Kleurlenzen

Kleurlenzen - alle merken

Hoe koop je kleurlenzen online?

Het kan een hele uitdaging zijn om de goede kleurlenzen te kiezen. Bekijk deze video met handige tips bij het kopen van kleurlenzen.

De noodzaak van lenzen gecombineerd met schoonheid!

Wat als je je dagelijkse noden kan vervullen en daar een schoonheidselement aan kan toevoegen? Probeer eens gekleurde lenzen in plaats van je gewone contactlenzen. Of je nu gaat voor een volledige transformatie – met de Expressions Colors van Coopervision bijvoorveeld – of voor een meer subtiele glans – AcuVue Define Sparkle of Shimmer, of de Colorblends van FreshLook – het resultaat is hoe dan ook verbluffend!

Vision Direct heeft een breed gamma aan kleurlenzen die net zo comfortabel zitten als je gewone contactlenzen. Je kan kiezen voor maandlenzen, zoals de SofLens Natural Colors. Die lenzen zijn perfect als je je uiterlijk af en toe wilt aanpassen. Ook Air Optix Colors biedt die mogelijkheid, en is verkrijgbaar in negen prachtige kleuren en geschikt voor zowel donkere als lichte kijkers. Opteer je liever voor daglenzen, dan is de Freshlook One Day misschien wel de perfecte oplossing voor jou.

Benieuwd hoe jouw ogen eruit zien met deze kleine aanpassing? Blogster Suzanne van Fashionisaparty.com probeerde een paar lenzen van Vision Direct uit en schreef haar hele ervaring neer in een boeiende blogpost. Suzanne volgde onze instructievideo en ging meteen aan de slag. Haar verdict? "Ik voel me met een ander kleur ogen een volledig nieuwe persoon, met een compleet andere uitstraling. Ik hou van afwisselen als het op mijn uiterlijk aankomt, dus ben ik blij dat ik deze kleurlenzen ontdekt heb."

De natuurlijke ogen van SuzanneDe natuurlijke ogen van Suzanne

De ogen van Suzanne met Freshlook Colorblends BrownDe ogen van Suzanne met Freshlook Colorblends Brown


Tips om je ogen extra in de verf te zetten met een bril of kleurlenzen

Behalve kleurlenzen, geven we je graag nog een andere tip om je ogen meer te stralen door kleur. Dat kan namelijk door make-up tinten te gebruiken die matchen met je eigen oogkleur - of het nu je echt oogkleur is, of die van een kleurlens. Speciaal voor Vision Direct geeft blogster Lotte van Lottelovesbeauty.nl inspiratie voor bruine, blauwe, grijze en groene ogen en creëert ze voor elk van deze oogkleuren een look die voor iedereen fantastisch staat. Hoe je dat precies doet, ontdek je in de onderstaande video:


Welke kleurlenzen voor welke ogen?

In een handige blogpost verzamelden we voor jullie de ultieme gids om je kleurlenzen te kiezen. Immers, wanneer je lichte ogen hebt zal het effect helemaal anders zijn dan wanneer je donkere kijkers wilt veranderen. Kort samengevat houd je best de volgende regels in achting:

 • Lichte ogen: Vrouwen of mannen met een lichte tint in de iris, zoals zacht grijs, blauw of groen, hebben de meeste keuze als het gaat om kleurlenzen kiezen. Je kan voor een drastische verandering in je blik gaan als je dat zou willen. Marloes, de bekende blogster van de website The Beauty Assistant, probeerde de Freshlook colorblends lenzen uit. Zij heeft zelf groene ogen, met een tikkeltje blauw in. Zij koos voor een radicale verandering, en probeerde zowel blauwe – Freshlook Colorblends True Sapphire - als bruine lenzen – Freshlook Colorblends Brown - uit. Het resultaat zie je hieronder:

De ogen van Marloes met Freshlook Colorblends True SapphireDe ogen van Marloes met Freshlook Colorblends True Sapphire

De ogen van Marloes met Freshlook Colorblends BrownDe ogen van Marloes met Freshlook Colorblends Brown

De natuurlijke ogen van MarloesDe natuurlijke ogen van Marloes

Andere opties zijn:

 • 1 Day Acuvue Define Sparkle: De nieuwe Acuvue Define Natural Sparkle daglenzen mengen highlights met de natuurlijke kleur van je ogen, waardoor je ogen er helderder uitzien. Lichteffect-patronen geven extra glans en helderheid aan je ogen en Acuvue’s exclusieve Beauty-Wrapped-in-Comfort™ technologie zorgt dat je ogen even goed aanvoelen als dat ze eruit zien. Een mooi, natuurlijk ogend alternatief voor kleurlenzen.

 • Air Optix Colors: Verkrijgbaar in negen prachtige kleuren en geschikt voor donkere en lichte ogen. Als je een spectaculair verschil wil, probeer dan brilliant blue, sterling grey, gemstone green, of honey. Wanneer je een subtielere transformatie wil, kies dan voor blue, grey, green, pure hazel of brown.

 • Expressions Colors: Expressions Colors zijn gekleurde lenzen die je ogen een spectaculaire metamorfose bezorgen en uiterst comfortabel zitten. Omdat je wil dat mensen jou en niet enkel je ogen opmerken, gebruiken deze kleurlenzen een geavanceerd kleuringsproces om te zorgen voor een realistisch en natuurlijk ogende kleurverandering

 • Freshlook Dimensions: FreshLook Dimensions zijn gekleurde lenzen die je uiterlijk een verrassende twist geven. Ze zijn vooral geschikt wanneer je van nature een lichtere oogkleur hebt. Om extra impuls aan je nieuwe kleur te geven is de irisring van de lens donkerder gekleurd dan het midden van de lens. Dit geeft nog meer diepte aan jouw ogen.

 • Freshlook Colors: FreshLook Colors zijn gekleurde lenzen die de kleur van je ogen compleet transformeren. In tegenstelling tot de andere maandlenzen van FreshLook bedekken deze lenzen je natuurlijke oogkleur volledig. Dit betekent niet alleen dat het verschil met je natuulijk oogkleur groot is, je kan FreshLook Colors kleurlenzen ook gewoon gebruiken als je van nature donkere ogen hebt.

 • Freshlook 1 Day: Kleurlenzen die eveneens daglenzen zijn. Ze zijn verkrijgbaar in vier prachtige kleuren die uw uiterlijk de hele dag, of nacht natuurlijk, een verassende twist geven.

 • Donkere ogen: Voor wie donkere ogen heeft, zoals bruin of donkergroen, kan het moeilijker zijn om een lens te vinden die je look volledig verandert. In dat geval heb je twee opties.

Ofwel ga je voor een volledig ondoorzichtige lens, die je iris volledig bedekt en waardoor je dus niets meer terugvindt van je originele oogkleur. Enkel je pupil is in dat geval nog zichtbaar.

 • Air Optix Colors: Verkrijgbaar in negen prachtige kleuren en geschikt voor donkere en lichte ogen. Als je een spectaculair verschil wil, probeer dan brilliant blue, sterling grey, gemstone green, of honey.

 • Expressions Colors: Expressions Colors zijn gekleurde lenzen die je ogen een spectaculaire metamorfose bezorgen en uiterst comfortabel zitten. Omdat je wil dat mensen jou en niet enkel je ogen opmerken, gebruiken deze kleurlenzen een geavanceerd kleuringsproces om te zorgen voor een realistisch en natuurlijk ogende kleurverandering.

Een andere optie is om lenzen te kiezen die een speciaal effect geven aan je ogen, zonder het kleur volledig te veranderen. Dat kan een mysterieus effect geven. Bij Vision Direct heb je in dat geval de volgende opties:

 • 1-Day Acuvue Define shimmer: Natural Shimmer daglenzen creëren een donkere ring om de iris om zo contrast te vergroten en extra diepte en definitie aan jouw oog te geven.

 • Air Optix Colors: Verkrijgbaar in negen prachtige kleuren en geschikt voor donkere en lichte ogen. Als je een spectaculair verschil wil, probeer dan brilliant blue, sterling grey, gemstone green, of honey. Wanneer je een subtielere transformatie wil, kies dan voor blue, grey, green, pure hazel of brown.

Heb je Aziatische ogen? Bekijk dan zeker de Freshlook Illuminate lenzen, die zijn speciaal voor jouw ogen ontworpen!

Wil je meer te weten komen over welke kleurlenzen bij welke ogen passen, lees dan zeker onze blogpost.


Waarop letten bij kleurlenzen voor carnaval?

Carnaval is voor sommigen de gelegenheid bij uitstek om kleurlenzen uit te proberen. Maar waarop moet je letten? Kan je zomaar gelijk welke lenzen vertrouwen van gelijk welke carnavalswinkel? In deze blogpost geven we onze beste tips voor iedereen die voor het eerst kleurlenzen wil kopen voor carnaval. Terwijl cosmetische lenzen geweldig kunnen passen bij je outfit, is het goed te beseffen dat het nog steeds medische hulpmiddelen zijn en moeten worden gedragen met evenveel zorg als gewone contactlenzen. Bekijk dus zeker onze hints en tips om ervoor te zorgen dat je ogen dit carnavalsfeest gezond blijven.