Goed zicht belangrijk in verkeer

vrijdag 5 oktober 2018 door Vision Direct

Man en vrouw in een auto

Of je nu een automobilist, fietser of scooterrijder bent: als je deelneemt aan het verkeer is het belangrijk dat je goed kunt zien. En als verkeersdeelnemer is het je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je goed zicht hebt.

Om er zeker van te zijn dat je alles in het verkeer goed ziet, is het aan te raden om minimaal elke twee jaar je ogen te laten testen. Een oogtest is niet alleen goed om te checken hoe het met je zicht gesteld is, een oogtest kan ook helpen bij het vroeg opsporen van diverse oogafwijkingen.

Vrouwelijke dokter doet een oogtest

World Sight Day

Is je laatste oogtest lang geleden? Deze week is een goede periode om een afspraak te maken voor een test, want het is donderdag 11 oktober World Sight Day.

Een dag uitgeroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met als doel om wereldwijd blind- en slechtziendheid zo veel mogelijk te voorkomen.

Veel gezichtsproblemen kunnen voorkomen worden, dus een afspraak maken bij een opticien of een oogarts is altijd een goed idee.

Verkeersveiligheid

Ook Vision Direct promoot een goede ooggezondheid. Bij Vision Direct is onze missie je leven te verbeteren door het verbeteren van je zicht. De focus van Vision Direct ligt tijdens World Sight Day dit jaar op verkeersveiligheid. Er zijn veel maatregelen die je zelf kunt nemen om ervoor te zorgen dat je ogen goed zijn voorbereid op het deelnemen aan het verkeer:

  • Laat je ogen testen
    Er gebeuren jaarlijks veel ongelukken omdat bestuurders problemen hebben met hun zicht. Veelal komt dit omdat mensen hun ogen niet laten testen en zo soms jarenlang rijden met een verminderd zicht. Laat daarom regelmatig je ogen testen bij de opticien. Op die manier weet je zeker dat je de juiste sterkte lenzen (of bril) draagt en dus op tijd verkeersborden kunt lezen en je tegenligger aan kunt zien komen.

  • Draag een zonnebril
    Zorg ervoor dat je altijd een zonnebril in de auto hebt liggen. Ook op regenachtige dagen gebeurt het vaak dat toch ineens de zon onverwacht gaat schijnen. Je wilt dan voorkomen dat je verblind wordt door de zon en net die ene fietser van rechts over het hoofd ziet.

  • Hulp bij droge ogen
    Als je lenzen draagt ken je het vast wel: soms kunnen je lenzen aan het eind van de dag wat droog aanvoelen. Met autorijden en fietsen kan dit onprettig aanvoelen. Het kan daarom handig zijn om een klein flesje lenzenvloeistof mee te nemen. Je kunt dan altijd je lenzen schoonmaken zodat ze weer comfortabel aanvoelen. Geen tijd om je lenzen schoon te maken? Oogdruppels bieden dan uitkomst. Oogdruppels geven verlichting bij geïrriteerde of droge ogen.

Goed kunnen zien is in het verkeer van levensbelang. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid op pad gaat: boek een afspraak om je ogen te laten testen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste sterkte lenzen (of bril) draagt.

please wait