Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Een dag in het leven van een lenzendrager

dinsdag 1 november 2022 door Vision Direct

Ik ben Julia, 29 jaar en ik draag al jarenlang contactlenzen. Vandaag neem ik jullie een dag mee in mijn hectische leven. En hierbij vertel ik hoe ik -dankzij de comfortabele contactlenzen die ik draag- de hele dag geniet van een perfect zicht tijdens mijn werk en privéleven.

7.00 uur - Hardlopen

Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends voordat ik aan het werk ga tijd in de buitenlucht door te brengen. Ik ga vaak een lang stuk wandelen met de hond of ik ga hardlopen in het park. Omdat ik weet hoe belangrijk het is om je ogen te beschermen tegen de zon draag ik dan altijd een zonnebril, in combinatie met contactlenzen met een uv-filter. Dit zorgt ervoor dat ik m’n ogen zo optimaal mogelijk bescherm tegen schadelijke uv-stralen van de zon. Dit is trouwens niet alleen in de zomer belangrijk! Daarom draag ik het hele jaar door contactlenzen met een uv-filter.

Een vrouw in een geel hemdje is aan het hardlopen in een groene omgeving

8.30 uur - Met de auto naar kantoor

Ik werk vaak vanuit huis, maar vandaag ga ik een dag naar kantoor. Altijd weer gezellig om collega’s te zien en vergaderingen te hebben in een vergaderruimte in plaats van online! Ik fiets regelmatig naar kantoor, maar vandaag pak ik voor het gemak de auto. Tijdens het autorijden is het natuurlijk enorm belangrijk om een perfect zicht te hebben. Daarom draag ik lenzen die ervoor zorgen dat ik dag en nacht alles zo optimaal mogelijk zie. Deze lenzen zorgen er bijvoorbeeld voor dat ik geen last heb van ringen rondom autolampen als ik ‘s avonds moet autorijden.

9.30 uur - Hard aan het werk

Ik heb vandaag een drukke dag waarbij ik veel tijd doorbreng achter de computer. Teksten schrijven en controleren, presentaties voorbereiden, plannen maken voor volgend jaar en online overleggen met collega’s die vandaag vanuit huis werken. Ik merk dat ik soms last krijg van droge ogen als ik de hele dag achter de computer werk. Het is daarom heel belangrijk om regelmatig even pauze te nemen zodat je niet continu naar een beeldscherm kijkt. Ik zorg er daarom voor dat ik vaak even een kop thee of glas water haal. Als ik daar geen tijd voor heb gun ik mijn ogen even rust door me te houden aan de 20-20 regel: elke 20 minuten kijk ik 20 seconden lang weg van m’n scherm. Ik probeer dan in de verte te kijken en even goed met mijn ogen te knipperen. Op die manier zorg je ervoor dat je ogen regelmatig even rust krijgen. Erg belangrijk als je veel naar een beeldscherm moet kijken! Ook doe ik wel eens oogyoga, dit helpt heel goed als ik last heb van vermoeide ogen.

Een groep jonge mensen samen aan het eten in een restaurant

12:30 uur - Tijd voor lunch

Het is tijd voor de lunch! Ik ga gezellig samen lunchen met de collega’s die vandaag ook op kantoor zijn. We hebben een restaurant gereserveerd op loopafstand van ons kantoor. De verwarming draait op volle toeren in het restaurant. Ik heb hier gelukkig geen last van, maar sommige van mijn collega’s klagen dat ze hierdoor last krijgen van droge contactlenzen.

Het is belangrijk om lenzen te dragen die er de hele dag voor zorgen dat je ogen optimaal worden gehydrateerd. Zo krijg je minder snel last van droge ogen.

18:30 uur - Een presentatie afmaken

De lunch duurde wat langer dan gepland dus ik werk vanavond langer door. Ik moet morgen een belangrijke presentatie houden die ik tot in de puntjes wil voorbereiden. Ik heb mijn contactlenzen al vanaf half zeven vanmorgen in en ik heb nog plannen voor vanavond, dus het is belangrijk dat mijn lenzen de hele dag prettig aanvoelen.

19.30 uur - Uit eten met vrienden

De presentatie is klaar, dus ik kan eindelijk ontspannen! Ik heb eerst met vrienden afgesproken in een leuke bar op loopafstand van kantoor. Nadat we gezellig hebben geborreld gaan we samen uit eten in een nieuw Italiaans restaurant dat al veel lovende recensies heeft gekregen. Gezellig uit eten en kletsen met vrienden is de perfecte afsluiting van deze drukke dag.

23.00 uur - Weer thuis

Het was een lange dag, maar dankzij de fijne contactlenzen die ik draag heb ik de hele dag een perfect zicht gehad, zonder dat ik last heb gekregen van droge ogen. Nu is het inmiddels tijd geworden om m’n lenzen uit te doen. Omdat het daglenzen zijn gooi ik de lenzen gewoon in de prullenbak. Ik vind dit enorm handig, want ik hoef dan niet na een lange dag ‘s avonds als ik moe ben m’n lenzen schoon te maken met lenzenvloeistof. En ‘s ochtends pak ik een nieuw setje daglenzen. Ik weet dan ook zeker dat de lenzen die ik elke dag in doe superschoon zijn. Sinds ik daglenzen heb ontdekt wil ik niet anders meer. Het is gewoon enorm handig en hygiënisch!

Een doosje Biotrue ONEday lenzen op een blauwe achtergrond met erboven een wit veertje

Biotrue ONEday

Wil je net zoals Julia lenzen dragen die je elke dag lang kunt dragen? Probeer dan Biotrue ONEday lenzen. Met deze zachte daglenzen voelen je lenzen de dag prettig aan1. Dankzij het hoge vochtgehalte*2 houdt deze lens wel 16 uur lang bijna 100% van het vocht vast in de lens.3 Dankzij de zuurstofdoorlaatbaarheid**4 van deze lens kan voldoende zuurstof je ogen bereiken, waardoor je ogen er gezond uitzien.5 Het geavanceerde hypergelmateriaal van Biotrue ONEday heeft een watergehalte van wel 78%. Dit komt overeen met de hoeveelheid die je hoornvlies van nature bevat. Ook hebben deze lenzen een uv-filter om je ogen extra te beschermen tegen schadelijke uv-stralen van de zon.†4

Bestel nu Biotrue ONEday

*Gebaseerd op ACLM Jaarboek 2021. Vergeleken met andere daglenzen op de markt.

**Zuurstofdoorlaatbaarheid @ -3.00D

† WAARSCHUWING: Uv-absorberende contactlenzen zijn GEEN vervanging voor een uv-absorberende bril of zonnebril, omdat de lenzen het oog en het omliggende gebied niet volledig bedekken. De effectiviteit van het dragen van uv-absorberende contactlenzen bij het voorkomen van of het verminderen van het voorkomen van oogaandoeningen geassocieerd met blootstelling aan uv-licht is op dit moment niet vastgesteld. U moet uv-absorberende brillen blijven gebruiken zoals aangegeven. OPMERKING: Langdurige blootstelling aan uv-straling is een van de risicofactoren die gepaard gaan met staar. Blootstelling is gebaseerd op een aantal factoren, zoals omgevingsomstandigheden (hoogte, geografie, bewolking) en persoonlijke factoren (omvang en aard van buitenactiviteiten).

Uv-blokkerende contactlenzen helpen om bescherming te bieden tegen schadelijke uv-straling. Er zijn echter geen klinische onderzoeken gedaan om aan te tonen dat het dragen van uv-blokkerende contactlenzen het risico op het ontwikkelen van staar of andere oogaandoeningen vermindert.

Opmerking: de effectiviteit van het dragen van uv-absorberende contactlenzen bij het voorkomen of verminderen van oogaandoeningen die verband houden met blootstelling aan uv-licht is op dit moment niet vastgesteld.

Referenties:

  1. Bausch + Lomb, 2012. A study to evaluate the product performance of a daily disposable soft contact lens (#700). Rochester
  2. ACLM, 2021. ACLM Year Book Online. https://www.aclm.org.uk/online-access.
  3. Bausch + Lomb, 2012. A clinical evaluation of Biotrue® ONEday compared to 1-DAY ACUVUE® MOIST ®, 1-DAY ACUVUE® TruEye® and DAILIES® AquaComfort PLUS® dehydration data preliminary results and claims support (ROC2-11-63). Rochester
  4. Bausch + Lomb, 2012. Bausch + Lomb nesofilcon A contact lens (#510(k) Summary).Rochester
  5. Barr, J., Donnelly, C., Rah, M.J. Measuring Oxygen Transmissibility: How Much is Enough for Healthy Contact Lens Wear?

Biotrue is een handelsmerk van Bausch & Lomb Incorporated of zijn dochterondernemingen.

Alle andere product-/merknamen en/of logo's zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. ©2022 Bausch & Lomb Incorporated of haar dochterondernemingen. BOL.0001.IE.22

please wait