Onze klantenservice is op zaterdag 24 en zondag 25 februari niet bereikbaar vanwege een belangrijke systeemupdate. Onze excuses voor het ongemak.

Weeklenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Weeklenzen zijn ontworpen om helder en comfortabel zicht te bieden gedurende een periode van maximaal twee weken. Om optimaal van je lenzen te profiteren heb je enkel een simpele reinigings- en opbergroutine nodig.

  Gedurende de dag stapelt zich vuil op het lensoppervlak op, waardoor het zicht wazig en oncomfortabel kan worden. Door je lenzen regelmatig met alles-in-één-vloeistof te reinigen en ze veilig op te bergen in een lenzendoosje zorg je ervoor dat je ze twee weken lang probleemloos kunt gebruiken.

  Het is belangrijk om te onthouden dat je weeklenzen nooit langer dan twee weken dient te dragen, ook al verzorg je ze goed. Ze zijn slechts ontworpen voor 14 opeenvolgende dagen en het overschrijden hiervan zou kunnen lijden tot oncomfortabel aanvoelende ogen.

  Tips en advies voor het dragen van weeklenzen

  Bekijk deze video voor tips en advies bij het kopen en dragen van weeklenzen.

  Voor welke oogafwijkingen zijn weeklenzen geschikt?

  • Myopie: Als je last hebt van bijziendheid en dichtbij zijnde voorwerpen niet goed kunt zien, kunnen weeklenzen je helpen weer helder te zien.
  • Hyperopie: Verziendheid kan het zien van verre voorwerpen ingewikkeld maken, maar met weeklenzen kan dit worden gecorrigeerd.
  • Astigmatisme: Bij astigmatisme is het buitenste hoornvlies ovaal in plaats van rond, wat voor wazig en oncomfortabel zicht kan zorgen. Torische contactlenzen zijn zo ontworpen dat ze ondanks deze aandoening stevig blijven zitten en zijn verkrijgbaar als weeklenzen.
  • Presbyopie: Bij het ouder worden neemt het zicht vaak af, waardoor activiteiten zoals lezen ingewikkelder worden. Met multifocale weeklenzen kan dit gemakkelijk worden gecorrigeerd.

  Waarom kiezen voor weeklenzen?

  Weeklenzen zijn vooral geschikt voor lensdragers die hun lenzen vaak inhebben. Als je ze alleen tijdens het sporten of uitgaan draagt, kun je beter voor daglenzen gaan omdat die per stuk voordeliger zijn.

  Als je je lenzen (bijna) dagelijks draagt zijn weeklenzen echter wel aan te raden. Sommige weeklenzen kunnen zelfs als dag- en nachtlenzen worden gebruikt, wat betekent dat je ze 14 opeenvolgende dagen in kan houden zonder ze ’s avonds te hoeven reinigen. Dit type lens dien je alleen te proberen wanneer je opticien ze heeft aangeraden, aangezien ze niet geschikt zijn voor elk oogtype.

  Als je gewend bent aan contactlenzen van Specsavers of Pearle, kun je bij ons terecht voor geschikte alternatieven. Bekijk in de tabellen hieronder welke eigenmerklens een goed alternatief is voor jouw favoriete paar:

  Soorten weeklenzen

  Weeklenzen voor bijziendheid en verziendheid

  Als je op zoek bent naar lenzen die bij- of verziendheid corrigeren is het goed om te kijken naar merken die je ogen gehydrateerd houden en hoge zuurstofniveaus bieden. Lenzen die vocht vasthouden en veel zuurstof doorlaten zullen voorkomen dat je ogen droog of geïrriteerd raken en zijn daardoor een stuk comfortabeler.

  Weeklenzen voor astigmatisme

  Torische contactlenzen voor astigmatisme corrigeren zicht dat wazig is doordat het buitenste hoornvlies niet rond, maar ovaalvormig is. Ondanks deze vorm zitten torische lenzen stevig waardoor ze de hele dag door comfortabel aanvoelen en helder, fris zicht bieden.

  Weeklenzen voor presbyopie

  Aangezien je met presbyopie voorwerpen op afstand goed kunt zien, maar activiteiten zoals lezen moeilijker worden, bieden multifocale lenzen een oplossingen doordat ze een snelle focuswisseling mogelijk maken. Wekelijkse multifocale lenzen maken het wisselen van focus supersoepel en bieden daarmee een comfortabel, handig alternatief voor het dragen van een leesbril.

  Onze populairste weeklenzen

  Acuvue Oasys

  Acuvue Oasys

  Deze lenzen zijn perfect wanneer je last hebt van droge ogen. Doordat ze Hydraclear® Plus technologie gebruiken om vocht vast te kunnen houden, laten zede ogen de hele dag door gezond en gehydrateerd aanvoelen. Dankzij ingebouwde UV-bescherming bieden ze bovendien een extra beschermingslaag tegen zonschade.

  Acuvue Advance

  
Acuvue Advance

  Deze extra ademende lenzen van Johnson & Johnson hebben een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid waardoor ze gedurende de hele draagperiode comfortabel aanvoelen. Doordat ze gemaakt zijn van siliconenhydrogel passen ze goed in het oog en bieden ze optimaal comfort.

  Acuvue Oasys voor Astigmatism

  Acuvue Oasys voor Astigmatism

  Deze tweewekelijkse torische lenzen corrigeren de symptomen van astigmatisme en laten je ogen tegelijkertijd gezond en comfortabel aanvoelen. Dankzij ASD, een uniek versneld stabilisatieontwerp, blijven de lenzen de hele dag op hun plaats waardoor je de hele dag door helder zicht hebt.

  Acuvue Oasys voor Presbyopie

  Acuvue Oasys voor Presbyopie

  Deze lensdragers zijn geschikt voor lensdragers met presbyopie, doordat ze door middel van Stereo Precision Technology™ een supersnelle schakeling tussen voorwerpen van veraf en dichtbij mogelijk maken. Bovendien houden deze lenzen bijzonder veel vocht vast, waardoor ze uiterst geschikt zijn lensdragers die last hebben van droge ogen.

  Acuvue 2

  Acuvue 2

  Acuvue 2 zijn geschikt voor mensen die voor het eerst lenzen dragen omdat ze comfortabel zijn en dankzij de 3-2-1 indicator gemakkelijk in- en uit te doen zijn. Ze laten tot wel 88% zuurstof door waardoor je ogen er altijd gezond en uit zullen zien.

  Overige informatie

  Meer informatie nodig over het online aanschaffen van contactlenzen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina’s:

 • Filters:
  Merk
  Soort
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Soort
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   9 producten gevonden