Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Blauwe kleurlenzen

 • Informatie
 • Producten
 • Blauwe ogen zijn zeldzamer dan bruine ogen. Het is dan ook geen verrassing dat blauwe kleurlenzen zeer populair zijn. De populairste merken kleurlenzen, zoals FreshLook Colorblends en Air Optix Colors, hebben meerdere blauwtinten in hun assortiment. Er is dus keuze te over!

  Wat zijn blauwe kleurlenzen?

  Blauwe kleurlenzen kunnen je blauwe ogen beter uit de verf laten komen of je oogkleur juist helemaal veranderen als je van nature een andere oogkleur hebt. De meeste blauwe kleurlenzen zijn met name geschikt voor lichtere ogen, maar lenzen met een sterkere blauwtint kunnen zelfs donkere ogen transformeren.

  Welke oogproblemen worden gecorrigeerd door blauwe contactlenzen?

  Er is een groot aanbod van blauwe contactlenzen die bijziendheid of verziendheid corrigeren. Gerenommeerde fabrikanten als Alcon/Ciba Vision en CooperVision produceren blauwe contactlenzen die niet alleen geweldig staan, maar ook comfortabel aanvoelen en de hele dag door scherp zicht bieden.

  Je kunt ook kiezen voor blauwe contactlenzen zonder sterkte, voor puur cosmetisch gebruik. Op die manier kun je ook als je geen zichtproblemen hebt experimenteren met verschillende kleurtinten.

  Wat zijn de voordelen van blauwe contactlenzen?

  Als je op een themafeestje in de huid wilt kruipen van je favoriete popster of filmpersonage kunnen blauwe contactlenzen je kostuum helemaal afmaken.

  Blauwe kleurlenzen kunnen daarnaast lichtblauwe of grijze ogen beter uit laten komen. Dit is een geweldige manier om je alledaagse look wat extra’s te geven.

  Advies bij het kopen van blauwe contactlenzen

  Als je nooit eerder contactlenzen hebt gedragen, of geen zichtproblemen hebt, is het aan te raden om voor aanschaf eerst even langs te gaan bij de opticien voor advies. Je bent overigens niet verplicht om de lenzen te kopen bij de opticien. Je kunt er ook voor kiezen om de lenzen online te bestellen en zo tot 45% te besparen. Op onze pagina over online kleurlenzen bestellen lees je er alles over.

  Wanneer je besluit om blauwe contactlenzen te dragen is het belangrijk om een tint te kiezen die goed werkt voor jouw natuurlijke oogkleur. Om donkerbruine ogen te transformeren heb je een donkere blauwtint nodig. Bij lichtere ogen zijn er meer mogelijkheden, maar als je gaat voor een drastische verandering zijn donkere tinten aan te raden.

  Soorten blauwe contactlenzen

  Om erachter te komen welke blauwe contactlenzen bij je passen is het belangrijk om te bedenken welk resultaat je wilt bereiken. Wil je de natuurlijke kleur van je ogen beter uit de verf laten komen of ga je juist voor een drastische verandering? Daarnaast kun je bepalen of je de voorkeur geeft aan daglenzen of maandlenzen.

  • Transparante kleurlenzen: laten je natuurlijke oogkleur beter uitkomen zonder de kleur drastisch te veranderen.
  • Ondoorzichtige kleurlenzen: transformeren je natuurlijke oogkleur.
  • Maandlenzen: kunnen tot 30 dagen achtereen worden gedragen als je ze dagelijks reinigt en ’s nachts bewaart in verse lenzenvloeistof.
  • Daglenzen: kun je aan het einde van de dag weggooien om de volgende keer een nieuw paar te dragen. Zo heb je iedere dag scherp en comfortabel zicht.

  Onze bestverkochte blauwe contactlenzen

  FreshLook Colorblends

  FreshLook Colorblends

  Met deze gekleurde maandlenzen, verkrijgbaar in de blauwtinten Turquoise, Blue, Brilliant Blue en True Sapphire, kun je de natuurlijke kleur van je ogen beter laten uitkomen.

  FreshLook One Day

  FreshLook One Day

  Deze gekleurde daglenzen zijn verkrijgbaar in Blue en Dark Blue, blauwtinten die meer diepte geven aan lichte ogen.

  Air Optix Colors

  Air Optix Colors

  Deze comfortabele gekleurde maandlenzen zijn verkrijgbaar in de blauwtinten Blue en Brilliant Blue.

  FreshLook Colors

  FreshLook Colors

  FreshLook Colors is verkrijgbaar in de blauwtinten Blue en Saphire Blue. Ideaal voor een drastische verandering.

  Expressions Colors

  Expressions Colors

  Deze gekleurde maandlenzen van CooperVision zijn verkrijgbaar in de blauwtinten Aqua en Dark Blue, levendige blauwtinten die je natuurlijke oogkleur iets extra’s geven.

  Meer informatie

  Je kunt altijd bij ons terecht voor advies bij het online kopen van contactlenzen. We zijn bereikbaar via web chat, telefoon of e-mail. Heb je een vraag over het bestellen van contactlenzen bij Vision Direct? Lees dan onze handige gebruikersgidsen.