Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Reinigers en salines

 • Informatie
 • Producten
 • Om het meeste uit je maandlenzen of weeklenzen te halen is het belangrijk dat je de lenzen minstens één keer per dag reinigt. Contactlensreinigers en saline helpen om vuil, stof en eiwitaanslag van het lensoppervlak te verwijderen. Bij Vision Direct vind je verschillende soorten contactlensreinigers en saline waarmee je je lenzen snel en effectief kunt reinigen, zoals Oté Clean, Lens Plus Ocupure Saline en Sensitive Eyes.

  Wat is saline lenzenvloeistof?

  Saline lenzenvloeistof gebruik je voor het schoonspoelen van lenzen. Dit kun je bijvoorbeeld doen nadat je de lenzen uit je lenzendoosje met lenzenvloeistof hebt gehaald. Door je lenzen goed af te spoelen met saline lenzenvloeistof voordat je de lenzen inzet, verwijder je het laatste vuil en restjes lenzenvloeistof die zich nog op de lenzen bevinden.

  Wanneer je je contactlenzen de hele dag in hebt is het logisch dat er zich wat vuil op het oppervlak van de lens ophoopt. Daglenzen kun je gewoon weggooien aan het einde van de dag en hoeven dus niet gereinigd te worden, maar maandlenzen en tweewekelijkse lenzen die je dagelijks gebruikt moeten goed worden schoongemaakt om te voorkomen dat je de dag begint met vuile lenzen.

  Met saline lenzenvloeistof verwijder je vuil en aanslag van de lens. Hiermee voorkom je dat je lenzen geïrriteerd raken of je ogen onprettig aanvoelen. Het is bovendien belangrijk dat je de lenzen 's avonds schoonmaakt en 's nachts bewaart in lenzenvloeistof. Zo zorg je ervoor dat de lenzen hun vorm en kwaliteit behouden voordat je ze 's ochtends weer indoet. Saline lenzenvloeistof is een combinatie van gesteriliseerd zout en water, waardoor het zowel geschikt is om lenzen mee af te spoelen. Als resultaat zullen je lenzen natuurlijk aanvoelen, waardoor je ze langer kan dragen.

  Wat zijn de voordelen van saline lenzenvloeistof en contactlensreinigers?

  Het reinigen van je lenzen is essentieel wanneer je hetzelfde paar een maand of week lang op een veilige en comfortabele manier wil dragen. Door contactlensreinigers te gebruiken zorg je ervoor dat je ogen goed aanvoelen en je zicht helder blijft.

  Het gebruik van lenzenvloeistof zorgt ervoor dat je lenzen hun kwaliteit behouden door ze te verzorgen wanneer jij slaapt. Daarnaast zorgt lenzenvloeistof ervoor dat eiwitaanslag van de lenzen wordt verwijderd.

  Onze populairste saline lenzenvloeistoffen en reinigers

  Oté Clean

  Oté Clean

  Oté Clean geeft je lenzen een diepe reiniging met behulp van een formule bestaande uit alcohol en niet-ionische verbindingen. Samen nemen deze stoffen eiwitaanslag en andere soorten vuil op waardoor ze het lensoppervlak op een effectieve manier schoonmaken. In combinatie met het conserveringsmiddel Polyhexanide Biguanide, levert deze populaire lenzenvloeistof elke ochtend frisse, schone lenzen.

  Lens Plus Ocupure Saline Large

  Lens Plus Ocupure Saline Large

  Deze fles met 360 ml lenzenvloeistof is geschikt voor het afspoelen en opbergen van zowel harde als zachte lenzen. Met een pH-waarde die overeenkomt met dat van het oog, biedt het je lenzen een natuurlijke, comfortabele omgeving. De vloeistof kan worden gecombineerd met speciale tabletten voor eiwitaanslag voor een extra diepe reiniging.

  Sensitive Eyes

  Sensitive Eyes

  Het bekende merk Bausch & Lomb levert Sensitive Eyes, een milde vloeistof die perfect is voor het afspoelen van je lenzen nadat je ze gedesinfecteerd hebt. Sensitive Eyes kun je goed gebruiken in combinatie met een multi-purpose lenzenvloeistof, zoals everclear Multi-Purpose lenzenvloeistof. Sensitive Eyes gaat de opbouw van bacteriën tegen met behulp van je natuurlijk tranen, waardoor je ogen altijd gezond zullen aanvoelen.

  Ultrazyme Universal

  Ultrazyme Universal

  Deze tabletten zijn speciaal ontworpen om eiwitaanslag te verwijderen. De tabletten zijn daarom uiterst geschikt voor een diepe reiniging van de lens. Ultrazyme Universal is vooral bedoeld als extra boost en dient te worden opgelost in een reiniger naar keuze om het reinigingsproces effectiever te laten verlopen.

  Overige informatie

  Op zoek naar meer informatie over het online bestellen van contactlenzen of lenzenvloeistof? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of e-mail. Heb je een vraag over een Vision Direct bestelling? Neem dan eens een kijkje bij een van de volgende pagina's:

 • Filters:
  Merk
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   4 producten gevonden