Smart-schoenen wijzen de weg

zaterdag 6 december 2014 door FB

De indiaanse fabrikant Ducere Technologies heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met de ontwikkeling van een nieuw soort high-tech schoenen, aldus de Wall Street Journal. De zogenaamde Lechal shoenen bevatten Bluetooth-technologie welke met de telefoon van de drager en Google Maps samenwerkt. Zodra de drager zijn of haar bestemming heeft ingevoerd zullen de linker- en rechter schoen afzonderlijk van elkaar vibreren om zo de route aan te geven.

“De schoenen zijn een logisch verlengstuk van het menselijk lichaam” aldus Krispian Lawrence, de directeur en oprichter van Ducere Technologies. “Je kunt gemakkelijk je telefoon of horloge vergeten mee te nemen wanneer je op stap gaat, maar niemand gaat het huis uit zonder schoenen.”

Overigens kan de vibrerende binnenzool ook uit de schoen worden gehaald om in een ander paar schoenen te doen. Op deze manier hoeft niemand te zien dat de drager het hulpmiddel draagt.

De ‘Smart’-schoenen zijn ontwikkeld als hulpmiddel voor blinden en slechtzienden om op deze manier zelf de weg te kunnen vinden. Inmiddels voorziet de fabrikant ook mogelijkheden bij andere groepen gebruikers, zoals joggers en toeristen. Met de Lechan schoenen hoeft men immers niet naar de telefoon te kijken om te zien waar ze heen moeten, omdat de schoenen aangeven wanneer er afgeslagen moet worden.

De schoenen worden later deze maand op de Amerikaanse markt verwacht en zouden tussen de $100 en $150 gaan kosten.

please wait