Multifocale lenzen proberen

vrijdag 5 oktober 2018 door Vision Direct

Een man neemt zijn bril af achter de computer.

Gaat het lezen van een boek steeds moeilijker? Dat klinkt alsof je toe bent aan multifocale lenzen. Multifocale lenzen corrigeren je zicht als je last hebt van ouderdomsverziendheid (presbyopie).

Lemand houdt een bril vast en een contactlenzendoosje

Lenzen in plaats van een leesbril

Bijna iedereen krijgt er bij het ouder worden mee te maken: het wordt steeds moeilijker om kleine lettertjes te lezen. Veel mensen wachten dan lang met het aanschaffen van een leesbril. Maar als je last hebt van ouderdomsverziendheid (ook wel presbyopie genoemd) hoef je niet per se een leesbril te kopen, want je kunt ook lenzen gebruiken.

Multifocale lenzen kun je zien als een leesbril in lensvorm. Door het gebruik van multifocale lenzen kun je objecten zowel van dichtbij als veraf zien. Dit houdt in dat je geen bril meer hoeft te dragen.

Een vrouw neemt haar bril af terwijl ze een boek leest

Dichtbij en veraf scherp zien

Multifocale contactlenzen zijn contactlenzen die geschikt zijn voor mensen die naast hun vertesterkte een aparte leessterkte nodig hebben. De lenzen combineren beide sterktes in één lens, zodat je zowel veraf als dichtbij scherp kunt zien. Dus of je nou een boek leest, achter de computer zit of in de auto rijdt: deze lenzen zijn geschikt voor alle situaties.

De termen 'bifocaal', 'varifocaal' en 'multifocaal' worden vaak door elkaar heen gebruikt, wat nogal verwarrend kan zijn. Varifocaal en multifocaal hebben dezelfde betekenis, maar de meest gangbare term is 'multifocaal'.

Dag-, maand- en weeklenzen

Multifocale contactlenzen zijn er voor iedereen. Of je voorkeur nu uitgaat naar daglenzen, weeklenzen of maandlenzen, al deze soorten contactlenzen zijn ook beschikbaar als multifocale lenzen. Multifocale lenzen worden nog wel eens verward met torische lenzen. Maar torische lenzen zijn bedoeld om astigmatisme te corrigeren, een veelvoorkomend zichtprobleem uit dezelfde categorie als bijziendheid of verziendheid.

Wennen aan multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn dé oplossing als je niet meer steeds een leesbril op en af wilt doen. Hou er rekening mee dat als je niet gewend bent om lenzen te dragen, dat het even kan duren om je ogen te laten wennen aan deze contactlenzen. Maar als je het de tijd geeft, zul je merken dat je daarna niets meer anders wilt. Benieuwd naar de meest populaire multifocale lenzen? Dit is onze top 5.

Wees er op tijd bij

Als je last hebt van ouderdomsverziendheid is het belangrijk om dit te corrigeren. De symptomen worden namelijk met verloop van tijd erger, wat betekent dat je zicht verslechtert. Als je dan geen lenzen met correctief vermogen draagt, moeten je ogen zich steeds meer inspannen, waardoor je last kunt krijgen van hoofdpijn.

Profiteer van gratis bezorging

Multifocale lenzen kopen? Wij hebben verschillende soorten multifocale lenzen op voorraad. Wij zijn de grootste online aanbieder van contactlenzen in Nederland en met ons ruime assortiment heb je de keuze uit lenzen in alle soorten en maten. En bestel je voor meer dan € 69? Dan profiteer je bij Vision Direct van GRATIS bezorging.

please wait