Verzending kan vertraagd zijn door een update van onze website.

Goedkoper dan in de winkel

Gratis bedenktermijn van 365 dagen op je lenzen

Ben je van gedachten veranderd? Geen probleem!

Heb je lenzen bij ons gekocht maar zijn het niet de juiste lenzen? Heb je de verkeerde sterkte besteld of is je sterkte veranderd? Of ben je gewoon van gedachten veranderd over de lenzen die je hebt gekocht? Wat de reden ook is, bij ons heb je altijd een bedenktermijn van 365 dagen op je contactlenzen.


Zolang de contactlenzen ongeopend zijn en - indien redelijkerwijs mogelijk - in de originele verpakking zitten, kun je het binnen 365 dagen na ontvangst van je bestelling naar ons terugsturen. Je kunt het retourproces starten door contact op te nemen met onze klantenservice via service@visiondirect.nl. Vermeld je voor- en achternaam, bestelnummer, bezorgadres en welke producten je wilt retourneren. Je kunt ook contact met ons opnemen via 020 635 2310. 


Dankzij deze garantie kun je met een gerust gevoel bij ons bestellen. Want wij geven altijd je geld terug mocht je een verkeerd product hebben besteld.

Een product retourneren

1. Je ontvangt een retournummer en een retourlabel. 

Plaats de producten die je wilt retourneren in de verpakking, samen met de originele documenten die je bij de producten ontvangen hebt. 2. Zorg ervoor dat de verpakking goed gesloten is en dat de inhoud niet kan beschadigen tijdens de verzending. 

3. Plak het retourlabel op de buitenkant van het pakket, over de oude bezorglabels. 

4. Breng het pakket naar de dichtstbijzijnde UPS Access Point-locatie. 

5. Je ontvangt een bevestigingsmail zodra je retourzending is voltooid en je terugbetaling is verwerkt. 

6. Wij betalen het bedrag van de product(en) terug op het betaalmiddel van de oorspronkelijke transactie. Dit gebeurt normaal gesproken binnen 15 werkdagen na ontvangst van de retourzending. 

Het Europees modelformulier voor herroeping vind je hier terug. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt over onze bedenktermijn van 365 dagen kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Onze klantenservice beantwoordt graag al je vragen over lenzen en oogzorgproducten. Je kunt ons bellen op 020 635 2310 of een e-mail sturen naar service@visiondirect.nl. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 19.00 uur.

Wettelijke garantie

Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Dit betekent dat het product deugdelijk moet zijn en doet wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Als je aanspraak wilt maken op deze garantie, neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen je graag verder. Het Europees modelformulier voor herroeping vind je hier terug. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.


Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn lenzen, lenzenvloeistof en oogverzorgingsproducten waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn namelijk om redenen van hygiëne niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling na levering is verbroken.

365 dagen bedenktermijn: je vragen beantwoord

Om het volledige aankoopbedrag terug te betalen, moeten we zeker weten dat het product in de originele verpakking zit. Mocht de originele verpakking ontbreken of beschadigd zijn dan kunnen wij daarvoor waardevermindering in rekening brengen. De verpakking moet eruitzien zoals je het product gekregen hebt. Simpel gezegd: het product moet er zo uitzien dat je zelf tevreden zou zijn als je het in die staat zou ontvangen.

1. Je ontvangt een retournummer en een retourlabel. 

Plaats de producten die je wilt retourneren in de verpakking, samen met de originele documenten die je bij de producten ontvangen hebt.

2. Zorg ervoor dat de verpakking goed gesloten is en dat de inhoud niet kan beschadigen tijdens de verzending. 

3. Plak het retourlabel op de buitenkant van het pakket, over de oude bezorglabels. 

4. Breng het pakket naar de dichtstbijzijnde UPS Access Point-locatie. 

5. Je ontvangt een bevestigingsmail zodra je retourzending is voltooid en je terugbetaling is verwerkt. 

6. Wij betalen het bedrag van de product(en) terug op het betaalmiddel van de oorspronkelijke transactie. Dit gebeurt normaal gesproken binnen 15 werkdagen na ontvangst van de retourzending. 

Voor meer informatie kun je kijken op onze pagina over retourzendingen.

Als je lenzen hebt ontvangen die beschadigd zijn, er niet goed uitzien of niet goed aanvoelen, dan kun je gebruikmaken van onze gratis vervangingsgarantie. Je krijgt dan een nieuwe verpakking lenzen opgestuurd.

Dat is heel simpel: we willen dat je met een gerust hart lenzen kunt bestellen. We doen er daarom er alles aan om het online bestellen van contactlenzen zo makkelijk en probleemloos mogelijk te maken!

Er zijn verschillende redenen waarom je andere lenzen wilt gaan dragen. Zo kan je sterkte bijvoorbeeld veranderd zijn, of je bent overgestapt van bijvoorbeeld maandlenzen naar daglenzen.

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je hebt aangetoond deze te hebben opgestuurd.

BETAALMOGELIJKHEDEN