Voorkom last van droge ogen deze winter

woensdag 11 februari 2015 door FB

Heeft u nu de winter toch nog wat langer blijkt aan te houden ook meer last van droge ogen? Dan bent u zeker niet de enige. Het is namelijk een compleet natuurlijk verschijnsel: door de kou buiten en de warmte binnen verdampt uw oogvocht namelijk vele malen sneller. Vooral als het voor langere tijd erg koud is is het voor het oog moeilijk om snel genoeg traanvocht aan te maken waardoor het oog snel droog aan gaat voelen. Het kan ook gebeuren dat u in de kou juist last krijgt van vochtige ogen omdat uw lichaam probeert het gebrek aan traanvocht te compenseren. Helaas beschikken deze “compensatie-tranen” niet alle bestandelen die uw ogen nodig hebben, ze bestaan echt alleen uit water.

Hier zijn een paar handige tips om winterdroogheid te helpen voorkomen:

Oogdruppels

Het klinkt inderdaad heel aannemelijk maar oogdruppels zijn absoluut handig in dit soort gevallen. Oogdruppels bestaan namelijk niet alleen maar uit water maar kunnen eigenlijk nog het best omschreven worden als kunstmatig traanvocht. Vergeet niet dat wanneer u lenzen draagt niet alle oggdruppels geschikt zijn. Toch zijn er veel oogdruppels en sprays verkrijgbaar die zonder enig probleem gebruikt kunnen worden in combinatie met contactlenzen. Let hier dus op wanneer u oogdruppels uitkiest. Hycosan oogdruppels zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt in combinatie met contactlenzen.

Knipper meer met uw ogen

Wederom een bijzondere simpele oplossing. Wanneer u zich ergens op concentreerd knippert u automatisch minder vaak, dat kan al snel een probleem worden als u in de wintermaanden veel tijd buiten doorbrengt.

zonnebril

Draag een zonnebril

Misschien niet het eerste waar u aan zult denken, maar behalve dat een zonnebril mogelijk schadelijke UV straling filtert helpen ze ook in zekere mate tegen droge ogen. De kou komt op deze manier toch minder dicht op uw ogen, en uw ogen zijn beschermt tegen gruis en stof welke ook kunnen bijdragen aan een droog aanvoelend oog.

Een goede nachtrust

Uw ogen rust gunnen is belangrijk. Gedurende de dag wordt uw oog moe van al het scherpstellen en focussen. Net zoals de rest van uw lichaam zal een goede nachtrust meehelpen om uw ogen gezond te houden. En een gezond oog wordt nu eenmaal minder snel droog.

Omega 3

Recent onderzoek door de Brien Holden Vision Institute heeft bewezen dat een regelmatig gebruik van Omega 3 voedingssupplementen het comfort van uw oog kan verbeteren. En daarnaast blijft

water

Luchtbevochteraars

Als u erg vaak last heeft van droge ogen dan is het misschien een goed idee om te investeren in een luchtbevochteraar voor in huis of op kantoor. Deze aparaten zorgen dat de luchtvochtigheid in een ruimte optimaal blijft, ook wanneer de verwarming hoog staat.

Drink veel

Het is alom begrepen dat het drinken van zowel water als thee de symptomen van droge ogen flink kunnen verminderen. Inde winter is het dus geen gek idee om een paar kopjes thee extra te drinken. Zo kan het tegengaan van droge ogen nog best gezellig zijn ook.

please wait