Kleurlenzen

Kleurlenzen - alle merken

Met behulp van kleurlenzen kun je je oogkleur tijdelijk veranderen. Je kunt kiezen voor een subtiele verandering om je natuurlijke oogkleur beter in de verf te zetten, of juist gaan voor een volledig nieuwe look. Er zijn zowel kleurlenzen op sterkte als kleurlenzen voor cosmetisch gebruik, zonder sterkte, verkrijgbaar.

Online kleurlenzen bestellen

Het kiezen van de juiste kleurlenzen kan een hele uitdaging zijn. Bekijk deze video met onze tips bij het kopen van kleurlenzen.

Wat zijn kleurlenzen?

Gekleurde contactlenzen imiteren het uiterlijk van je iris. Je iris bestaat uit verschillende patronen, vormen en pigmenten. De meeste kleurlenzen bootsen deze unieke kenmerken na. Het middengedeelte van een kleurlens is altijd transparant, wat betekent dat je pupil niet wordt gehinderd en je scherp zicht hebt. Anders dan gewone contactlenzen, geven deze een, al dan niet subtiele, kleur aan je ogen.

Je kunt kleurlenzen gebruiken om je alledaagse outfit net iets extra’s te geven of juist je kostuum voor Halloween of carnaval helemaal af te maken.

Kunnen kleurlenzen oogproblemen corrigeren?

Er zijn gekleurde lenzen verkrijgbaar die bijziendheid (myopie) of verziendheid (hypermetropie) corrigeren. Daarnaast zijn er ook kleurlenzen zonder sterkte, voor cosmetisch gebruik, op de markt.

Kleurlenzen die astigmatisme corrigeren zijn iets zeldzamer. Wij hebben op dit moment geen torische kleurlenzen in ons assortiment en we raden je aan om deze te kopen bij een goed aangeschreven opticien zodat je bent verzekerd van veilige en hoogwaardige lenzen.

Waarom kiezen voor kleurlenzen?

Kleurlenzen hoeven niet per se te zorgen voor een grote transformatie. Je kunt ook kiezen voor kleurlenzen om wat diepte of intensiteit aan je natuurlijke oogkleur toe te voegen. Het zal je verbazen hoeveel mensen iedere dag kleurlenzen dragen.

Kleurlenzen zijn uiteraard zeer geschikt voor verkleedpartijen. Als je bijvoorbeeld op een themafeestje wilt verschijnen als je favoriete popster of filmpersonage kun je de outfit helemaal afmaken met kleurlenzen. Ook als je Halloween viert kun je kleurlenzen gebruiken voor het ultiem griezelige effect.

Advies bij het kiezen van kleurlenzen

Het belangrijkste is dat je kleurlenzen kiest die je oogkleur op de goede manier veranderen. De truc is om voor aankoop goed te controleren of de kleurlenzen zijn ontworpen om je natuurlijke oogkleur meer te accentueren, of dat ze geschikt zijn om je oogkleur helemaal te veranderen.

Zodra je hebt besloten welke contactlenzen bij je passen, is het tijd om te kiezen voor de juiste kleurtint. Wanneer je gaat voor een drastische verandering hoef je geen rekening te houden met je natuurlijke look, maar als je op zoek bent naar iets subtielers moet je dit wel meenemen in je beslissing.

Als je van nature een vrij lichte oogkleur hebt en hier op een subtiele manier wat meer diepte aan wilt geven, is het aan te raden om bij het kiezen van de juiste kleurtint ook te kijken naar je haarkleur en huidskleur. Kleurlenzen als FreshLook Colorblends en SofLens Natural Colors voegen subtiele ondertonen toe aan je natuurlijke oogkleur. Als je lichtblauwe ogen hebt, kun je bijvoorbeeld eens een andere tint blauw of zelfs grijs- of groentinten proberen voor een wat subtielere verandering. Wanneer je meer een statement wilt maken, kun je gaan voor een fellere kleur die contrasteert met je huidskleur en haarkleur. Denk bijvoorbeeld aan diepbruine kleurlenzen bij blond haar en een lichte huid.

Donkere ogen kunnen iets subtieler worden gekleurd met behulp van ondoorzichtige kleurlenzen in lichtere bruintinten. FreshLook Colors lenzen zijn zeer geschikt als je de kleur van je ogen drastisch wilt transformeren. Ze zijn verkrijgbaar in levendige en spannende kleuren als Hazel, Misty Grey en Violet, perfect voor als je eens helemaal de blits wilt maken.

Voor je besluit om contactlenzen te kopen is het altijd aan te raden om eerst een bezoek te brengen aan de opticien. Hierbij maakt het niet uit of je kleurlenzen wilt dragen voor cosmetisch gebruik of juist op zoek bent naar kleurlenzen die je zicht corrigeren. De opticien kan je helpen uit te zoeken welke gekleurde lenzen je ogen comfortabel houden zodat je het merk kunt kiezen dat het beste bij je past.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van kleurlenzen als deze zijn geproduceerd door een betrouwbare fabrikant. Het assortiment van Vision Direct bevat producten van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson en Alcon/Ciba Vision. Lees de instructies van de fabrikant goed en volg deze op. Dit geldt voor zowel beginnende als zeer ervaren contactlensdragers.

Wij adviseren het volgende als je voor het eerst contactlenzen draagt:

  1. Deel je lenzen niet met iemand anders. Als je samen met wat vrienden voorbereidingen treft voor een feestje, ruil de lenzen dan niet onderling om te zien of een andere kleur je misschien beter staat. Dit maakt de kans op oogontstekingen kleiner. Bovendien kan het dragen van lenzen met de verkeerde sterkte oncomfortabel zijn.
  2. Zorg goed voor je kleurlenzen. Gooi gebruikte gekleurde daglenzen voor je gaat slapen weg en pak de volgende keer nieuwe lenzen.
  3. Doe je lenzen uit als je ogen geïrriteerd aanvoelen. Pijnlijke en rode ogen kunnen soms wijzen op een oogontsteking. Als je ogen tijdens het dragen van kleurlenzen oncomfortabel aanvoelen, doe ze dan uit. Neem voor de zekerheid een bril mee.
  4. Experimenteer met verschillende stijlen. Kleurlenzen zijn een uitstekende manier om nieuwe looks uit te proberen. Ga even langs bij de opticien en dan ben je er helemaal klaar voor!

Verschillende soorten contactlenzen

Er zijn verschillende soorten contactlenzen die je oogkleur op verschillende manieren kunnen veranderen.

Transparante kleurlenzen

Deze kleurlenzen zijn speciaal ontwikkeld om je natuurlijke oogkleur nog beter te laten uitkomen zonder deze kleur drastisch te veranderen. Transparante kleurlenzen zijn ideaal voor mensen met een heldere oogkleur die wat meer intensiteit aan hun look willen toevoegen.

Als je op zoek bent naar groene of blauwe kleurlenzen die passen bij de kleur van je ogen, dan zijn transparante kleurlenzen echt iets voor jou. Ze zijn ook verkrijgbaar in lichtere bruintinten.

Ondoorzichtige lenzen

Ondoorzichtige lenzen zijn verkrijgbaar in krachtige tinten die de kleur van je ogen drastisch kunnen transformeren. Als je iris van nature een donkere kleur heeft, zoals donkerbruin, heb je ondoorzichtige lenzen nodig om de kleur te veranderen.

Deze ondoorzichtige lenzen gebruikt worden vaak gebruikt in het theater. Ze zijn dus ideaal als je je kostuum voor carnaval of Halloween helemaal wilt afmaken.

Shimmer & Sparkle

De 1-Day Acuvue Define van Johnson & Johnson zijn unieke kleurlenzen. Ze bevatten kleurpatronen die je natuurlijke oogkleur prachtig accentueren.

1-Day Acuvue Define Sparkle zijn ideaal als je lichtere ogen hebt. Ze verlevendigen je oogkleur en laten je ogen daardoor extra schitteren. 1 Day Acuvue Define Shimmer lenzen zorgen voor extra diepte en intensiteit, wat perfect is voor donkere ogen.

Gekleurde daglenzen

Freshlook One Day lenzen zijn wegwerpbare gekleurde daglenzen die je natuurlijke oogkleur nog beter in de verf zetten. Deze daglenzen zijn ideaal in het gebruik dankzij het super gemakkelijke en hygiënische draagschema. FreshLook One Day hoeven niet te worden gereinigd of bewaard in vloeistof. Je kunt ze ‘s avonds weggooien en de volgende keer een nieuw paar lenzen pakken. Deze gekleurde daglenzen zijn een uitstekende keuze als je van plan bent om slechts af en toe kleurlenzen te dragen. Ze zijn bedoeld om alleen te dragen op de dagen dat je ze nodig hebt.

Gekleurde maandlenzen

Gekleurde maandlenzen zijn perfect als je regelmatig kleurlenzen draagt en op zoek bent naar lenzen die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Als je de lenzen goed reinigt en ze ’s nachts in vloeistof bewaart, kun je ze tot 30 dagen achtereen dragen. Na die 30 dagen moet je de lenzen weggooien, zelfs als je ze niet iedere dag draagt. Gekleurde maandlenzen zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Ogen met en zonder kleurlenzen

Benieuwd hoe jouw ogen eruit zien met deze kleine aanpassing?

Blogster Suzanne van Fashionisaparty.com probeerde een paar lenzen van Vision Direct uit en beschreef haar hele ervaring in een boeiende blogpost. Suzanne volgde onze instructievideo en ging meteen aan de slag. Haar oordeel? "Ik voel me met een ander kleur ogen een volledig nieuwe persoon, met een compleet andere uitstraling. Ik hou van afwisselen als het op mijn uiterlijk aankomt, dus ben ik blij dat ik deze kleurlenzen ontdekt heb."

Tips om je ogen extra in de verf te zetten

Behalve kleurlenzen, geven we je graag nog een andere tip om je ogen meer te stralen door kleur. Dat kan namelijk door make-up tinten te gebruiken die matchen met je eigen oogkleur - of het nu je echt oogkleur is, of die van een kleurlens. Speciaal voor Vision Direct geeft blogster Lotte van Lottelovesbeauty.nl inspiratie voor bruine, blauwe, grijze en groene ogen en creëert ze voor elk van deze oogkleuren een look die voor iedereen fantastisch staat. Hoe je dat precies doet, ontdek je in de onderstaande video:


Welke kleurlenzen voor welke ogen?

Marloes, de bekende blogster van de website The Beauty Assistant, probeerde de Freshlook Colorblends lenzen uit. Zij heeft zelf groene ogen, met een tikkeltje blauw. Zij koos voor een radicale verandering, en probeerde zowel blauwe – Freshlook Colorblends True Sapphire - als bruine lenzen – Freshlook Colorblends Brown - uit. Het resultaat zie je hieronder:

Ogen van Marloes met  Freshlook Colorblends True Sapphire

De ogen van Marloes met Freshlook Colorblends True Sapphire. Deze heldere kleur laat haar ogen nog beter uitkomen. Ideaal voor als je wat glamour wilt toevoegen aan je alledaagse outfit. Als je liever voor een lichtere blauwtint kiest, probeer dan eens Freshlook Colorblends Brilliant Blue.

Ogen van Marloes met Freshlook Colorblends Brown

De ogen van Marloes met Freshlook Colorblends Brown. Deze warme kleur geeft haar ogen meer diepte en intensiteit. Een prachtige manier om je elegante avondlook helemaal af te maken. Ga je liever voor een zachter effect? Dan is Freshlook Colorblends Honey ook heel geschikt.

Natuurlijke oogkleur zonder lenzen

Marloes heeft van nature lichtblauwe ogen met een tikkeltje groen erin. Heldere oogkleuren kun je met ondoorzichtige kleurlenzen erg makkelijk transformeren voor een meer intense look. Om je lichte ogen wat meer diepte te geven kun je kiezen voor transparante kleurlenzen.

Onze bestverkochte contactlenzen

FreshLook Colorblends

FreshLook Colorblends

FreshLook Colorblends lenzen laten je natuurlijke oogkleur nog beter uitkomen. Ze zijn verkrijgbaar in 12 verschillende kleurtinten, waaronder Brown, Honey en Amethyst. Deze maandlenzen kunnen tot 30 dagen achtereen worden gedragen als ze iedere avond worden gereinigd. Ze bevatten veel water, waardoor je ogen gehydrateerd en gezond blijven.

FreshLook One Day

FreshLook Colorblends

FreshLook One Day lenzen bevatten dezelfde technologie als Focus Dailies. Deze hoogwaardige gekleurde daglenzen accentueren je natuurlijke oogkleur. Ze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleurtinten. Deze daglenzen zijn zeer gebruiksvriendelijk en hygiënisch. Gooi ze aan het einde van de dag weg en gebruik de volgende keer een nieuw paar.

Air Optix Colors

Air Optix Colors

Air-Optix-Colors zijn comfortabele kleurlenzen. Ze zijn verkrijgbaar in 9 levendige kleurtinten. Je kunt deze maandlenzen tot 30 dagen achtereen dragen. Ze vormen de perfecte keuze als kleurlenzen deel uitmaken van je dagelijkse look. Deze ademende lenzen laten veel zuurstof door en houden tegelijkertijd vocht vast. Hierdoor blijven je ogen de hele dag door gezond aanvoelen.

FreshLook Colors

FreshLook Colors

Freshlook Colors zijn gekleurde maandlenzen die extra diepte toevoegen aan je oogkleur. Deze ondoorzichtige lenzen zijn een geweldige keuze als je je look drastisch wilt veranderen. Ze zijn verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren, waaronder Misty Grey en Sapphire Blue. Freshlook Colors lenzen houden je ogen gehydrateerd en bieden veel draagcomfort.

1-day Acuvue Define Sparkle

Oxysept 1 Step

Deze gekleurde daglenzen bevatten geen kleurtinten maar maken gebruik van kleurpatronen om je natuurlijke oogkleur te verlevendigen. 1-Day Acuvue Define Sparkle lenzen zijn net zo comfortabel als de populaire 1 Day Acuvue Moist lenzen en erg handig in het gebruik. Als je donkere ogen hebt, voegen 1 Day Acuvue Shimmer lenzen extra warmte en diepte toe aan je natuurlijke oogkleur.

Meer informatie

Je kunt altijd bij ons terecht voor advies bij het online kopen van contactlenzen. We zijn bereikbaar via web chat, telefoon of e-mail. Heb je een vraag over het bestellen van contactlenzen bij Vision Direct? Lees dan onze handige gebruikersgidsen.