinder en wil je overstappen naar lenzen met een cilinder? Overleg dit dan eerst even met je opticien. De opticien kan dan je ogen meten en kijken welke soort torische lens het meest geschikt is voor jou.

ACUVUE OASYS 1 Day for ASTIGMATISM

1. ACUVUE OASYS 1 Day for ASTIGMATISM

De onbetwiste kampioen onder de torische contactlenzen is ACUVUE OASYS 1 Day for ASTIGMATISM. Deze state-of-the-art contactlenzen combineren het beste van een torische lens met het comfort van daglenzen.

Deze lenzen zijn ontworpen met de HydraLuxe technologie. Hierdoor worden je lenzen de hele dag optimaal gehydrateerd. De lens voelt daardoor de hele dag comfortabel aan op je oog.

Dankzij het geavanceerde ontwerp van deze lenzen blijven ze elke keer dat je met je oog knippert op de juiste plek zitten, iets dat heel belangrijk is bij lenzen met een cilinder. ACUVUE OASYS 1-Day for ASTIGMATISM zijn ideaal als je je lenzen elke dag lang draagt of bijvoorbeeld als je elke dag veel naar een computerscherm moet kijken.

“Ik heb last van droge ogen en deze lenzen zijn de beste. Ik doe ze om 7.30 uur in en doe ze twaalf uur later pas weer uit.” Toni (05/04/2019)

“Zeer comfortabele lenzen die me een perfect zicht geven” Cecilia (11/10/2019)

Biofinity Toric

2. Biofinity Toric

Biofinity Toric, van CooperVision, is een van onze bestverkochte contactlenzen. Dankzij de Aquaform Technology laten deze zachte maandlenzen veel zuurstof door naar je ogen. Het unieke ontwerp garandeert een perfecte stabiliteit van de contactlens, waardoor je de lens de hele dag comfortabel kunt dragen.

“Goede kwaliteit lenzen, geen droge ogen meer, perfect zicht!” Marrit (28-11-2019)

“Fijne lenzen en de cilinder blijft mooi op zijn plaats.” Reni (02-03-2019)

1 DAY ACUVUE MOIST for ASTIGMATISM

3. 1 DAY ACUVUE MOIST for ASTIGMATISM

Daglenzen zijn steeds populairder aan het worden. Geen wonder, want daglenzen zijn enorm makkelijk en hygiënisch in gebruik. De daglenzen 1 DAY ACUVUE MOIST for ASTIGMATISM van Johnson & Johnson zijn hier een perfect voorbeeld van. Dankzij het stabiliserende ontwerp zit deze lens perfect rond je oog, wat de hele dag lang zorgt voor een gezond en comfortabel zicht. Dit gecombineerd met de Lacreon-technologie (hierdoor houdt de lens vocht vast), zorgt ervoor dat dit een heel comfortabele torische daglens is.

“Totaal geen last meer van droge ogen!” Neda (30-10-2018)

“Ultiem comfort en geen gedoe.” Natasha (08-10-2018)

ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM

4. ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM

En op nummer 4 in onze top 10 van torische lenzen: ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM. Deze lenzen kun je twee weken dragen. Het is dus een type lens dat tussen maandlenzen en daglenzen in zit. Deze zachte, torische lenzen zijn heel geschikt als je snel last hebt van droge of gevoelige ogen. Dankzij de Hydraclear Plus-technologie houdt de lens vocht vast. Het ontwerp van de lens zorgt ervoor dat de lens de hele dag in de juiste positie blijft zitten. Deze torische lens is hierdoor heel geschikt om te dragen als je vaak de hele dag naar een computerscherm moet kijken.

“Hele fijne zachte lens. Ik heb vaak problemen met mijn lenzen, maar deze zitten erg comfortabel. Zelfs tijdens lange dagen.” Patrick (06-10-2018)

“Een goede en prettige lens, zeker aan te raden!” Mong Lam (07-10-2018)

Air Optix for Astigmatism

5. Air Optix for Astigmatism

Air Optix for Astigmatism zijn zachte, torische maandlenzen. Dankzij de TriComfort-technologie laat deze lens meer zuurstof door naar je ogen en worden je ogen optimaal gehydrateerd. Deze torische maandlens is hierdoor ideaal als je last hebt van droge ogen.

“Deze lenzen zijn erg prettig om te gebruiken. De meeste dagen vergeet ik dat ik ze in heb, wat een goed teken is met mijn ogen.” Hetty (07-10-2018)

“Deze lenzen zijn super! Totaal niet droog.” Sade (02-05-2019)

Dailies AquaComfort Plus Toric

6. Dailies AquaComfort Plus Toric

Dailies AquaComfort Plus Toric zijn torische daglenzen met een cilinder. Deze zachte lenzen maken gebruik van de Lightstream-technologie die ervoor zorgt dat het lensoppervlak extra glad is en goed aansluit op je oog. Dankzij het unieke bevochtigingssysteem van de lens wordt er elke keer dat je met je oog knippert vocht vrijgemaakt. Je ogen voelen daarom met deze lenzen de hele dag fris en gehydrateerd.

“De lenzen voelen prettig aan, geen last van droge ogen. Ook als ik ze bijna twintig uur in heb!” Angela (05-10-2018)

“Superlenzen, erg blij mee.” Jacqueline (08-10-2018)

Proclear Toric

7. Proclear Toric

Proclear Toric zijn comfortabele torische maandlenzen van CooperVision. Deze zachte lenzen maken gebruik van de exclusieve PC Technology van CooperVision, wat de natuurlijke samenstelling van de cellen van de ogen imiteert. Dit zorgt ervoor dat de lenzen langer vocht vasthouden en een beschermende buffer creëren tussen het lensoppervlak en je ogen, waardoor je ogen fris en gezond voelen.

“Prima lenzen die comfortabel dragen en het makkelijk een maand volhouden. Scherp zicht ook.” Jacomijn (05-10-2018)

“Een comfortabele lens die goed zicht geeft en niet duur is.” Joey (08-10-2018)

SofLens Toric

8. SofLens Toric

SofLens Toric is een populaire torische maandlens van Bausch & Lomb. Dankzij het gepatenteerde Lo-Torque-ontwerp en het zachte en flexibele Alphafilcon A-materiaal, passen deze contactlenzen perfect op je oog. De lenzen geven de hele dag een comfortabel en gehydrateerd zicht.

“Hele fijne lenzen, goede kwaliteit. Deze lenzen werden door mijn kwaliteitsopticien aangeraden. Toen ik ontdekte dat ik ze hier voor de helft kan kopen, ben ik overgestapt op Vision Direct.” Loes (27-09-2015)

“Hele prettige, comfortabele lens.” Mirjam (02-11-2018)

Biomedics Toric

9. Biomedics Toric

Biomedics Toric contactlenzen, gemaakt door CooperVision, zijn torische maandlenzen. Deze zachte lenzen zijn een ideale keuze als je een comfortabele torische lens zoekt met een cilinder.

Het ontwerp van de lens maakt gebruik van het zogenaamde Aberration Neutralizing System. De lens biedt hierdoor een perfect zicht. Door het hoge watergehalte worden je ogen de hele dag voorzien van voldoende vocht. En dankzij het uv-filter worden je ogen beschermd tegen mogelijke schade door de zon.

“Fijne comfortabele lens voor een goed prijsje. Zeker een aanrader.” Ellen (05-10-2018)

“Heel comfortabel en een goede prijs-kwaliteitverhouding” Paula (22-09-2018)

Biomedics 1 Day Extra Toric

10. Biomedics 1 Day Extra Toric

Biomedics 1 Day Extra Toric contactlenzen zijn comfortabele daglenzen met een cilinder. Met deze handige daglenzen gebruik je elke dag een nieuw setje lenzen. Aan het eind van de dag gooi je de lenzen weg en de volgende ochtend gebruik je weer een nieuw setje. Geen gedoe dus meer met lenzenvloeistof. Deze Biomedics 1 Day Extra Toric lenzen zijn zo gemaakt dat ze perfect op je ogen passen. De lenzen zorgen voor een helder en scherp zicht, ongeacht wat voor soort cilinder je nodig hebt. Dankzij het gladde oppervlak blijft de lens comfortabel op je oog zitten. En door het hoge watergehalte zijn deze lenzen heel geschikt als je snel last hebt van droge ogen.

“Geen last meer van geïrriteerde en droge ogen.” Prany (22-11-2018)

“Voor op vakantie en weekendjes weg gebruik ik deze daglens. Zitten perfect en dat voor een mooie prijs.” Ellen (05-10-2018)

Gerelateerde links

please wait