Contactlenzen dragen tijdens de herfst: tips

donderdag 2 november 2017 door Mieke Verbeeck

autumn-eye-care-tips

Tijdens de herfstmaanden lijden contactlensdragers vaak aan allergie en wordt het dragen van contactlenzen minder comfortabel. Lees hieronder verder voor de tips van onze opticien om deze herfst minder last te hebben van droge ogen en optimaal te kunnen genieten van de vrijheid die contactlenzen bieden.

Droge ogen in de ochtend

Het is niet ongewoon om tijdens de koudere herfstmaanden ‘s ochtends last te hebben van droge ogen. Onze opticien raadt daarom aan om net voor het slapen gaan en een 30 minuten voor het inbrengen van contactlenzen oogdruppels toe te dienen. Deze zorgen voor een beter draagcomfort de hele dag door. Onze opticien raadt Blink Intensive Tears Eye Drops aan.

Minder comfortabele lenzen

Als je de indruk hebt dat je je lenzen in de herfst minder lang kan verdragen dan gewoonlijk, is het aangeraden om af en toe je lenzen te wisselen met een bril. Door één dag per week een bril te dragen in plaats van contactlenzen, geef je je ogen wat meer rust zodat je je lenzen tijdens deze koude periode langer kan blijven dragen.

autumn-heart

Geïrriteerde of jeukende ogen

Vochtige omgevingen, het vallen van de bladeren enzovoort hebben allemaal hun tol op ons immuunsysteem dat vaak minder sterk is in de herfst. Als je last hebt van hooikoorts tijdens de herfstmaanden, probeer dan zeker verfrissende oogdruppels die geïrriteerde of jeukende ogen verzachten. Onze opticien raadt Everclear eye drops aan om verlichting te brengen. Als je veel last hebt van allergie, raadpleeg dan zeker een arts die je eventueel medicijnen op voorschrift kan voorschrijven.

Hoofdpijn en vermoeide ogen

De afgelopen jaren hebben meer en meer mensen steeds vaker last van hoofdpijn door het intensief gebruik van digitale apparatuur. Indien je meer dan 9 uur per dag naar een laptop, smartphone, tv, … kijkt, neem je best de 20-20-20 regel in acht. Kijk hiervoor om de 20 minuten, 20 seconden lang naar iets dat zich op 20 voet, zo’n 6 meter, bevindt. Deze simpele oefening zorgt ervoor dat je ogen minder snel vermoeid worden en dat je minder vaak hoofdpijn hebt.

Boost je immuniteit met gezonde voeding

Tijdens de koudere herfstmaanden ben je sowieso meer vatbaar voor de griep en verkoudheden. Met gezonde voeding kan je je immuunsysteem wat extra kracht bijgeven. Courgettes, bosbessen, eieren, … zijn daarnaast ook nog eens goed voor je ogen.

please wait