Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Terug naar kantoor: onze 5 tips

donderdag 9 september 2021 door Vision Direct

Drie collega’s zitten aan een bureau en kijken naar een mobiele telefoon

Als je na lang thuis te hebben gewerkt weer naar kantoor gaat zijn er veel dingen waar je weer aan moet wennen: eerder opstaan, naar kantoor reizen, vergaderen in een vergaderruimte in plaats van online, 's ochtends je lunch meenemen en nog veel meer dingen. Om je op weg te helpen om weer in die werkroutine te komen hebben we handige tips voor je verzameld, zodat de overgang van thuiswerken naar kantoor soepel verloopt.

Vier collega’s zijn samen aan het pauzeren

Leg alles klaar

Heb je in de thuiswerkperiode ook zo genoten van later opstaan, werken in je joggingbroek en de koelkast dichtbij je bureau? Als je weer naar kantoor gaat is dat helaas allemaal verleden tijd. Tijdens de thuiswerkperiode was er geen voorbereiding nodig voor een nieuwe werkweek. Heb je het koud? Pak een trui uit je kledingkast. Wil je naar muziek luisteren? Je koptelefoon ligt op de keukentafel. Heb je trek? De voorraadkast is binnen handbereik! Maar zodra je weer naar kantoor gaat heb je deze spullen helaas niet allemaal binnen handbereik. Zorg er daarom voor dat je goed georganiseerd aan je eerste dag op kantoor begint.

Begin bij je kleding: wat wil je aantrekken? Misschien wordt het tijd om de joggingbroek te vervangen voor een meer kantoorvriendelijke outfit. Leg de avond voordat je aan het werk gaat je kleren alvast klaar, zodat je dit 's ochtends niet meer hoeft uit te zoeken. Afhankelijk van wat je wilt eten kun je ook alvast je ontbijt en lunch klaarmaken voor de volgende dag, zodat je daar 's ochtends geen tijd aan hoeft te besteden. Reis je met het openbaar vervoer? Download dan de nieuwe afleveringen van die podcast die je zo leuk vindt en neem een goed boek mee. Pak ook alvast je tas in. Als je lenzen draagt is dit toilettasje voor maandlenzen (of als je daglenzen draagt een toilettasje voor daglenzen) handig om mee te nemen. Hierin kun je al je spullen voor je lenzen opbergen. Zoals een lenzendoosje, een klein flesje lenzenvloeistof en een extra paar lenzen.

Een goede houding

Weer naar kantoor gaan betekent dat je niet meer met je laptop aan de keukentafel hoeft te werken en dat je weer op een goede bureaustoel kan zitten. Je rug en je nek zullen je hier dankbaar voor zijn! Om ervoor te zorgen dat je ogen ook dankbaar zijn, is het goed om te letten op de gezondheid van je ogen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om de bovenrand van je monitor op ooghoogte te plaatsen, zodat je blik iets naar beneden gericht is in een hoek van ongeveer 30 graden. Afhankelijk van de grootte moet je scherm op een afstand van tussen de 50 en 70 cm staan. Als je op twee schermen werkt, kun je deze het beste naast elkaar voor je plaatsen. Werk je met drie schermen, plaats ze dan in een boogvorm. Krijg je last van vermoeide ogen? Doe dan oogoefeningen om je ogen te ontspannen. Deze oefeningen werken ook heel ontspannend voordat je naar bed gaat. Vergeet dan natuurlijk niet om eerst je lenzen uit te doen, want slapen met lenzen is geen goed idee.

Neem regelmatig pauze

Wanneer je weer op kantoor bent merk je dat je misschien minder vaak pauze neemt dan zou moeten. Het is natuurlijk belangrijk om productief te zijn, maar vergeet ook niet dat het voor je lichaam belangrijk is om even weg te zijn van je bureau. En voor je ogen is het goed om regelmatig niet naar een scherm te kijken. Probeer daarom op drukke kantoordagen de 20-20-20-regel toe te passen. Dit houdt in dat je elke 20 minuten 20 seconden lang kijkt naar iets dat op 20 voet (6 meter) afstand is. Hiermee help je droge ogen te voorkomen, want als je aan het scherm gekluisterd blijft knipper je automatisch minder met je ogen. Veel water drinken is ook goed voor het voorkomen van droge ogen.

Heb je vaak last van droge ogen? Neem dan een flesje oogdruppels mee naar kantoor, bijvoorbeeld everclear oogdruppels. Deze zorgen voor verlichting bij droge en branderige ogen. Gezond eten is ook goed voor gezonde ogen. Voedingsmiddelen zoals zalm, spinazie, noten en natuurlijk wortels zijn enorm goed voor je ogen. Gezond eten kan daarnaast bijdragen aan het voorkomen van bepaalde oogaandoeningen op latere leeftijd.

everclear oogdruppels

Probeer everclear Eye Drops

Ben je op zoek naar oogdruppels die helpen bij droge of geïrriteerde ogen? Dan zijn everclear Eye Drops de perfecte oogdruppels voor jou. Deze oogdruppels zijn speciaal ontwikkeld om snel verlichting te brengen bij droge of vermoeide ogen. Het handige kleine flesje is makkelijk mee te nemen in je tas of broekzak. Je kunt deze oogdruppels zowel met als zonder lenzen gebruiken. Hoe het werkt: doe simpelweg wat druppels in je oog en je merkt meteen verschil. Door de unieke natuurlijk formule wordt het gebrek aan traanvocht meteen aangevuld.

Probeer deze oogdruppels

Zorg voor lichaamsbeweging

Als je weer naar kantoor gaat zet je waarschijnlijk automatisch meer stappen dan tijdens een dag thuiswerken in je joggingbroek. Maar als je lang onderweg bent van en naar kantoor, kan dat er juist ook voor zorgen dat je minder tijd hebt om te sporten. Probeer hier bewust van te zijn en boek bijvoorbeeld een uur in de sportschool tijdens je lunchpauze. Of ga in de pauze een stuk hardlopen met een collega. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een deel van je reis naar kantoor lopend of met de fiets af te leggen in plaats van met het openbaar vervoer. Elke vorm van lichaamsbeweging is heel goed voor je ogen. Sportief bezig zijn vermindert namelijk het risico op oogaandoeningen zoals glaucoom en staar.

Een vrouw is aan het mediteren achter haar laptop

Denk ook aan je mentale welzijn

Vind je het spannend om na lang thuiswerken weer naar kantoor te gaan? Dan is het belangrijk om je hier bewust van te zijn en deze gevoelens een plek te geven. Praat er over met collega's, je leidinggevende en je gezinsleden, zodat de mensen om je heen begrijpen hoe je je voelt. Wellicht kun je met je leidinggevende overleggen om geleidelijk weer naar kantoor te gaan.

Er zijn allerlei dingen die je kunnen helpen als je je gespannen voelt. Zo zijn er bijvoorbeeld apps (zoals Headspace en Calm) die er op gericht zijn om te ontspannen. Ook yoga, wandelen en sporten kunnen helpen om je minder gespannen te voelen.

please wait