Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Lenzen voor langdurig gebruik

 • Informatie
 • Producten
 • We krijgen vaak de vraag of je kunt slapen met lenzen. Vroeger was het antwoord daarop altijd 'nee'. Maar gelukkig zijn er nu dag-en-nacht-lenzen: lenzen voor langdurig gebruik die je zowel overdag als 's nachts draagt zonder dat je de lenzen uit hoeft te doen. Veel van de bekende contactlensmerken maken dit soort lenzen, zoals Biofinity en Air Optix Night & Day Aqua.

  Advies en tips om dag-en-nachtlenzen te kopen

  Bekijk deze video voor advies en tips om dag-en-nachtlenzen te dragen en kopen.

  Wat zijn lenzen voor langdurig gebruik?

  Lenzen voor langdurig gebruik zijn maandlenzen die je gedurende een periode van een tot vier weken kunt inhouden zonder dat je ze hoeft te vervangen. Hierdoor kun je ze gewoon inhouden wanneer je naar bed gaat en ervaren hoe het voelt om wakker te worden met helder zicht.

  Het kan zijn dat je opticien maandlenzen aanbeveelt die niet per se voor langdurig gebruik zijn ontworpen. Of ze hiervoor geschikt zijn hangt meestal af van het zuurstofniveau en de mate waarin ze vocht kunnen vasthouden. Bovendien is het belangrijk dat je ogen van nature genoeg tranen aanmaken om ervoor te zorgen dat de lenzen gehydrateerd en daarmee comfortabel blijven. De meeste lenzen voor langdurig gebruik zijn hierom gemaakt van siliconenhydrogel.

  Daglenzen zijn speciaal ontworpen om aan het einde van elke dag weg te gooien en zijn daarom nooit geschikt voor langdurig gebruik. Tweewekelijkse lenzen zoals Acuvue Oasys kunnen eventueel ook voor langdurig gebruik worden aanbevolen.

  Voor welke oogafwijkingen zijn dag- en nachtlenzen geschikt?

  Aangezien de meeste lenzen voor langdurig gebruik ook maand- of tweewekelijkse lenzen zijn kunnen ze worden gebruikt bij dezelfde oogafwijkingen, waaronder:

  • Myopie: Bijziendheid maakt het moeilijk om voorwerpen ver weg scherp te zien, maar maandlenzen kunnen daar goed bij helpen.
  • Hyperopie: Bij verziendheid lijken voorwerpen die dichterbij zijn wazig, maar ook daarbij komen maandlenzen goed van pas.
  • Astigmatisme: Als je astigmatisme hebt zijn je ogen niet helemaal rond, waardoor het zicht wazig is en je soms zelfs ongemak ervaart. Torische contactlenzen (ook verkrijgbaar als maandlenzen) zijn speciaal voor deze pasvorm ontworpen en blijven daardoor steviger zitten dan traditionele sferische lenzen.
  • Presbyopie: Wanneer we ouder worden krijgen onze ogen meer moeite met het wisselen van focus tussen verschillende afstanden. Hierdoor lijken dichtbij zijnde voorwerpen wazig, maar multifocale maandlenzen kunnen dit met gemak corrigeren.

  Waarom kiezen voor lenzen voor langdurig gebruik?

  Een van de grootste redenen dat mensen voor dag- en nachtlenzen gaan is omdat je ze de hele dag in kan houden. Als je lange werkdagen hebt is het fijn en handig om comfortabele lenzen te hebben die de hele dag door een goede kwaliteit bieden. Door lenzen te dragen die je gewoon in kan laten zitten hoef je bovendien ook niet moeilijk te doen met een reservebril.

  Lenzen voor langdurig gebruik kunnen tot wel 30 opeenvolgende dagen gedragen worden zonder dat ze gereinigd hoeven te worden, waardoor het de makkelijkste lenzen zijn die je kunt krijgen. Geen reinigingsroutine voordat je naar bed gaat, wel wakker worden met perfect zicht. Ook handig voor nieuwe ouders die 's nachts onverwachts het bed uit moeten!

  Dag- en nachtlenzen kiezen

  Zonder toestemming van je opticien kun je beter geen lenzen voor langdurig gebruik dragen. Niet iedereen maakt genoeg natuurlijke tranen aan waardoor ze voor sommigen niet comfortabel zullen aanvoelen. Als je ogen geschikt zijn voor het dragen van dag- en nachtlenzen, zal je opticien een maximaal aantal dagen aanraden en het is belangrijk dat je daar niet overheen gaat.

  Hoewel je lenzen voor langdurig gebruik in je slaap kan dragen, zijn er een aantal dingen die je, net als bij gewone lenzen, beter niet kunt doen. Zo kan je de lenzen tijdens het zwemmen of douchen beter uitdoen, aangezien directe blootstelling aan water de lenzen kan doen krimpen en bovendien kunnen de bacteriën die in het water zitten slecht op je lenzen reageren en zo een ontsteking veroorzaken.

  Als je gewend bent om dag- en nachtlenzen van Specsavers of Pearle te dragen kan je soortgelijke lenzen ook online vinden. Je hoeft enkel een merk te kiezen die precies dezelfde soort lenzen aanbiedt en om dat makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt.

  Soorten dag- en nachtlenzen

  Maandlenzen
  Dit draagpatroon is geschikt voor maandlenzen die je gedurende de hele maand kan dragen. Naast dat ze het makkelijkste soort lenzen voor langdurig gebruik zijn, bieden ze ook de beste prijs-kwaliteitverhouding. De meeste pakjes bevatten 3 lenzen, waardoor je tegen een betaalbare prijs wel 3 maanden vooruit kan.

  Weeklenzen
  Maandlenzen voor langdurig gebruik zijn alleen geschikt voor mensen die van nature veel tranen aanmaken, maar ook als dat niet geval is kan je lenzen voor een langere tijd in. Bepaalde tweewekelijkse lenzen, zoals Acuvue Oasys, zijn namelijk ook geschikt voor langdurig gebruik waardoor je van alle gemakken van dag- en nachtlenzen kunt profiteren en ze alleen maar iets vaker hoeft te vervangen.

  Torische lenzen
  Als je last hebt van astigmatisme zal je torische contactlenzen nodig hebben. Aangezien ogen met astigmatisme uitgerekter zijn dan normale ogen passen sferische lenzen vaak niet goed. Torische lenzen zijn ontworpen voor een betere pasvorm en bieden de hele dag door helder en comfortabel zicht. Merken zoals Acuvue Oasys for Astigmatism en Biofinity Toric zijn ook geschikt voor langdurig gebruik.

  Multifocale lenzen
  Als je last hebt van leeftijdsgebonden ongemakken zoals presbyopie zijn multifocale lenzen de beste keus voor gemakkelijk en helder zicht. Wanneer je ogen moeite hebben met het wisselen van focus tussen verschillende objecten, bieden multifocale lenzen een uitkomst omdat ze een snelle focuswisseling tussen voorwerpen dichtbij, ver-weg en alles daartussenin mogelijk maken. Multifocale lenzen zijn ook geschikt voor langdurig gebruik waardoor je constant van de gemakken kunt profiteren.

  Onze populairste lenzen voor langdurige gebruik

  Op zoek naar dag- en nachtlenzen? Vind hieronder een lijst met onze bestverkochte modellen:

  Acuvue Oasys

  Acuvue Oasys

  Deze weeklenzen van Johnson & Johnson gebruiken Hydraclear® Plus technologie om je ogen gehydrateerd en comfortabel te houden zodat ze de hele dag fris aanvoelen. Daarnaast gaan ze eiwitaanslag en daarmee irritatie tegen, waardoor ze uiterst geschikt zijn voor langdurig gebruik.

  Biofinity

  Biofinity

  Door gebruik te maken van CooperVision's unieke Aquaform® Comfort Science, combineert Biofinity een hoog watergehalte met een maximaal zuurstofniveau waardoor de lens veel comfort biedt. De lens wordt vaak aangeraden voor langdurig gebruik, waardoor Biofinity dé lens is voor mensen die lange dagen maken waarbij ze constant goed zicht nodig hebben.

  Biofinity toric

  Biofinity toric

  CooperVision's Biofinity Toric lenzen zijn speciaal ontworpen voor astigmatisme en hebben een vorm die goed en stevig blijft zitten waardoor ze de hele dag door een helder en comfortabel zicht bieden. Aquaform® Comfort Science™ biedt een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid waardoor de lens vochtig blijft en ogen verzachten die snel droog of geïrriteerd raken.

  PureVision

  PureVision

  Deze lenzen van Bausch & Lomb bieden groots comfort tegen een zeer betaalbare prijs. Vanwege de Aergel technologie bevatten ze een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor lensdragers die regelmatig ongemak ervaren.

  Air Optix Night & Day Aqua

  Air Optix Night & Day Aqua

  Deze maandlenzen zijn speciaal ontworpen voor langdurig gebruik en kunnen dus (als je opticien dat toelaat) 's nachts gedragen worden. Dankzij Alcon's Tricomfort™ technologie zijn deze lenzen extra ademend, houden ze veel vocht vast en bevatten ze een glad oppervlak dat helder blijft en eiwitaanslag tegengaat.

  Overige informatie

  Meer informatie nodig over het online aanschaffen van contactlenzen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina's:

 • Filters:
  Merk
  Draagpatroon
  Soort
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Draagpatroon
   Soort
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   16 producten gevonden