Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Top 5 multifocale contactlenzen

Merk je dat je zicht niet meer is zoals het was? En dan in het bijzonder wanneer je de krant leest of de menukaart in een restaurant? Dit kan komen omdat je presbyopie hebt. Dit klinkt misschien eng, maar maak je geen zorgen: dit overkomt de meeste mensen boven de veertig jaar. En er is gelukkig gemakkelijk iets aan te doen.

Presbyopie en multifocale contactlenzen

Bij het ouder worden verliezen onze oogspieren hun flexibiliteit, wat betekent dat onze pupillen niet meer zo goed kunnen focussen op objecten zoals ze dat eerst deden. Deze oogaandoening staat bekend als presbyopie (ouderdomsverziendheid) en kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door het gebruik van multifocale contactlenzen.

Multifocale lenzen hebben een lange weg afgelegd. De lenzen zijn tegenwoordig geschikt voor drie verschillende voorschriften in één lens. Dit betekent dat je objecten goed kunt zien van dichtbij, veraf en alles wat er tussenin zit. Varifocale glazen zijn hiermee iets uit het verleden!

Advies over het kiezen van multifocale contactlenzen

Als je presbyopie hebt en nieuwe lenzen wilt proberen, dan kunnen we onze top 5 van multifocale lenzen aanraden.

Als je droge ogen hebt, zoek dan naar lenzen met technologieën die helpen om vocht vast te houden. Een van de meest populaire multifocale contactlenzen is 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL, deze lenzen zijn ontworpen om je een helder zicht te geven - dichtbij, veraf en ertussenin. En ze zijn onderdeel van de 1-DAY ACUVUE® MOIST-reeks, die gebruikmaken van de LACREON® technologie om een vochtkussentje te creëren tussen je ogen en de lens, wat ervoor zorgt dat je ogen de hele dag gehydrateerd blijven.

Als je advies nodig hebt over welke multifocale lenzen het beste bij je passen, dan vind je hieronder onze bestverkopende multifocale contactlenzen.

1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL

1. 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL

1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL contactlenzen van Johnson & Johnson zijn onze bestverkopende multifocale contactlenzen. Dus als je op zoek bent naar een comfortabele en hydraterende multifocale lens die ervoor zorgt dat je goed kunt zien van dichtbij, veraf en alles wat ertussenin zit, maak dan een afspraak met je opticien om te mogelijkheden van 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL te bespreken.

Biofinity Multifocal

2. Biofinity Multifocal

Biofinity Multifocal maandlenzen kunnen tot wel dertig dagen gedragen worden, als ze op een goede manier worden bewaard. Ze blijven comfortabel aanvoelen tijdens het dragen en je ogen voelen gehydrateerd. Dit dankzij het hoge watergehalte van de lenzen en het extreem ademende lensoppervlak.

Air Optix Aqua Multifocal

3. Air Optix Aqua Multifocal

Met Air Optix Multifocal voelen je ogen comfortabel en fris tijdens het dragen. Dit komt omdat de lens gebruikmaakt van de TriComfort technologie, wat zorgt voor een heel dunne en poreuze lens. Hierdoor kan meer zuurstof het oog bereiken. Deze lenzen zijn ontworpen om de spanning te verlichten die je soms kunt voelen na langdurig gebruik van computerschermen of mobiele telefoons. Je kunt de lenzen de hele maand dragen, met een hoog niveau van comfort.

Dailies AquaComfort Plus Multifocal

4. Dailies AquaComfort Plus Multifocal

Of je nou regelmatig sport of alleen lenzen wilt dragen bij speciale gelegenheden, Dailies AquaComfort Plus Multifocal multifocale daglenzen geven je de vrijheid die je zoekt. Door het Precision Profile-ontwerp van Alcon zijn deze lenzen heel comfortabel, zelfs als je ze voor een langere tijd draagt.

Clariti 1 Day Multifocal

5. Clariti 1 Day Multifocal

Clariti 1 Day Multifocal zijn comfortabele silicone hydrogel lenzen die ouderdomsverzienheid corrigeren. Lenzen gemaakt van silicone hydrogel staan erom bekend dat ze de dunste en meeste comfortabele contactlenzen zijn. Omdat de lenzen zo dun zijn, kan meer zuurstof in de lens doordringen in vergelijking met traditionele silicone lenzen. Dit heeft als resultaat comfortabele en gezonde ogen.