Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Acht bijzondere musea om nu virtueel te bezoeken

donderdag 21 mei 2020 door Vision Direct

Sixtijnse Kapel

Staat de Sixtijnse Kapel al tijden bovenaan je lijstje met plekken die je nog wilt bezoeken? Is het je droom om vanaf de top van de Machu Picchu over de Andes te staren? Of misschien heb je altijd al eens een bezoek willen brengen aan het Guggenheim Museum in Bilbao? Dan heb je geluk! Diverse beroemde musea en andere bijzondere plekken over de hele wereld hebben helaas hun deuren moeten sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Maar ze hebben wel hun digitale deuren geopend! Op die manier kun je vanuit je luie stoel bijzondere plekken op de wereld bezoeken. En ook Google heeft hier aan meegeholpen door nog meer Streetview-beelden beschikbaar te maken, zodat je virtuele bezoek nog meer voelt alsof je echt op die plek bent.

Deze virtuele tours zijn nu voor iedereen gratis beschikbaar. De wereld bekijken (door je contactlenzen) was nog nooit zo makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, een computer en een comfortabele bank. We hebben de acht beste virtuele museumrondleidingen over de hele wereld voor je op een rij gezet, lees verder en ga online op reis!

De Vaticaanse Musea, Rome

Bezoek de Vaticaanse Musea en slenter door de pauselijke appartementen, vol met fresco's, hoge plafonds en kostbare kunstwerken. Tussen een muurschildering van Raphael en een van de beroemde wandtapijten van Michelangelo, krijg je een interactieve les in de kunstgeschiedenis.

Natuurlijk mag je de wereldberoemde Sixtijnse Kapel niet missen. Laat je betoveren door de schoonheid van de fresco's gemaakt door Perugino, Botticelli en andere beroemde Italiaanse schilders. Een virtuele gids leidt je door alle verschillende kamers. Vergeet niet om virtueel omhoog te kijken en bewonder de gewelven die door Michelangelo zijn geschilderd.

Natural History Museum in Londen

Natural History Museum, Londen

Ongestoord rondwandelen in het Natural History Museum in Londen? Dat kan nu! Kijk op je gemak rond in dit geweldig mooie museum, zonder dat er hordes toeristen zijn. Dankzij Google Street View en de verhalen verteld door de conservatoren van het museum, kun je hier meer te weten komen over duizenden verschillende soorten dieren. Dinosaurussen, vissen, reptielen en andere dieren uit de natuurhistorische wereld lijken zo weer tot leven te komen.

Leer bijvoorbeeld alles wat er te weten valt over het eerste ontdekte fossiel van een Tyrannosaurus rex, de eerste dodo of bekijk een enorm groot fossiel van een mammoet. Voor de meest optimale kijkervaring kun je een kartonnen Virtual Reality-bril gebruiken om de video's te bekijken waarin uitgestorven dieren op magische wijze weer tot leven lijken te komen.

Petra, Jordanië

Als je echt af zou reizen naar de bekende archeologische vindplaats Petra, dan zouden we je zeker aanraden om contactlenzen met een uv-filter te dragen, een goede zonnebril en natuurlijk je stoere Indiana Jones-hoed. Maar dankzij Google Street View kun je nu de mysteries van een van de zeven wereldwonderen ontdekken zonder dat je je huis uit hoeft.

En natuurlijk is het anders om deze uit rotsen gehouwen gevels op een scherm te zien in plaats van in het echt. Maar de energie van deze mystieke plek, waar architectuur en natuur elkaar ontmoeten, kun je zelfs vanaf een scherm ervaren. Wie weet staat Jordanië straks bovenaan je lijst met vakantiebestemmingen zodra reizen weer mogelijk is!

Machu Picchu, Peru

Ook dit is een plek die natuurlijk veel mooier is om in het echt te zien. Maar ook online kun je de magie van Machu Picchu in Peru ervaren. Op de website Youvisit kun je vanuit je luie stoel afreizen naar deze oude Inca-stad. De gedetailleerde 360-gradenfoto's geven een prachtig beeld van deze bijzondere, historische plek.

Dankzij de handige audiogids (in het Engels) krijg je een schat aan informatie over de historie en architectuur van Machu Picchu. En vergeet niet op zoek te gaan naar de beelden van de schattige alpaca's die hier rondlopen!

Guggenheim Museum in Bilbao

Guggenheim Museum, Bilbao

Het Guggenheim in Bilbao is een must voor liefhebbers van architectuur en moderne kunst. Het indrukwekkende gebouw van Frank Gehry, gemaakt van titanium en kalksteen, is inmiddels een van 's werelds beroemdste musea. Klik in Google Arts & Culture op ‘Explore’ om te genieten van het uitzicht over de Baskische stad en bekijk de bijzondere installaties die je zowel binnen als buiten het gebouw kunt vinden.

Doe de interactieve rondleiding door het museum en bekijk collecties van naoorlogse Amerikaanse en Europese schilder- en beeldhouwkunst. We raden ook aan om de prachtige foto’s te bekijken die de bouw van het museum laten zien.

Paul Getty Museum, Los Angeles

Noem een kunstwerk en je vindt het in het Getty Museum in Los Angeles. Van de Irissen van Van Gogh en La Promenade van Renoir tot ingewikkelde neolithische kleifiguren en modernistische beelden. In dit museum kun je prachtige Europese kunst beleven, waarvan sommige kunstwerken zelfs dateren uit de 8e eeuw.

Met Google Arts and Culture kun je de gangen van het beroemde museum verkennen en vanuit je luie stoel de enorme expositieruimtes ontdekken. Je kunt op elk kunstwerk klikken en zo de geschiedenis en achtergrond ervan lezen. Heb je even genoeg cultuur gesnoven? Ga dan naar Xplorit, hier kun je het zonnige plein en de tuin van het Getty Museum ervaren.

Pergamonmuseum, Berlijn

Als oude kunst helemaal jouw ding is, dan is het Pergamonmuseum in Berlijn zeker een aanrader. Deze virtuele tour voelt als een tijdmachine die je eeuwen terug brengt naar bekende plekken die je vast wel eens in films en documentaires hebt gezien. Een bezoek aan het Pergamonaltaar mag je zeker niet missen: een imposant meesterwerk uit de Griekse tijd. Bekijk ook de majestueuze marktpoort van Milete.

De prachtige zuilengalerijen dateren uit de tijd van het Romeinse rijk. En je kunt niet weggaan zonder te stoppen bij de Isjtarpoort, de ingang van het oude Babylon: een prachtig monument bedekt met blauwe geglazuurde tegels.

National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Altijd al meer willen weten over moderne Koreaanse kunst? Kijk dan rond in het National Museum of Modern and Contemporary Art in Seoul: hier vind je verschillende soorten kunstwerken gemaakt door Zuid-Koreaanse en internationale kunstenaars.

Zoals kamers vol vervormende spiegels en intrigerende installaties, bijvoorbeeld een gigantisch kunstwerk gemaakt van oude tv's. Doe je computer niet uit voordat je een digitale wandeling maakt door de geweldige tuinen voor dit museum.

please wait