Verzending kan vertraagd zijn door een update van onze website.

Goedkoper dan in de winkel

De beste lenzen voor droge ogen

Dit jaar heb je waarschijnlijk meer tijd dan ooit binnenshuis doorgebracht. Zowel ons werk als ons sociale leven spelen zich nu grotendeels online af. Veel mensen kijken daardoor de hele dag naar hun computerscherm. En 's avonds wordt de telefoon of tablet erbij gepakt of wordt er tv gekeken. Gelukkig is tv kijken niet slecht voor je ogen, maar doordat je de hele dag binnen bent en focust op het kijken naar een scherm, kun je snel last krijgen van droge ogen en vermoeide ogen.


Als je lenzen draagt heb je misschien zelf al gemerkt dat je de laatste tijd sneller last hebt van droge ogen. We hebben daarom samen met ons team van opticiens onderzocht welke lenzen het beste zijn voor droge ogen.

Symptomen van droge ogen

Als je last hebt van droge ogen is dat heel vervelend. Merk je dat je last hebt van één of meerdere van onderstaande symptomen? Dan is het aan te raden om andere contactlenzen te gaan proberen. Ook raden we aan om bij onderstaande symptomen een bezoek te brengen aan de opticien:

• Wazig zicht

• Vermoeide ogen

• Het gevoel hebben dat er iets op je oog zit

• Rode ogen

• Tranende ogen

• Een brandend gevoel

Droge ogen en het watergehalte van lenzen

Laten we eerst eens een veelgehoorde fabel over lenzen uit de wereld helpen. Het is namelijk niet waar dat een hoger watergehalte van een lens automatisch betekent dat je ogen meer worden gehydrateerd.


Een van de meestvoorkomende lenzen zijn hydrofiele lenzen. Deze zachte lenzen hebben veel water nodig om hun vorm te behouden. Dit soort lenzen trekken zelfs water aan en absorberen water als je de lenzen draagt. Dus als je last hebt van droge ogen, dat kan dit een probleem zijn. Wat je kunt doen als je dit soort lenzen draagt en je hebt last van droge ogen is: oogdruppels gebruiken, je lenzen bewaren in de juiste lenzenvloeistof en regelmatig veel knipperen als je de hele dag naar een computerscherm kijkt. Als je gevoelige ogen hebt dan zijn oogdruppels zonder conserveermiddel een aanrader.

Deze lenzen raden wij aan voor droge ogen

Gelukkig zijn er dankzij alle moderne ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen lenzen verkrijgbaar die ervoor zorgen dat lenzen dragen heel comfortabel is. Deze lenzen zijn de zogeheten silicone hydrogel lenzen. Deze lenzen zijn gemaakt van een materiaal dat heel licht en flexibel is, met een laag watergehalte. Dit materiaal laat vijf keer meer zuurstof door naar je ogen dan traditionele hydrogellenzen.


Als je kiest voor daglenzen gemaakt van silicone hydrogel dan zul je merken hoe comfortabel deze lenzen zijn. Een voordeel van daglenzen is onder andere dat het heel hygiënisch is, want je gebruikt elke dag een nieuw, schoon setje lenzen.Je krijgt zo geen last van bijvoorbeeld eiwitaanslag op lenzen. Het voordeel van daglenzen is ook dat je geen lenzenvloeistof meer nodig hebt. En heb je een keer een scheurtje in je contactlens? Geen probleem, dan pak je gewoon een nieuwe lens. Overweeg je om over te stappen op daglenzen? Overleg dit met de opticien zodat je kunt bespreken welke daglenzen het beste bij jou passen.


Hieronder vind je onze top 3 lenzen voor droge ogen. Al deze lenzen zijn gemaakt van silicone hydrogel, met allemaal een laag watergehalte. Dus perfect voor droge ogen!

Maandlenzen: Air Optix plus HydraGlyde

Als je maandlenzen draagt en je hebt snel last van droge ogen, dan kunnen we Air Optix plus HydraGlyde aanraden. Deze zachte maandlenzen voor droge ogen maken gebruik van de geavanceerde HydraGlyde technologie. Dit zorgt voor een supercomfortabele draagervaring. Dankzij het watergehalte van 33% blijven je ogen de hele dag optimaal gehydrateerd.


Als je lenzen met een cilinder draagt dan biedt Air Optix plus HydraGlyde for Astigmatism dezelfde voordelen als je last hebt van droge ogen: de hele dag lang een optimaal zicht en gehydrateerde lenzen.

Tweewekelijkse lenzen: Acuvue Oasys

Acuvue Oasys van Johnson & Johnson is de beste tweewekelijkse lens die er verkrijgbaar is. Het is dan ook niet voor niets dat dit onze meest populaire tweewekelijkse lens is.


Deze lens heeft een watergehalte van 38%. En dankzij de Hydraclear Plus Technology is deze lens perfect als je last hebt van droge ogen. Daarnaast beschikt de lens ook over een uv-filter. Dit helpt je ogen te beschermen tegen de uv-stralen van de zon. Net als bij maandlenzen moet je deze tweewekelijkse lenzen elke avond schoonmaken met lenzenvloeistof en 's nachts bewaren in een lenzendoosje met lenzenvloeistof.


Als je multifocale lenzen voor droge ogen zoekt, dan is Acuvue Oasys for Presbyopia een aanrader. Met deze multifocale tweewekelijkse lens heb je geen leesbril meer nodig. En je ogen blijven optimaal gehydrateerd.

Daglenzen: Dailies Total 1

Dailies Total 1, gemaakt door de experts van Alcon, zijn de perfecte daglenzen als je snel last hebt van droge ogen. Dankzij het watergehalte van 33% en het supergladde oppervlak kun je deze daglenzen tot wel zestien uur per dag comfortabel dragen.


Natuurlijk zijn er ook andere daglenzen die we kunnen aanraden voor droge ogen, zoals Acuvue Oasys 1 Day with Hydraluxe en everclear ELITE. Als je daglenzen met een cilinder voor droge ogen zoekt dan zijn Dailies AquaComfort Plus Toric heel geschikt.

Andere manieren om droge ogen te voorkomen

• Harde lenzen: In tegenstelling tot zachte contactlenzen hebben harde lenzen geen water nodig om de vorm te behouden. Met harde lenzen kan het helaas wel lastiger zijn om de juiste lenzen aan te meten die goed passen op jouw ogen.

• Oogdruppels: De snelste en makkelijkste manier om geen last meer te hebben van droge ogen is door oogdruppels te gebruiken, ook wel kunsttranen genoemd. Als je oogdruppels gebruikt zul je merken dat dit meteen verlichting brengt. Onze opticiens raden everclear Eye Drops aan, deze oogdruppels zijn dankzij de natuurlijke ingrediënten perfect voor gevoelige ogen.

• Vitamines voor de ogen: Onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde vitamines en mineralen heel goed zijn voor je ogen, zoals luteïne, zeaxanthine, vitamine A, C en E. Gebruik daarom voedingssupplementen, zoals PreserVision Lutein Soft Gels of Ocuvite Lutein, die speciaal zijn ontwikkeld voor een goede gezondheid van je ogen.

Oogdruppels voor droge ogen

Draag je lenzen en ben je op zoek naar oogdruppels die helpen bij droge of geïrriteerde ogen? Dan zijn everclear Eye Drops de perfecte oogdruppels voor jou. Deze oogdruppels zijn speciaal ontwikkeld om snel verlichting te brengen bij droge of vermoeide ogen als je lenzen draagt.

Hoe het werkt: doe simpelweg wat druppels in je oog en je merkt meteen verschil. Door de unieke natuurlijk formule wordt het gebrek aan traanvocht meteen aangevuld.

Probeer everclear Eye Drops
BETAALMOGELIJKHEDEN