Multifocale lenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Multifocale lenzen corrigeren je zicht als je last hebt van presbyopie, ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Deze contactlenzen vormen een uitstekend alternatief voor de traditionele bifocale en varifocale lenzen. In ons assortiment vind je een groot aanbod van lenzen die multifocaal zijn zoals 1-Day Acuvue Moist Multifocal en Clariti 1 Day Multifocal.

  Advies en tips om multifocale lenzen te kopen

  Bekijk deze video voor advies en tips om multifocale contactlenzen te kopen en te dragen.

  Wat zijn multifocale contactlenzen?

  Om presbyopie goed te kunnen bestrijden worden in een multifocale lens verschillende sterktes geïntegreerd. Multifocale lenzen helpen je zo te focussen op objecten dichtbij en veraf. Je hebt hierdoor geen leesbril meer nodig.

  De termen ‘bifocaal, ‘varifocaal’ en ‘multifocaal’ worden nogal eens door elkaar heen gebruikt. Dit kan verwarrend zijn. Varifocaal en multifocaal hebben dezelfde betekenis maar multifocaal is de meest gangbare term. Doordat er verschillende sterktes in één lens zijn ingebouwd, kunnen multifocale lenzen zowel bijziendheid als verziendheid corrigeren.

  Multifocale lenzen en bifocale brilglazen hebben met elkaar gemeen dat ze zowel bijziendheid als verziendheid corrigeren. Het verschil is dat er bij bifocale brilglazen een duidelijke grens is tussen de verschillende sterktes, terwijl de sterktes bij multifocale lenzen geleidelijk in elkaar overlopen.

  Hoe werken multifocale lenzen?

  Grofweg zijn er twee soorten multifocale lenzen die je zicht op verschillende manieren corrigeren. Bij multifocale lenzen met een zogenaamde concentrische cirkel bevindt de standaard sterkte zich in het midden, met meerdere cirkels daaromheen. Iedere cirkel heeft een verschillend corrigerend vermogen, afhankelijk van de afstand waarop het object zich bevindt.

  Bij asferische multifocale contactlenzen neemt de sterkte geleidelijk aan toe van de rand naar het midden van de lens, vlak voor de pupil. Hierdoor kiest het oog de juiste correctie voor het object waar je naar kijkt. Dit lijkt risicovol, maar je ogen raken er snel aan gewend en je zult het verschil niet eens merken.

  Concentrisch ontwerp multifocale contactlens

  Concentrisch

  Bij concentrische lenzen zit de sterkte voor normaal/verzicht in het midden van de lens en de sterkte voor dichtbij in de omliggende ring.

  Beide ringen, om goed dichtbij of veraf te kunnen zien, wisselen elkaar af tot aan de buitenste ring.

  Asferisch ontwerp multifocale contactlens

  Asferisch

  Net als concentrische lenzen beginnen asferische lenzen met een afstandscorrectie in het midden van de lens.

  Naar buiten toe biedt deze lens echter een geleidelijke overloop naar het corrigeren van afstanden dichterbij.

  Welke oogproblemen worden gecorrigeerd door multifocale lenzen?

  Multifocale lenzen corrigeren je zicht als je last hebt van presbyopie (ouderdomsverziendheid). Presbyopie komt meestal voor bij mensen van 40 jaar en ouder, maar kan zich ook op jongere leeftijd al manifesteren. Het begint meestal met een lichte vertroebeling van het zicht, maar dit wordt geleidelijk aan erger. Misschien heb je wel eens gemerkt dat vrienden of familieleden met veel moeite proberen om zonder bril een menukaart te lezen, of de kaart op verschillende afstanden van hun gezicht houden. Dit is een duidelijk teken van presbyopie.

  Presbyopie komt heel vaak voor. De verwachting is dat in 2020 maar liefst 2,1 miljard mensen met deze aandoening te maken zullen hebben. In tegenstelling tot andere aandoeningen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme, is presbyopie geen refractiefout, maar is het veelal het gevolg van een verandering in de elasticiteit van je ogen.

  Om het licht goed te kunnen focussen moet je ooglens in staat zijn om zich op de juiste momenten te kunnen ontspannen en aanspannen, afhankelijk van het object waar je naar kijkt en de lichtomstandigheden. Het licht moet zich door de ooglens kunnen richten op het hoornvlies, zodat het goed op het netvlies valt.

  Bij het ouder worden verslappen je oogspieren een beetje waardoor de ooglens zich niet altijd meer goed kan aanspannen. Hierdoor wordt het lastig om objecten die zich op kleine afstand bevinden te zien. Het licht valt namelijk niet goed op het netvlies, maar erachter. Dit zorgt voor een vaag zicht.

  Wat zijn de voordelen van lenzen die multifocaal zijn?

  Als je last hebt van presbyopie (ouderdomsverziendheid) is het belangrijk om dit te corrigeren. De symptomen van presbyopie worden met verloop van tijd erger, wat betekent dat je zicht verslechtert. Als je dan geen lenzen met correctief vermogen draagt, moeten je ogen zich steeds meer inspannen waardoor ze steeds minder comfortabel aan zullen voelen. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn.

  Bifocale contactlenzen kunnen je helpen om het probleem op te lossen, maar ze zijn niet meer zo makkelijk verkrijgbaar. Bifocale brilglazen worden nog wel veel verkocht, maar als je op zoek bent naar een echt makkelijke manier op presbyopie te corrigeren zijn multifocale lenzen de beste oplossing.

  Met een lens die multifocaal is kun je objecten op zowel kleine als grote afstand goed zien. Je hoeft dan geen leesbril op te zetten of het object op armlengte afstand te houden. Hierdoor heb je zo min mogelijk last van een aandoening die zeer vervelend kan zijn. Er zijn multifocale lenzen verkrijgbaar die passen bij verschillende draagschema’s.

  Multifocale lenzen worden nog wel eens verward met torische lenzen. Maar torische lenzen zijn bedoeld om astigmatisme te corrigeren, een vrij veel voorkomend zichtprobleem uit dezelfde categorie als bijziendheid of verziendheid. Mensen met astigmatisme hebben vaak last van wazig zicht.

  Advies bij het kopen van multifocale lenzen

  Als je regelmatig last hebt van droge ogen kun je het beste kiezen voor lenzen met een hoog watergehalte of lenzen die vocht vasthouden. Tot onze bestverkopende multifocale contactlenzen behoort 1-Day Acuvue Moist Multifocal. Deze lenzen worden gemaakt met LACREON® technologie waardoor ze een vochtkussentje creëren tussen je oog en de lens. Hierdoor blijven je ogen de hele dag door gehydrateerd.

  Sommige mensen hebben last van zowel astigmatisme als presbyopie. In dat geval heb je multifocale lenzen nodig om beide aandoeningen te corrigeren. Lenzen als Proclear Multifocal Toric bieden tot 30 dagen achtereen helder en duidelijk zicht. Ze blijven de hele dag door comfortabel op je oog zitten.

  Als je normaal gesproken lenzen van Pearle of Hans Anders draagt, kun je online voordeliger lenzen kopen. Kies in dat geval van gelijkwaardige lenzen van een ander merk.

  Soorten multifocale contactlenzen

  Er is een groot aanbod van multifocale contactlenzen die passen bij verschillende draagschema’s.

  Multifocale daglenzen zijn gemakkelijk en hygiënisch in het gebruik. Je hoeft ze niet te reinigen of bewaren. Na gebruik kun je ze ‘s avonds gewoon weggooien om de volgende dag weer een nieuw paar in te doen. Je ogen blijven zo de hele dag fris aanvoelen. Als je normaal gesproken een bril draagt en slechts af en toe lenzen nodig hebt, dan zijn multifocale daglenzen een perfecte keuze. Je kunt ze met een gerust hart langere tijd in de kast laten liggen zonder dat ze verlopen.

  Multifocale maandlenzen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding omdat ze tot 30 dagen achtereen kunnen worden gebruikt. Als je multifocale maandlenzen dagelijks reinigt en ‘s nachts in verse lenzenvloeistof bewaart gaan ze de hele maand mee. Op die manier heb je comfortabel en scherp zicht tegen een betaalbare prijs.

  Multifocale weeklenzen vormen een uitstekende middenweg tussen maandlenzen en daglenzen. Ze zijn voordelig en je kunt ze daarnaast regelmatig vervangen zodat je ogen fris blijven aanvoelen. Net als maandlenzen moet je weeklenzen dagelijks reinigen en ‘s nachts in vloeistof bewaren zodat je ze 14 dagen achtereen kunt dragen.

  Dit zeggen onze klanten over multifocale lenzen

  Proclear Multifocal
  "Ideale lens voor het afwisselend werken met een beeldscherm, lezen, autorijden. Veel beter dan een leesbril."
  - Wilma

  Biofinity Multifocal
  "Heerlijke lenzen, draag ze al jaren zonder problemen. Via Vision Direct stukken voordeliger dan bij de opticien."
  - Yvonne

  Air Optix Aqua Multifocal
  "Zeer tevreden over deze lenzen, vooral het leesgedeelte is een uitkomst, niet meer zoeken naar je leesbril."
  - Betty

  Onze bestverkochte multifocale lenzen

  Overweeg je de overstap naar multifocaal? Laat je dan inspireren door onze bestsellers.

  Air Optix Aqua Multifocal

  Air Optix Aqua Multifocal

  Deze multifocale maandlenzen zijn, dankzij het gebruik van de TriComfort technologie, zeer ademend. Ze hebben een dun oppervlak dat vocht op een geweldige manier vasthoudt. Air Optix Aqua Multifocal kan tot 30 dagen achtereen worden gedragen. Het zijn zeer comfortabele lenzen, zelfs op dagen dat je ogen het zwaar te verduren hebben.

  Dailies Total 1 Multifocal

  Dailies Total 1 Multifocal

  Dailies Total 1 Multifocal is ‘s werelds eerste waterdoorlatende contactlens. Het oppervlak bestaat voor 80% uit water daardoor je ogen de hele dag fris en gehydrateerd blijven. Het zijn daglenzen dus ze zijn zeer hygiënisch en comfortabel. Je kunt ze na gebruik weggooien en de volgende dag nieuwe lenzen indoen.

  Proclear 1 Day Multifocal

  Proclear 1 Day Multifocal

  Proclear 1-Day Multifocal beschermt je ogen tegen irritatie. Deze hoogwaardige multifocale daglenzen zijn zeer comfortabel. Dankzij de PC Technology™ wordt de genetische opmaak van je ogen nagebootst en voelen de lenzen zeer natuurlijk en zacht aan. Ideaal als je regelmatig last hebt van droge ogen.

  1-Day Acuvue Moist Multifocal

  1-Day Acuvue Moist Multifocal

  1-Day Acuvue Moist Multifocal, geproduceerd door Johnson & Johnson, is een zeer comfortabele en hygiënische keuze als je last hebt van presbyopie (ouderdomsverziendheid). Deze multifocale daglenzen houden veel vocht vast en beschikken over een uitstekende UV-bescherming. Dankzij de 1-2-3 indicator zijn ze gemakkelijk in en uit te doen. Zeer geschikt voor mensen die voor het eerst multifocale daglenzen dragen.

  PureVision Multifocal

  PureVision Multifocal

  Purevision Multifocal, geproduceerd door Bausch & Lomb, helpt je ogen om zich moeiteloos te focussen op objecten dichtbij en veraf. Je hebt geen leesbril meer nodig! Deze multifocale maandlenzen zijn gemaakt van het zachte en flexibele materiaal silicone hydrogel. Dankzij de AerGel technologie hebben ze een glad oppervlak dat comfortabel op het oog past.

  Dailies AquaComfort Plus Multifocal

  Dailies AquaComfort Plus Multifocal

  Deze multifocale contactlenzen zijn de opvolgers van Focus Dailies Progressive. Lensdragers die last hebben van presbyopie zullen deze lenzen als uitermate comfortabel ervaren. Ze hebben alle goede eigenschappen van hun voorgangers en bieden daarnaast extra’s, zoals een Precision Profile wat ervoor zorgt dat ze altijd comfortabel op je oog zitten. Dailies AquaComfort Plus Multifocal zijn kwalitatief uitstekende lenzen.

  Proclear Multifocal

  Proclear Multifocal

  Dit zijn maandlenzen met dezelfde eigenschappen als Proclear 1 Day Multifocal. Ze kunnen tot 30 dagen achtereen worden gedragen. Je kunt Proclear Multifocal tot 12 uur per dag inhouden. Dankzij de PC Technology™ van Coopervision blijven je ogen natuurlijk aanvoelen en heb je altijd goed zicht.

  Acuvue Oasys for Presbyopia

  Acuvue Oasys for Presbyopia

  Deze multifocale weeklenzen kunnen tot 14 dagen achtereen worden gedragen. Dankzij de HYDRACLEAR™ technologie van Johnson & Johnson wordt vocht vastgehouden en geabsorbeerd. Acuvue Oasys for Presbyopia is een zeer comfortabele keuze als je vaak last hebt van droge ogen.

  Meer informatie

  Je kunt altijd bij ons terecht voor advies bij het online kopen van contactlenzen. We zijn bereikbaar via web chat, telefoon of e-mail. Heb je een vraag over het bestellen van contactlenzen bij Vision Direct? Lees dan onze handige gebruikersgidsen.

 • Filters:
  Merk
  Draagpatroon
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Draagpatroon
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   19 producten gevonden