Veelgestelde vragen over Vision Direct-brillen

Bezorging, terugsturen & geld terugkrijgen

Hoe kan ik mijn bril terugsturen?

Onze 100 dagen terugstuurgarantie zorgt ervoor dat je jouw onbeschadigde bril zonder extra kosten terug kan sturen. Stop de bril en het bonnetje gewoon terug in de beschermende hoes waarin ze zijn gearriveerd of een andere geschikte verpakking, en stuur het naar het gratis retouradres:

VISION DIRECT
Antwoordnummer 42028, 1020 VB, Amsterdam, Nederland

Kan ik mijn geld terugkrijgen voor een bril?

We kunnen alle onbeschadigde brillen teruggestuurd terugbetalen via de kaart die je heeft gebruikt om het te kopen of als credit die je uit kunt geven voor een andere aankoop op VisionDirect.co.uk. Volledige terugbetalingen zullen binnen 5 werkdagen zijn ontvangen, afhankelijk van de bank of het account die je heeft gebruikt.

Hoe lang duurt het tot de brillen zijn bezorgd?

Zodra jouw voorschrift is gecheckt door onze opticien, krijg je je bril binnen 3 dagen. Het is wel handig om te onthouden dat we alleen jouw bestelling kunnen verwerken als wij jouw voorschrift hebben, en onze optichien kan eventueel ook nog bijkomende vragen hebben voor je.

Voorschrift:

Hoe kan ik mijn voorschrift uploaden?

Als onderdeel van het bestelproces, vragen we je jouw voorschrift te uploaden. Om dit te doen, heb je een foto of scan nodig van je voorschrift op je computer of telefoon. Selecteer de foto in de pop up box, en druk op upload om het naar ons te sturen.

Als je niet meteen een foto beschikbaar hebt, dan kan je inloggen op jouw account op welk moment je wilt, en het naar ons sturen nadat je jouw bestelling hebt geplaatst. We kunnen desondanks niet beginnen met jouw bestelling samen te stellen totdat we het voorschrift hebben ontvangen.

Kan ik mijn voorschriftdetails wijzigen?

Je voorschriftgegevens kan je vinden onder de ''Mijn voorschrift voor een bril'' sectie in ''Mijn account''. Als je voorschrift is veranderd, kan je het nieuwe voorschrift uploaden vanaf deze pagina of kan je ons vragen contact op te nemen met jouw opticien voor een bijgewerkt voorschrift.

Wat we doen met jouw voorschrift

Zodra we jouw voorschrift hebben, zal onze gekwalificeerde opticien het bekijken en de informatie doorgeven zodat we een bril kunnen maken die perfect bij jouw ogen past.

Onze opticien zal eventueel contact met je opnemen als er meer details nodig zijn, of als je een bijzonder voorschrift hebt.

Kan ik het voorschrift voor mijn contactlenzen gebruiken?

Nee. Het voorschrift voor je contactlenzen is anders dan die voor een bril, en heeft verschillende informatie die exclusief gerelateerd is aan de grootte en vorm van je lenzen. Je zult een voorschrift voor een bril moeten uploaden om een nieuwe bril te ontvangen van Vision Direct.

Kunnen jullie contact opnemen met mijn opticien?

Als je jouw voorschrift niet bij de hand hebt, dan nemen wij uit jouw naam contact op met jouw opticien om het te krijgen.

Dit kan desondanks wel een poosje duren en de meeste opticiens zullen jouw toestemming nodig hebben om deze details te geven. Zelfs als de toestemming is gegeven, zullen sommigen het fijner vinden direct met jou te overleggen dan met ons als een derde partij.

Hoe kan ik mijn voorschrift lezen?

Als je meer wilt weten over het voorschrift voor een bril, dan hebben wij een snelle en makkelijke gids samengesteld welke uitlegt wat elk nummer en code betekent.

Lees onze makkelijke gids voor jouw voorschrift nu.

Moet ik de afstand tussen mijn pupillen doorgeven?

Voor voorschriften met een kleine correcte is een pupilafstand misschien niet meteen nodig, omdat de standaard PD die we gebruiken ook werkt. Desondanks is het handig om te weten dat hoe sterker het voorschrift is, hoe belangrijker het is om de pupilafstand te weten.

Pupilafstand is een meting van hoe ver jouw pupillen uit elkaar liggen. Bij voorschriften met een grote correctie is dit belangrij: het zorgt ervoor dat het centrum van de glazen precies op het midden van jouw ogen ligt.

Voor meer informatie, kun je deze makkelijk gids volgen om de PD te meten.

Je bril kiezen:

Maakt de grootte van het frame uit?

Het kiezen van een juiste framegrootte kan het verschil betekenen tussen een comfortabele bril en eentje die los op je gezicht zit.

Als je al een bril hebt die je comfortabel vindt, dan kan je de maten vinden aan de binnenkant van de veertjes. Dit kan worden geschreven als...

  • 52/16 135
  • 52 16 135
  • 52 -16- 135

In dit geval is 52 de breedte van het glas, 18 de breedte van de neusbrug en 135 de lengte van de veren van je bril.

Je kunt meer te weten komen over het opmeten van een bril door te klikken op 'frame afmetingen'' op de frames waarin je geïnteresseerd bent.

Welke bril past bij mijn gezichtsvorm?

Je gezichtsvorm zegt een heleboel over de stijl bril die bij je past. De volgende tips zijn geen harde regels, maar ze zijn een goed startpunt om het juiste frame voor je te kiezen.

  • Ronde gezichten: de algemene regel is om een bril te kiezen die het tegenovergestelde is van jouw gezicht. Vierkante of rechthoekige frames zullen bij ronde gezichten zorgen voor meer definitie zonder je zachte gezichtsvormen te veel te accentueren.
  • Vierkante gezichten: voor vierkante gezichten kan een rond frame subtiele lijnen toevoegen in je gezicht en de hoeken van je gezicht verzachten voor een goed gebalanceerde look. Aviator stijl brillen kunnen er ook voor zorgen dat je dezelfde look krijgt zonder een oversized frame.
  • Hartvormige gezichten: de beste frames voor hartvormige gezichten zijn vaak lichte en dunne frames die een subtiele balans geven aan jouw stijl. Frames zonder randen kunnen ook perfect zijn, maar kleine vierkante of ronde brillen werken ook prima.
  • Ovale gezichten: ovale gezichten hebben geluk, bijna elke stijl of vorm past hierbij. Het loont om te letten op frames die iets breder zijn, omdat dit definitie zal geven aan je gezichtskenmerken.

Welk lenspakket is geschikt voor mij?

Vision Direct biedt momenteel drie pakketten aan, gebaseerd op de index van de lens. High index lenzen (zoals die in onze gouden en platinum pakketten) zijn lichter en dunner, waardoor ze comfortabeler en aantrekkelijker zijn in een bril.

Al onze lenzen zijn krasbestendig, hebben UV-bescherming en een multi anti-reflecterende coating als standaard.

  • Zilver (1.5 index): Onze standaard Zilver glaspkket is gratis en werkt perfect voor voorschriften tussen -2.50Sph en + 2.50Sph of -1.50cyl en +1.50cyl.
  • Goud (1.6 index): Gouden glazen zijn €19.99 en zijn ontworpen om perfect te werken voor voorschriften tussen -5.00Sph en +4.00Sph of -2.25cyl en +2.25cyl.
  • Platinum (1.67 index): Onze dunste en lichtste Platinum glazen zijn beschikbaar voor €39.99. Deze comfortabele glazen werken goed voor voorschriften tussen -10.00Sph en +6.00Sph of -3.00cyl en +3.00cyl.

Wat is anti-reflecterende coating?

Anti-reflecterende coating (bekend als AR coating of anti-glare coating) zorgt ervoor dat jouw bril er helderder uitziet en kan ervoor zorgen dat pijn aan je ogen door schittering wordt vermeden.

De coating zorgt ervoor dat 99.5% van het licht door je lens kan gaan. Dit stopt reflecties die op het glas terecht komen, waardoor de lenzen er bijna onzichtbaar uitzien voor iemand die naar je kijkt. Omdat er geen reflecties zijn, zal de schittering veroorzaakt door helder licht of autolichten dramatisch worden verminderd.

Alle Vision Direct-glazen hebben de anti-reflecterende coating als standaard.

Wat is krasbestendige coating?

Geen enkele lens is volledig beschermd tegen krassen, maar een krasbestendige coating zal voor bescherming zorgen voor de lichte krasjes die voor kunnen komen als je jouw bril regelmatig draagt.

Alle Vision Direct lenzen komen met een krasbestendige coating als standaard. Desondanks is het aangeraden om je bril in een zachte draagtas op te bergen als je hem niet gebruikt.

UV-filter

De UV-stralen van de zon kunnen even schadelijk zijn voor je ogen als voor je huid. Daarom is het belangrijk om jouw ogen zo goed mogelijk te beschermen. Daarom hebben Vision Direct lenzen een UV-filter standaard ingebouwd.

Een UV-filter kan de UV-bescherming van je glazen tot wel 100% boosten, zodat jouw ogen veilig zijn voor zonnestralen.