Sporten: lenzen of een bril?

vrijdag 21 september 2018 door Vision Direct

Top 5 Eye Drops

Sporten: lenzen of een bril?

Goed kunnen zien is natuurlijk altijd belangrijk, maar juist tijdens het sporten wil je helemaal zeker weten dat je alles goed kunt zien. Want of je nou voetbalt, hardloopt, tennist of hockeyt: je zicht is heel belangrijk. Veel sporters vinden het daarom heel fijn om tijdens het sporten contactlenzen te dragen.

Voordelen van lenzen dragen

Draag jij een bril? Ook als je normaal een bril draagt, kun je ervoor kiezen om juist tijdens het sporten wel lenzen te dragen. Het dragen van lenzen tijdens het sporten heeft namelijk heel wat voordelen. En wat je sterkte ook is: er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten contactlenzen, dat er ook voor jou geschikte lenzen zijn.

Vergroot blikveld

Vergroot blikveld

Bij balsporten is het belangrijk dat je goed kunt zien wat er om je heen gebeurt. Als je een bril draagt kan het montuur in de weg zitten. Het dragen van lenzen zorgt er juist voor dat je blikveld vergroot wordt. Daardoor kun je beter inschatten waar de bal en je medespelers zich bevinden.

Door weer en wind

Voor veel buitensporten, zoals hardlopen, wielrennen en mountainbiken, zijn lenzen ook een uitkomst. Bij deze sporten heb je snel last van regen, sneeuw of hagel op je bril. Of nog vervelender: een beslagen bril. Hier heb je geen last meer van als je lenzen draagt.

Met lenzen minder kans op blessures

Als je contactlenzen draagt loop je geen risico op het breken of beschadigen van je bril. Want bij teamsporten is de kans groot dat je bril kapot kan gaan en er een onderdeel van je bril in je oog terecht komt of je huid beschadigt.

Welke beweging je ook maakt

Met lenzen minder kans op blessures

Of je nou een handstand of een radslag maakt of die ene bijzondere judoworp uitvoert: je lenzen blijven gewoon in je ogen zitten. Dus geen gedoe met een bril die van je neus afglijdt of op de grond valt.

Handig onder een helm of skibril

Beoefen je een sport waarbij je een helm moet dragen? Of ga je op skivakantie? Ook dan zijn lenzen een uitkomst. Lenzen kun je namelijk heel makkelijk dragen in combinatie met een helm of een skibril. En mocht je tijdens of na het sporten last krijgen van droge ogen, dan kunnen oogdruppels verlichting bieden.

Ook geschikt voor watersporten

Sommige mensen denken dat je bij watersporten nooit lenzen kunt dragen, omdat er geen water op je lenzen mag komen. Je kunt dit voorkomen door tijdens het zwemmen een goede zwembril te dragen. En om het zekere voor het onzekere te nemen kun je dan het beste daglenzen gebruiken.

Daglenzen tijdens het sporten

Daglenzen tijdens het sporten

Draag je normaal altijd een bril, maar wil je tijdens het sporten wel graag lenzen dragen? Dan zijn daglenzen een uitkomst.

Deze lenzen draag je een dag, waarna je ze vervolgens weg kunt gooien. Het voordeel daarvan is dat je de lens niet iedere dag hoeft te reinigen.

Profiteer van gratis bezorging

Kortom, voor de sportievelingen onder ons is het dragen van lenzen een echte aanrader tijdens het sporten. Dus zorg ervoor dat je altijd een voorraad lenzen op voorraad hebt. Contactlenzen kopen? Als je voor meer dan € 69 bestelt, profiteer je bij Vision Direct van GRATIS bezorging.

please wait