Maak je carnavalsoutfit compleet met kleurlenzen

dinsdag 4 februari 2020 door Vision Direct

Feestelijk opgemaakte ogen

Alaaf! Heb jij je outfit voor carnaval al klaarliggen? Als je je outfit dit jaar helemaal af wilt maken, probeer dan eens kleurlenzen. Want of je nu wilt weten hoe je eruitziet met blauwe, groene, grijze, paarse of blauwe ogen: met kleurlenzen kun je dit uitproberen.

Drie kleurlenzen

Verander je oogkleur

Carnaval is natuurlijk dé tijd van het jaar om je eens compleet anders uit te dossen dan normaal. Met kleurlenzen kun je je outfit net dat beetje extra geven. En door je oogkleur te veranderen, kun je meteen een heel andere uitstraling krijgen. Als je nog nooit lenzen hebt gedragen, kan het misschien wat spannend zijn om dit voor het eerst te proberen. Maar wees gerust: het indoen van lenzen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Kleurlenzen zijn verkrijgbaar met en zonder sterkte. Dus ook als je normaal geen lenzen of bril draagt, kun je kleurlenzen een keer uitproberen.

Tips voor het dragen van kleurlenzen

Ga je kleurlenzen dragen tijdens carnaval? Lees dan hier onze tips om ervoor te zorgen dat je ogen gezond blijven en dat je zonder zorgen lenzen kunt dragen.

Een close up van een oog

Niet slapen met kleurlenzen in

We weten hoe het is: als je thuiskomt na het feesten tijdens carnaval wil je doorgaans het liefst meteen gaan slapen. Maar hoe moe je ook bent: vergeet niet om je lenzen uit te doen voordat je gaat slapen. Kleurlenzen zijn namelijk niet bedoeld om te dragen als je slaapt.

Deel je contactlenzen niet met iemand anders

Als je kleurlenzen draagt kan het gebeuren dat je vrienden zo enthousiast zijn over je nieuwe oogkleur dat zij de lenzen ook graag willen proberen. Het kan dan verleidelijk zijn om ze jouw lenzen te laten uitproberen, maar doe dit niet met al gedragen lenzen. Dit omdat lenzen altijd een kleine hoeveelheid bacteriën op zich hebben die afkomstig zijn van je ogen. Hoewel dit voor jou zelf meestal onschuldig is, kan iemand anders die je contactlenzen draagt zo een ooginfectie oplopen.

Zorg goed voor je kleurlenzen

Zorg goed voor je kleurlenzen. Gooi gebruikte gekleurde daglenzen voor je gaat slapen weg en pak de volgende ochtend een setje nieuwe lenzen. Als je gekleurde maandlenzen gebruikt is het belangrijk om de lenzen elke avond goed schoon te maken en het lenzendoosje goed af te sluiten. Maak je lenzen nooit schoon met water!

Was altijd eerst je handen voordat je je lenzen indoet. Zorg ervoor dat je het advies volgt over het reinigen en bewaren van je contactlenzen en dat je de lenzen onmiddellijk uitdoet als je last krijgt van je ogen of als je ogen gaan irriteren. Pijnlijke en rode ogen kunnen soms wijzen op een oogontsteking. Dus als je ogen tijdens het dragen van kleurlenzen niet prettig aanvoelen, doe dan je lenzen uit. Neem voor de zekerheid een bril mee.

Het leuke aan kleurlenzen is dat het een leuke manier is om te experimenteren met verschillende stijlen. Met gekleurde lenzen kun je heel makkelijk nieuwe looks uitproberen. Wil je kleurlenzen aanschaffen voor carnaval? Bestel je lenzen bij ons op werkdagen voor 22.00 uur uur en krijg je contactlenzen supersnel thuisbezorgd!

please wait