Probeer deze hydraterende daglens met de Code ELITE2021

Naar het strand: tips voor lenzendragers

donderdag 24 juni 2021 door Vision Direct

Twee vrouwen met een zomerhoed op lopen op een strand

Niets is leuker dan op een zomerse dag een dagje naar het strand gaan. Het strand is een heerlijke plek om te genieten van de warme zon en de zee. Ga je binnenkort naar het strand en draag je lenzen? Lees dan onze tips hoe je zo goed mogelijk voor je lenzen zorgt als je een bezoekje gaat brengen aan het strand.

Draag daglenzen naar het strand

Als je naar het strand gaat kan het natuurlijk heel makkelijk gebeuren dat er zand in je ogen komt. Enorm vervelend, helemaal als je lenzen draagt. Onze tip is daarom om daglenzen te dragen als je naar het strand gaat. Als je daglenzen draagt en je neemt een extra setje lenzen mee, dan kun je heel makkelijk je lenzen uitdoen en weggooien. Je doet dan nieuwe lenzen in en je kunt weer genieten van een mooi uitzicht op de duinen en op zee! Voorbeelden van comfortabele zachte daglenzen zijn everclear ELITE, Dailies Total 1 en Dailies AquaComfort Plus.

Zorg er wel altijd voor dat je je lenzen indoet met schone handen. Is er geen zeep in de buurt? Dan zijn zeepblaadjes een uitkomst: met zeepblaadjes kun je je handen wassen als er geen zeep in de buurt is. Meng een velletje met water en je ziet dat het velletje gaat schuimen. Was je handen en spoel weer goed af met water. Droog vervolgens je handen af met een schone handdoek. Je weet dan zeker dat je handen schoon zijn voordat je nieuwe lenzen in doet.

Een doosje everclear ELITE

Gratis daglenzen proberen

Daglenzen zijn enorm handig. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw paar lenzen. En als je lens vies wordt (bijvoorbeeld als je naar het strand gaat) dan pak je gewoon een nieuwe lens. Wil je daglenzen wel eens uitproberen? Bestel dan gratis onze everclear ELITE daglenzen. Deze zachte lenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Vision Direct. Deze daglenzen hebben een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Het uv-filter in de lens helpt je ogen te beschermen tegen de zon. Met de code ELITE5 kun je nu gratis vijf dagen everclear ELITE lenzen uitproberen.Je ontvangt dan in totaal 10 lenzen gratis.

Probeer nu GRATIS

Twee vrouwen met zonnebril op staan in de zee

Bescherm je ogen tegen de zon

Als er iets belangrijk is als je naar het strand gaat op een zomerse dag (en eigenlijk het hele jaar door) is het natuurlijk zonnebrandcrème. Met zonnebrandcrème bescherm je je huid tegen schadelijke uv-straling. Onze tip: smeer je thuis alvast in voordat je naar het strand gaat. Op die manier wordt het insmeren niet meteen een scrubsessie dankzij al het strandzand. En je weet zeker dat je al goed ingesmeerd bent zodra je door de duinen het strand oploopt. Smeer je ook elke keer weer goed in nadat je de zee in bent geweest. Als je een parasol meeneemt of eentje op het strand huurt kun je altijd de schaduw opzoeken als de warme zon je teveel wordt.

Wist je dat het ook heel belangrijk is om je ogen te beschermen tegen uv-straling? Uv-straling kan namelijk schadelijk zijn voor je ogen. Zo kan het oogkanker en fotokeratitis veroorzaken (ook wel sneeuwblindheid genoemd). Langdurige blootstelling aan uv-stralen verhoogt ook de kans op het ontwikkelen van staar. Draag daarom lenzen met een uv-filter in combinatie met een zonnebril. Zo weet je zeker dat je je ogen optimaal beschermt tegen de zon en zo kun je genieten van een mooi uitzicht op zee en op prachtige stranden

Lenzenvloeistof en oogdruppels

Als je naar het strand gaat en je draagt maandlenzen is het handig om een lenzendoosje en een flesje lenzenvloeistof mee te nemen. Als je dan bijvoorbeeld zand in je oog of op je lens krijgt dan kun je je lens schoonmaken. Als je daglenzen draagt is een extra setje lenzen handig om bij je te hebben. Je lenzenspullen kun je heel makkelijk meenemen in onze handige toilettasjes speciaal voor lenzen. We hebben speciale toilettasjes voor maandlenzen en toilettasjes voor daglenzen. En onmisbaar als je met je lenzen aan de gang gaat: een spiegeltje. Bijvoorbeeld deze handige opvouwbare, make-upspiegel met led-lampjes.

Een groep vrienden springt in de zee

Een verfrissende duik in de zee

Ga je een verkoelende duik in zee nemen en draag je lenzen? Het is dan belangrijk om een zwembril te dragen. Het is namelijk niet goed als je contactlenzen in aanraking komen met water. Dit komt omdat er bacteriën in het water zitten die schadelijk kunnen zijn voor je ogen. Deze bacteriën kunnen zich vasthechten aan je lens. Ook kan water de vorm van je lens veranderen.

Als je toch in de zee gaat zwemmen met lenzen dan zijn daglenzen de beste optie. Gooi de daglenzen direct na het zwemmen weg en doe een nieuw setje in. Je weet dan zeker dat er geen schadelijke bacteriën vastkleven aan je lens.

Dagje strand: water mee

Voldoende water drinken is belangrijk op een warme dag. Vergeet daarom niet om een fles water mee te nemen. Ben je dit toch vergeten? Of je nu naar Scheveningen, Egmond, Sint Maartenszee, Texel of Schiermonnikoog gaat: op de mooiste stranden van Nederland vind je vaak gezellige strandtenten of een leuk strandpaviljoen. Altijd handig om daar een drankje te kunnen halen. En een lekkere snack is natuurlijk ook altijd fijn!

Water drinken is ook goed voor je ogen, want je ogen kunnen droog gaan aanvoelen na een lange dag in de buitenlucht. Neem daarom een flesje oogdruppels mee in je strandtas. Bijvoorbeeld everclear oogdruppels, in een handig klein flesje dat je makkelijk mee kunt nemen. Deze oogdruppels van het merk everclear zijn ontwikkeld om snel verlichting te brengen als je last hebt van droge ogen. Je kunt deze oogdruppels elk moment van de dag gebruiken, zowel met als zonder lenzen.

Bescherm je telefoon

Ben je wel echt naar het strand geweest als je geen foto's van de mooie plek of de hoge duinen op social media hebt geplaatst? Voor die perfecte Instagramfoto neem je natuurlijk je telefoon mee. Je wilt natuurlijk niet dat je telefoon aan het eind van de dag onder het zand zit of nog erger: in zee valt. Het is daarom superhandig om een waterdichte beschermhoes voor je telefoon te kopen. Met zo'n hoes is je smartphone optimaal beschermd tijdens een dagje strand. Dankzij het waterdichte materiaal wordt je telefoon tegen water en vuil beschermd. Als je ervan houdt om een goed boek te lezen als je naar het strand gaat: dit soort hoesjes zijn ook beschikbaar voor e-readers.

please wait