Hoe kun je ervoor zorgen dat je contactlenzen prettiger aanvoelen?

vrijdag 28 juni 2019 door Vision Direct

Wanneer je net bent begonnen met het dragen van contactlenzen, dan denk je misschien "Dit is het, ik kan nu mijn hele leven deze lenzen blijven dragen". Maar je ogen kunnen veranderen, net zoals je voorkeur qua lenzen. Het is belangrijk dat je lenzen blijven passen bij jouw ogen en bij jouw voorkeur op het gebied van contactlenzen. Een goede contactlens voelt prettig aan tijdens het dragen. Het zou zo moeten voelen dat je niet merkt dat je een lens draagt. Als je je lens wel duidelijk voelt zitten, zou je je af moeten vragen of je lenzen eigenlijk nog wel prettig zijn om te dragen.

Iets waar je last van zou kunnen hebben is droge ogen. Oogdruppels kunnen helpen als je hier last van hebt, maar het is belangrijk om de onderliggende oorzaak te vinden van dit soort klachten. Het is namelijk vergelijkbaar met een paracetamol nemen wanneer je hoofdpijn hebt: het helpt wel om de pijn te verzachten, maar het is belangrijk om de onderliggende oorzaak te vinden. Met contactlenzen werkt het precies hetzelfde: oogdruppels zijn een goede manier om droge ogen te verzachten, maar je moet de onderliggende oorzaak niet negeren.

Je hoeft geen genoegen te nemen met contactlenzen die niet comfortabel aanvoelen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten materialen beschikbaar voor lenzen, dat je altijd een lens zou moeten kunnen vinden die geschikt is voor jou. Het gaat er om dat je de contactlenzen vindt die het beste passen bij jouw ogen. Hieronder vind je een overzicht met situaties die erop kunnen wijzen dat het verstandig is om nieuwe contactlenzen te proberen.

Lange dagen werken

Misschien heb je net promotie gekregen of je bent gewoon druk met werk: je dag is langer dan ooit en je ogen voelen dat je uren naar een beeldscherm hebt gekeken. Aan het eind van de dag heb je dan last van droge en gevoelige ogen. Als dit je bekend voorkomt, dan is het het beste om eens bij je opticien langs te gaan. De opticien kan controleren of je contactlenzen nog steeds de meest geschikte lenzen voor jou zijn. De opticien kan je ook adviseren om een andere, meer comfortabele lens te gaan dragen, zoals bijvoorbeeld daglenzen.

Andere sterkte

Je ogen en visie veranderen je leven lang. Deze veranderingen zijn vaak erg klein en je zult het niet meteen zelf merken. Maar deze veranderingen kunnen de reden zijn dat je lenzen niet meer prettig aanvoelen. Dat is waarom het zo belangrijk is om minstens elke twee jaar je ogen te laten checken bij de opticien. De opticien controleert of je ogen gezond zijn en of je lenzen draagt die het beste bij jouw ogen passen.

Andere make-up gebruiken

schoonheidsproducten

Soms kunnen je contactlenzen onprettig aanvoelen vanwege een kleine verandering, zoals bijvoorbeeld het gebruiken van andere make-up dan gewoonlijk.

Let er bij make-up op dat je geen oude producten gebruikt. Veel mensen vergeten dat bijvoorbeeld mascara en oogschaduw ook een uiterste houdbaarheidsdatum hebben.

Zorg ervoor dat je geen oude make-up gebruikt en gebruik hypoallergene producten. Op die manier bescherm je je ogen tegen irritaties of infecties.

Vragen?

Op onze website vind je veel informatie over contactlenzen. En natuurlijk kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op 020 635 2310 (maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur uur en zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur uur), via online chat of e-mail service@visiondirect.nl

please wait