Goedkoper dan in de winkel

Retourzendingen

Een bedenktermijn van 365 dagen

Heb je de verkeerde lenzen besteld of is je sterkte veranderd? Geen probleem: je hebt bij ons altijd een bedenktermijn van 365 dagen op alle producten op onze website. Retourneer de lenzen binnen 365 dagen na ontvangst indien redelijkerwijs mogelijk in de originele en onbeschadigde productverpakking. We betalen je dan het bedrag voor de lenzen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Of we voegen het geld als winkeltegoed toe aan je account (natuurlijk alleen als je daar uitdrukkelijk mee in hebt gestemd). Meer weten? Lees dan alle informatie over onze 365 dagen bedenktermijn.

Hoe retourneer ik een product

Je kunt het retourproces starten door contact op te nemen met onze klantenservice via service@visiondirect.nl. Vermeld je voor- en achternaam, bestelnummer, bezorgadres en welke producten je wilt retourneren. Je kunt ook contact met ons opnemen via 020 635 2310. 

  1. Je ontvangt een retournummer en een retourlabel. 

  2. Plaats de producten die je wilt retourneren in de verpakking, samen met de originele documenten die je bij de producten ontvangen hebt. Zorg ervoor dat de verpakking goed gesloten is en dat de inhoud niet kan beschadigen tijdens de verzending. 

  3. Plak het retourlabel op de buitenkant van het pakket, over de oude bezorglabels. 

  4. Breng het pakket naar de dichtstbijzijnde UPS Access Point-locatie. 

  5. Je ontvangt een bevestigingsmail zodra je retourzending is voltooid en je terugbetaling is verwerkt. 

  6. Wij betalen het bedrag van de product(en) terug op het betaalmiddel van de oorspronkelijke transactie. Dit gebeurt normaal gesproken binnen 15 werkdagen na ontvangst van de retourzending. “

Ons beleid voor retourzendingen en terugbetalingen

Als je van de overeenkomst afziet, ontvang je het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.


Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Terugbetaling duurt doorgaans vijf werkdagen, afhankelijk van je bank. Terugbetalingen naar PayPal kunnen langer duren. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen of tot je hebt aangetoond dat je de goederen ongeopend en onbeschadigd hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Is je voorschrift veranderd?

Als je je ogen laat opmeten en je sterkte is veranderd, stuur dan gerust je overgebleven lenzen, ongeopend en in het oorspronkelijke, onbeschadigde doosje, terug en we betalen je geld terug. Dit op voorwaarde dat je dit doet binnen 365 dagen nadat je de lenzen hebt gekocht. Uiteraard leveren we je graag vervangende contactlenzen met de juiste sterkte.

Een bestelling annuleren

Heb je iets verkeerds besteld en je wilt de bestelling wijzigen of annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 17.30 uur op 020 635 2310, via online chat of e-mail: service@visiondirect.nl.

Wettelijke garantie

Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Dit betekent dat het product deugdelijk moet zijn en doet wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Als je aanspraak wilt maken op onze garantie, neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen je graag verder. Het Europees modelformulier voor herroeping vind je hier terug. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.


Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn lenzen, lenzenvloeistof en oogverzorgingsproducten waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn namelijk om redenen van hygiëne niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling na levering is verbroken.

BETAALMOGELIJKHEDEN