In de herfst goed voor je ogen zorgen

woensdag 6 november 2019 door Vision Direct

Doosjes contactlenzen met een herfstige achtergrond

De herfst is weer begonnen. Tijd om de zomer vaarwel te zeggen en je herfstgarderobe uit de kast te halen. Helaas kun je tijdens het najaar dankzij het herfstige weer last krijgen van jeukende en tranende ogen. In deze handige gids kun je lezen hoe je het beste om kunt gaan met je lenzen als je last hebt van geïrriteerde, brandende ogen.

Tranende en jeukende ogen

Het is niet bij iedereen bekend, maar ook in de herfst kun je last hebben van hooikoorts. Ook kunnen je ogen door de wind en kou droog en geïrriteerd voelen. Daarom hebben we enkele tips verzameld om tranende en jeukende ogen te voorkomen.

Gezicht van een vrouw die een sjaal en een muts draagt
  • Zet de verwarming niet te hoog: Wanneer het koud is buiten, is het verleidelijk om de verwarming hoog op te stoken. Maar door de droge, warme lucht kunnen je ogen droog aan gaan voelen, waardoor je contactlenzen ook niet prettig meer zitten. Het is voor je ogen daarom beter om de verwarming niet al te hoog te zetten. Gebruik in plaats daarvan een dekentje om je warm te houden of trek een dikke trui aan. Je ogen (en je bankrekening!) zullen je dankbaar zijn.
  • Zorg goed voor je ogen: als je op kantoor bent of ergens anders waar je niet zelf de verwarming kunt instellen, dan betekent dat nog niet dat je niets aan droge ogen kunt doen. Er zijn veel mogelijkheden om droge ogen te behandelen. Zo kun je bijvoorbeeld oogdruppels gebruiken die helpen als je ogen geïrriteerd aanvoelen door de droge lucht. Als je ervoor zorgt dat je altijd oogdruppels bij je hebt, hoef je nooit meer last te hebben van droge of jeukende ogen.
  • Goed reinigen: Zorg ervoor dat allergenen en stof geen kans krijgen: stof je huis regelmatig met een nat doekje en was je beddengoed regelmatig.
  • Breng een bezoek aan je huisarts: als je last hebt van chronische pijn, hooikoorts, moeheid of droge ogen, dan is het belangrijk om een bezoek te brengen aan je huisarts. Er kan zijn dat er een onderliggende oorzaak is voor deze symptomen. Het is dan belangrijk om een diagnose te krijgen.

Geef je ogen rust

Vermoeidheid heeft invloed op het hele lichaam. Maar je merkt vaak als eerste aan je ogen dat je vermoeid bent. Je ogen voelen dan branderig en droog. We hebben enkele tips om dit te voorkomen:

everclear UV contactlenzen
  • De 20/20/20-regel: Het kijken naar beeldschermen is de belangrijkste oorzaak van vermoeide ogen. De makkelijkste manier om dit te voorkomen is om elke 20 minuten 20 seconden je ogen te focussen op iets dat 20 voet (zo'n 6 meter) ver weg is. Als je tijdens je werk de hele dag naar een beeldscherm moet kijken, zorg er dan voor dat je tijdens je lunchpauze juist even achter je bureau weggaat. En zorg ervoor dat je thuis niet de hele avond naar bijvoorbeeld je telefoon of laptop kijkt. Het is het beste om minimaal dertig minuten voordat je gaat slapen niet naar een beeldscherm te kijken.
  • Voldoende slaap: Zorg ervoor dat je elke nacht voldoende slaap krijgt. Het is heel verleidelijk om nóg een aflevering te kijken van je favoriete serie op Netflix, maar voor je lichaam is het beter om meer rust te krijgen.
  • Koffie drinken: Het is bewezen dat 400 mg cafeïne per dag goed is voor je ogen.

De belangrijkste punten

Vier doosjes contactlenzen op herfstbladeren
  • Draag je lenzen niet te lang: Als je een drukke, lange dag hebt kan het verleidelijk zijn om je lenzen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat te dragen. Maar het is beter om je aan de aanbevolen maximale draagtijd te houden.
  • Draag je wel de lenzen die het meest geschikt zijn voor jou? Met de wisseling van de seizoenen kan het zijn dat een ander soort lens beter past bij je ogen. Zodra je merkt dat je lenzen anders aanvoelen of niet meer prettig aanvoelen, ga dan naar de opticien of neem contact op met onze klantenservice voor advies. Het is altijd handig om te kijken hoe je contactlenzen prettiger aan kunnen voelen.
  • Wrijf niet in je ogen: Wat er ook gebeurt: wrijf niet in je ogen. Als je in je ogen wrijft, wordt je ooglid namelijk nog gevoeliger. Ook kun je op die manier de lens uit je oog wrijven.

Vragen?

Op onze website vind je veel informatie over contactlenzen. En natuurlijk kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op 020 635 2310 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur), via online chat of e-mail: service@visiondirect.nl.

please wait