Zo zorg je dat je er leuk uitziet op Tinder

maandag 25 maart 2019 door Vision Direct

Tindermatch

Tegenwoordig zijn datingapps natuurlijk dé plek om een nieuwe liefde te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat je tussen al die andere mensen op Tinder op een positieve manier opvalt? Welke foto's moet je gebruiken en welke foto's juist niet? We hebben hier bij Vision Direct enkele tips verzameld voor alle singles, zodat je het beste uit je datingprofiel kunt halen!

Vrouw met zonnebril op Tinder

Verberg je niet

We zien regelmatig datingprofielen voorbij komen waarop iemand zijn of haar gezicht niet laat zien, maar waarop alleen memes of bovenlichamen zichtbaar zijn. Of mensen verstoppen zich op hun foto's achter een grote zonnebril, waardoor je nooit hun ogen ziet. Slecht idee! Juist je ogen geven je gezicht karakter. En iedereen heeft een unieke oogkleur, dus zorg dat alle beschikbare matches dat kunnen zien.

Vision Direct heeft onlangs een onderzoek* gehouden, waaruit bleek dat mensen bij een potentiële date het eerste kijken naar de ogen en de lach. Veel mensen vinden het daarom een afknapper als iemand op elke foto een zonnebril draagt.

Respondenten gaven aan dat ze de lach van iemand het meest aantrekkelijk vinden (38%), gevolgd door de ogen (37%) en de stem (5%).

Gebruik verschillende soorten foto's

Als je het mensen moeilijk maakt om op je profielfoto's te zien wie je écht bent, dan is er een kleine kans dat iemand naar rechts swipet op je profiel. Het is daarom belangrijk om de juiste foto's te gebruiken. Er wordt wel eens beweerd dat je maar zes foto's nodig hebt om iemand een goed beeld te geven van wie je bent:

  • Heel simpel: gebruik je beste foto ooit. Je weet wel: die ene foto die heel veel likes heeft op je Instagram-account. Die foto die ervoor zorgt dat je je geweldig voelt over hoe je eruitziet.
  • Een foto waarop je niet naar de camera kijkt. Waarop het lijkt alsof je je er niet bewust van bent dat er een foto wordt gemaakt. Met die bekende 'I woke up like this'-uitstraling.
  • Een foto waarop je lacht. Ogen zijn belangrijk voor je uitstraling, zorg ervoor dat je een foto hebt waarop je lach en je ogen duidelijk te zien zijn. Dus: say cheese!
  • Een foto in je 'natuurlijke habitat' terwijl je iets doet wat je leuk vindt. Misschien tijdens een fietstocht, een dansles, je hardlooprondje of terwijl je iets aan het bakken bent. Een leuke foto die een beeld geeft van je dagelijkse leven en wat je leuk vindt om te doen.
  • Een zogenaamde 'social butterfly'-foto: een foto die is genomen tijdens een gezellige avond in de kroeg, een restaurant of op een feest, waarop te zien is dat je een leuk sociaal leven hebt en dat je het leuk vindt om met vrienden iets te ondernemen.

En een laatste tip: zorg ervoor dat je foto's recent zijn en een eerlijk beeld geven van hoe je eruitziet. Niemand wil op de eerste date een teleurgesteld gezicht zien...

Waar mensen zich qua foto's het meest aan ergeren op Tinder is wanneer iemand vooral veel foto's heeft met een grote groep vrienden (13%) en wanneer iemand een zonnebril draagt op bijna elke foto (10%).

Gebruik geen groepsfoto's op Tinder

Vermijd foto's met een grote vriendengroep

Het is natuurlijk altijd leuk om een leuke foto met je hele vriendengroep te hebben. Maar deze foto is wellicht niet zo geschikt om te gebruiken op Tinder. Als je deze foto als je eerste profielfoto hebt, kan het namelijk moeilijk zijn om te zien wie jij bent. Of erger: je date vindt een van je vrienden veel leuker...

Volgens recent onderzoek van Vision Direct is het gebruik van veel foto's met vrienden een afknapper op een datingapp. Het is beter om te kiezen voor portretfoto's of een foto met één of twee vrienden.

Vakantiefoto's op Tinder

Gebruik geen cliché vakantiefoto's

Het is inmiddels ook door ons onderzoek bevestigd: de standaard wereldreisfoto's zijn niet meer populair op datingapps. Volgens ons onderzoek is het veelvuldig gebruiken van vakantiefoto's op je profiel voor velen een afknapper.

Het kan namelijk voor je potentiële match overkomen alsof je wilt opscheppen over hoeveel je gereisd hebt. En ook al zien deze foto's er vaak leuk uit, vakantiefoto's worden zo vaak gebruikt op datingapps dat het moeilijk is op je foto op te laten vallen tussen al die andere foto's. Hetzelfde geldt voor foto's met schattige dieren: iedereen vindt dit leuk, maar het helpt je niet om op te vallen.

Kleurlenzen gebruiken op je Tinderdate

Laat zien dat je uniek bent

Het is belangrijk om jezelf zo goed mogelijk te profileren op datingapps. En om ervoor te zorgen dat je een goede indruk achterlaat bij je potentiële match. Het is bekend dat mensen altijd als eerste naar de ogen kijken van mensen die ze voor het eerst ontmoeten. Dus waarom zorg je er niet voor dat je ogen extra opvallen? Natuurlijk kunnen kleurlenzen de kleur van je ogen veranderen. Maar er zijn ook kleurlenzen verkrijgbaar die je natuurlijke oogkleur versterken.  

Bij Vision Direct hebben we een groot assortiment kleurlenzen in verschillende tinten. Of je nu kiest voor groene ogen, blauw, bruin, grijs of zelfs paars: wij hebben alle kleuren contactlenzen beschikbaar die ervoor zorgen dat je ogen extra opvallen, zodat je profiel op Tinder extra zal opvallen.

Een op de tien respondenten geeft toe ooit kleurlenzen te hebben gedragen op een eerste date, zonder dit aan hun date te vertellen. De meeste respondenten (47%) vertelden dit binnen een paar dagen aan hun nieuwe date, maar meer dan een kwart (26%) van de respondenten heeft nooit verteld wat hun natuurlijke oogkleur is, uit angst om hun date teleur te stellen.

*Onderzoek uitgevoerd onder 2465 klanten van Vision Direct UK in februari 2019.

please wait