Focus op vier positieve verhalen

dinsdag 21 april 2020 door Vision Direct

Lachende vrouw in een stoel

Er zijn veel dingen in ons leven die nu ineens zijn veranderd. We maken ons zorgen om onszelf, om onze vrienden en familie en om wat de toekomst voor ons in petto heeft. Wat er nu allemaal gebeurt kan nogal overweldigend zijn. Maar doordat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten zorgt dit voor een unieke vorm van verbinding. Veel van ons nemen nu beter de tijd om contact te onderhouden met familie en vrienden. En veel mensen hebben oude vriendschappen weer nieuw leven ingeblazen.

Constant het laatste nieuws volgen over het coronavirus kan ervoor zorgen dat je je steeds meer gespannen gaat voelen. Het nieuws over het virus lijkt nu al het andere nieuws te overstemmen. Daarom willen we ons in deze blog juist richten op de positieve verhalen die je ziet in het nieuws. Verhalen over mensen die elkaar op een bijzondere manier helpen. Mensen die net dat stapje extra zetten om elkaar te ondersteunen. Dit kunnen heel alledaagse dingen zijn, maar ook grotere acties. We hebben vier verhalen verzameld die onlangs een grote glimlach op ons gezicht hebben getoverd.

Elkaar helpen

Er zijn nu overal groepen mensen die kwetsbare mensen helpen die niet naar buiten kunnen. Mensen doen boodschappen voor elkaar, halen medicijnen op bij de apotheek of staan gewoon klaar met een luisterend oor. Veel liefdadigheidsinstellingen stellen vrijwilligers beschikbaar om te helpen. Zo helpen medewerkers van het Rode Kruis met het doen van boodschappen. Supermarktketens dragen ook hun steentje bij. Supermarktketen Jumbo heeft honderdduizenden producten gedoneerd aan de Voedselbank.

Normaal gesproken levert Jumbo namelijk ontbijtpakketjes voor de Koningsspelen voor kinderen op de basisschool. Maar de scholen zijn nu helaas gesloten en de Koningsspelen zijn afgelast. Jumbo heeft daarom besloten om voedselpakketten samen te stellen voor klanten van de Voedselbank. De pakketten bevatten onder meer verschillende soorten broodbeleg, lekkere ontbijtgranen en verantwoorde tussendoortjes. Albert Heijn helpt Nederlandse artiesten door de komende tijd in hun winkels alleen maar muziek van Nederlandse bodem te draaien. Door deze muziek te draaien hebben Nederlandse artiesten toch nog inkomsten.

Man doet thuis een workout

Thuis sporten met YouTube

De Britse Joe Wicks zou eigenlijk in deze periode langs scholen gaan om fitness te promoten. Maar door het coronavirus werd dit geannuleerd. Hoe hij daarmee omging? Hij begon The Body Coach TV, een YouTube-kanaal met elke dag een training van 30 minuten die je thuis kunt doen. De trainingen zijn voor kinderen en volwassenen. Miljoenen mensen over de hele wereld kijken nu elke dag naar zijn trainingen. Zijn video’s hebben een gemiddelde weergave van wel 3 tot 6 miljoen per video.

Met zijn trainingen helpt hij miljoenen mensen om nu fit te blijven. En dan is niet alles: Joe Wicks doneert al het geld dat hij verdient met zijn online trainingen aan de Britse National Health Service. Hij zegt hierover: "Ik heb besloten dat elke cent die ik met deze video's verdien naar de plek gaat waar het nu het meest nodig is. Het gaat allemaal rechtstreeks naar de ziekenhuizen, om op die manier nu de echte helden te ondersteunen. Met mijn video's blijf je dus niet alleen fit, je helpt ook geld in te zamelen voor de gezondheidszorg."

Live streams van concerten

Nu kroegen, discotheken en concertlocaties zijn gesloten, zijn alle concerten ook afgelast. Maar goed nieuws: artiesten kunnen niet zonder muziek. Veel zangers hebben daarom besloten om optredens te geven in hun huis. Deze optredens kun je streamen terwijl je thuis op de bank zit. Zo zijn er online optredens te zien die zijn opgenomen in de woonkamer, slaapkamer of op een dakterras.

Concertorganisator Live Nation heeft de website Live from Home opgezet. Op deze website vind je allemaal unieke optredens. Wat dacht je bijvoorbeeld van Dua Lipa, James Bay, Metallica of Melissa Etheridge? Of je nu wilt dansen, chillen of naar rock-muziek wilt luisteren, op deze website vind je allerlei soorten muziek die je kunt beluisteren op je telefoon, laptop op tv. Wil je elke dag naar je favoriete muziek luisteren? Miley Cyrus gaat doordeweeks elke dag live met muziek en interviews. Haar gasten zijn onder andere Demi Lovato, Reese Witherspoon en Hilary Duff.

Op YouTube gaat dj en songwriter Diplo vijf avonden per week live met verschillende dj-sets. Hij spoort mensen aan om af te stemmen op zijn kanaal om op die manier artiesten te ondersteunen. Want voor elk nummer dat hij speelt, krijgt de artiest royalties betaald. En dat zijn nu voor veel muzikanten de enige inkomsten.

En dat is niet alles: componist Andrew Lloyd Webber speelt op Twitter verzoeknummers voor fans. Of het nu een nummer is uit de musical Cats, Phantom of the Opera, Evita, Jesus Christ Superstar of The Wizard of Oz: hij speelt alles voor zijn fans.

Vrouw kijkt film en eet popcorn

Netflix-feestjes

Waar zouden we deze tijd zijn zonder Netflix? Dankzij Netflix hoef je je in ieder geval deze periode geen seconde te vervelen. Er is voor elk wat wils: van Tiger King tot Sex Education en van Unorthodox tot Grace & Frankie.

Met Netflix kun je nu met vrienden op afstand samen een film of serie kijken. Installeer hiervoor Netflix Party op je computer, een plugin die ervoor zorgt dat de film op precies dezelfde tijd start en pauzeert. Tijdens het kijken zie je aan de rechterkant op het scherm een chatscherm. Op die manier kun je tijdens het kijken met je vrienden chatten. Dus deel samen je verbazing als je kijkt naar Tiger King of pink samen een traantje weg bij Queer Eye. Dat kan nu allemaal tijdens het kijken, zonder dat je er je huis voor uit hoeft.

please wait