Torische lenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Torische contactlenzen zijn speciaal ontwikkeld om astigmatisme (een cilinderafwijking) te corrigeren. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan torische lenzen van bekende merken zoals 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism, Biofinity Toric en Acuvue Oasys for Astigmatism. Torische lenzen worden ook wel lenzen met een cilinder genoemd.

  Wat zijn torische contactlenzen?

  Als je astigmatisme hebt, is de vorm van je oog ovaal in plaats van rond. Dit betekent dat de reguliere lenzen mogelijk niet goed passen en oncomfortabel aanvoelen omdat ze over je oog bewegen terwijl je ze draagt. Hierdoor kan je zicht vertroebelen. Torische lenzen zijn zo ontworpen dat ze goed op je oog passen, comfortabel aanvoelen en perfect zicht bieden. Vaak worden torische contactlenzen verward met multifocale lenzen. Wij verkopen ook multifocale lenzen, om het zicht voor veraf en dichtbij te verbeteren.

  Verschillende soorten torische lenzen

  Er zijn verschillende soorten torische lenzen verkrijgbaar, namelijk torische daglenzen, maandlenzen en weeklenzen:

  • Torische daglenzen: Deze torische lenzen kunnen aan het einde van de dag worden weggegooid. De volgende dag kun je een nieuw paar dragen. Ze zijn zeer hygiënisch en hoeven niet te worden gereinigd. Ze vormen de ideale keuze als je op zoek bent naar handige en comfortabele lenzen. Voorbeelden van torische daglenzen zijn 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism en Dailies AquaComfort Plus Toric.
  • Torische maandlenzen: Je kunt torische maandlenzen tot 30 dagen achtereen dragen als je ze reinigt en iedere avond bewaart in lenzenvloeistof. Een van de grote voordelen van torische maandlenzen is dat ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Een verpakking gaat maar liefst drie maanden per oog mee. Voorbeelden van torische maandlenzen zijn Air Optix for Astigmatism en Proclear Toric.
  • Torische weeklenzen: Torische weeklenzen vormen een goede middenweg tussen torische maandlenzen en daglenzen. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn daarnaast heel handig in het gebruik. Dit betekent dat torische weeklenzen comfortabel aanvoelen en een stuk voordeliger zijn dan daglenzen. Voorbeelden van torische weeklenzen zijn Acuvue Oasys for Astigmatism en SofLens Toric.

  Welke oogproblemen kunnen torische lenzen corrigeren?

  Torische contactlenzen corrigeren astigmatisme, een vrij veel voorkomend zichtprobleem uit dezelfde categorie als bijziendheid of verziendheid. Mensen met astigmatisme hebben vaak last van wazig zicht. Het hoornvlies moet het licht dat je oog binnenkomt buigen zodat het zich kan richten op het netvlies aan de binnenkant van je oog. Hierdoor worden scherpe beelden doorgegeven aan je hersenen. Als je astigmatisme hebt, lijkt je hoornvlies meer op een rugbybal dan een voetbal. Het licht richt zich dan niet op een plek, maar verspreidt zich over de binnenkant van je oog, wat wazig zicht veroorzaakt.

  Daarnaast kan de vorm van je ooglens veranderen. Omdat je ooglens het licht ook helpt om zich goed te kunnen focussen, heeft dit hetzelfde effect als wanneer je hoornvlies wordt uitgerekt. Deze aandoening is iets zeldzamer en staat bekend als lenticulair astigmatisme.

  Er zijn 3 verschillende soorten astigmatisme. Deze worden door opticiens vastgesteld op basis van meridianen. Als je even denkt aan een klok, dan is een meridiaan een lijn die de 12 verbindt met de 6 of de 4 met een 10. Deze meridianen worden gebruikt om de verschillende gebieden van het oog te onderscheiden. Dit kan zorgen voor bijziendheid (myopisch astigmatisme), verziendheid (hypermetropisch astigmatisme) of een combinatie hiervan (gemengd astimgatisme).

  Hiernaast wordt er ook onderscheid gemaakt tussen 'regelmatig' en 'onregelmatig' astigmatisme Regelmatig astigmatisme wil zeggen dat het hoornvlies in de ene richting meer gekromd is dan in de andere richting. Deze meest voorkomende vorm van astigmatisme kan eenvoudig gecorrigeerd worden met behulp van torische lenzen. Onregelmatig astigmatisme is iets zeldzamer en wordt vaak veroorzaakt door een verwonding aan het oog. De oppervlakte van het hoornvlies is bij onregelmatig astigmatisme niet mooi glad, maar zit vol hobbels. Hierdoor wordt het licht alle kanten op gebogen.

  Een bril kan deze aandoening vaak niet corrigeren, dus torische contactlenzen zijn in dat geval een betere optie. Een lichte vorm van astigmatisme hoeft niet altijd gecorrigeerd te worden, maar kan wel de oorzaak zijn van hoofdpijn, vermoeidheid of pijnlijke ogen. Dit is met name het geval bij het uitvoeren van taken waarbij je ogen zich voor langere tijd op iets moeten focussen, zoals lezen, autorijden of computeren. Als dit je bekend voorkomt, breng dan eens een bezoekje aan je opticien.

  Wat zijn de voordelen van torische lenzen?

  Als je contactlenzen nodig hebt die astigmatisme corrigeren, kies dan voor torische lenzen. Reguliere, sferische lenzen passen in dat geval waarschijnlijk niet goed op je oog en je zult merken dat de lenzen bewegen bij het dragen. Dit is erg oncomfortabel en kan instabiel of wazig zicht veroorzaken.

  Torische lenzen passen goed op je oogbol waardoor je de hele dag door stabiel en scherp zicht hebt. Waar je het oppervlak van een sferische lens kunt vergelijken met een een stukje uit een glazen bal, lijkt het oppervlak van een torische lens het meest op een stukje uit een oliebol. Een torische lens heeft dus een hobbelig oppervlak waardoor het licht op een goede manier wordt gebogen in je oog.

  Een ander kenmerk van torische lenzen is dat ze verschillende sterktes hebben voor de verschillende meridianen in je oog. Dit betekent dat torische lenzen het zicht in een bepaald gedeelte van het oog kunnen corrigeren zonder dat dit de andere meridianen beïnvloedt. Torische lenzen blijven goed op hun plaats zitten en corrigeren het relevante gedeelte van het oog. Sommige torische lenzen zijn iets verzwaard aan de onderkant waardoor ze niet over het oog kunnen gaan schuiven om zo wazig zicht te veroorzaken.

  Verschil torische lenzen en lenzen met cilinder

  Wat het verschil is tussen torische lenzen en lenzen met een cilinder? Daar kunnen we heel kort over zijn: er is geen verschil. Torische lenzen zijn namelijk contactlenzen met een cilinder.

  Advies bij het kopen van torische lenzen

  Door het grote aanbod kan het bestellen van torische lenzen verwarrend zijn. De populairste merken hebben torische lenzen op de markt gebracht onder een vergelijkbare naam, dus het is belangrijk om goed te controleren of de woorden 'torisch' of 'voor astigmatisme' staan vermeld op de website of de verpakking van de lenzen. Als dit het geval is weet je zeker dat je het juiste type lenzen bestelt.

  Houd er rekening mee dat astigmatisme een aandoening is die verschilt van persoon tot persoon. Niet iedere torische lens is geschikt om jouw zicht te corrigeren. Het is daarom raadzaam om lenzen te gebruiken van het merk of de fabrikant die je is aangeraden door je opticien.

  Wanneer je lenzen gebruikt van het huismerk van je opticien en deze lenzen niet online kunt vinden, hoef je je geen zorgen te maken. Lenzen van opticiens als Pearle en Specsavers zijn gelijkwaardig aan lenzen van andere merken. Alleen de verpakking is anders. Bekijk deze tabel om te zien welke lenzen gelijkwaardig zijn aan de lenzen van Pearle en deze tabel om te ontdekken welke lenzen gewijkwaardig zijn aan de lenzen van Specsavers.

  Bij het bestellen van torische lenzen moet je de juiste sterkte en soms ook de diameter en basiscurve invullen, net als bij het bestellen van sferische lenzen. Daarnaast moet je ook twee kenmerken invoeren die uniek zijn voor torische lenzen: de cilinder en de as. De cilinder drukt uit hoe sterk de cilinderafwijking is en de as geeft aan vanuit welke hoek de correctie nodig is om voor scherp zicht te zorgen.

  Als je regelmatig last hebt van droge ogen, kan het helpen om lezen te dragen met een hoog watergehalte of te kiezen voor lenzen die vocht goed vasthouden. Controleer ook of de lenzen goed ademend zijn en veel zuurstof doorlaten naar het oog. Op die manier blijven je ogen de hele dag door comfortabel. Daarnaast kun je erop letten of de lenzen extra UV-bescherming bieden. Op veel lenzen staat bovendien met behulp van een kleurrandje aangegeven wat de onder- en bovenzijde is.

  Dit zeggen onze klanten over torische lenzen

  Proclear Toric XR
  "Ik ben ontzettend blij met deze lenzen! Ze zitten heerlijk, zelfs hele dagen lang en het zicht is perfect!
  En dat terwijl het ontzettend lastig is om met mijn sterkte lenzen te krijgen!"
  - Michelle

  Frequency Xcel Toric
  "Zeer fijne lenzen! Bovendien is Vision Direct een zeer goede leverancier! Lage prijs en perfecte service!"
  - Kirsten

  Biomedics Toric
  "Echt heel goede lenzen en betaalbaar. Voorheen een duurder merk gedragen via de opticien, ik merk geen verschil."
  - Maria

  Onze bestverkochte torische lenzen

  Ben je op zoek naar torische contactlenzen? Laat je inspireren door onze bestsellers!

  1 Day Acuvue Moist for Astigmatism

  1-Day Acuvue Moist for Astigmatism

  Deze gebruiksvriendelijke daglenzen bevatten LACREON® technologie, een soort vochtkussentje. Hierdoor zijn ze extra comfortabel. Daarnaast heeft 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism een ingebouwde UV-filter om je ogen nog beter te beschermen tegen de zon. Dankzij de 1-2-3 indicator zijn ze erg gemakkelijk in te doen.

  Acuvue Oasys for Astigmatism

  Acuvue Oasys for Astigmatism

  Acuvue Oasys for Astigmatism biedt optimaal gebruiksgemak. Het zijn weeklenzen, wat betekent dat ze zeer voordelig zijn en toch regelmatig vervangen kunnen worden. Ze zijn geschikt voor droge of gevoelige ogen en bevatten een UV-filter waardoor je ogen worden beschermd tegen de zon. Dankzij de Accelerated Stabilisation Design technologie (ASD) heb je de hele dag door scherp en helder zicht.

  Biofinity Toric

  Biofinity Toric

  Biofinity Toric biedt waar voor je geld. Deze maandlenzen bevatten Aquaform® technologie waardoor je ogen comfortabel en gehydrateerd aanvoelen, zelfs als de airco de hele dag aanstaat.

  Dailies AquaComfort Plus Toric

  Dailies AquaComfort Plus Toric

  Dailies AquaComrot Plus Toric is handig en hygiënisch in het gebruik. Dankzij de knippertechnologie komt er geleidelijk aan extra vocht vrij bij iedere keer dat je met je ogen knippert. Deze lenzen worden gemaakt met Lightstream Technology™ waardoor het oppervlak glad blijft en eiwitaanslag wordt voorkomen. Dankzij het lichtblauwe kleurrandje zijn ze heel makkelijk in te doen.

  Focus Dailies Toric

  Dailies AquaComrot Plus Toric

  Dailies AquaComrot Plus Toric is handig en hygiënisch in het gebruik. Dankzij de knippertechnologie komt er geleidelijk aan extra vocht vrij bij iedere keer dat je met je ogen knippert. Deze lenzen worden gemaakt met Lightstream Technology™ waardoor het oppervlak glad blijft en eiwitaanslag wordt voorkomen. Dankzij het lichtblauwe kleurrandje zijn ze heel makkelijk in te doen.

  Air Optix for Astigmatism

  Air Optix for Astigmatism

  Air Optix for Astigmatism kun je 30 dagen achtereen kunt dragen. Deze lenzen beschikken over TriComfort™ technologie waardoor je ogen gezond en comfortabel blijven. Ze zijn gemaakt van een ademend materiaal dat veel vocht vasthoudt en daardoor tot 16 uur per dag kan worden gedragen.

  Clariti 1 Day Toric

  Clariti 1 Day Toric

  Clariti 1 Day Toric wordt als een van de weinige torische daglenzen gemaakt van silicone hydrogel. Deze lenzen bieden een comfortabel draagschema en zijn zeer comfortabel om te dragen. Dankzij de WetLoc™ technologie houden ze veel vocht vast en zijn ze een zeer goede keuze als je regelmatig last hebt van droge ogen. Dankzij het ingebouwde UV-filter blijven je ogen optimaal beschermd tegen de zon.

  Proclear Toric

  Proclear Toric

  Proclear Toric biedt een optimale pasvorm en zitten perfect om je oog. Het zijn zeer comfortabele maandlenzen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij de PC Technologie™ van CooperVision merk je bijna niet dat je deze lenzen in hebt.

  Frequency Xcel Toric

  Frequency Xcel Toric

  Dankzij de UltraSync® technologie biedt Frequency Xcel Toric de hele dag door stabiel en perfect zicht. Deze lenzen hebben een hoog watergehalte en zijn de ideale keuze als je regelmatig last hebt van droge ogen. Dankzij het kleurrandje zijn ze heel gemakkelijk in te doen.

  Meer informatie

  Je kunt altijd bij ons terecht voor advies bij het online kopen van contactlenzen. We zijn bereikbaar via web chat, telefoon of e-mail. Heb je een vraag over het bestellen van contactlenzen bij Vision Direct? Lees dan onze handige gebruikersgidsen.

 • Filters:
  Merk
  Draagpatroon
  Soort
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Draagpatroon
   Soort
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   29 producten gevonden