Onze klantenservice is op zaterdag 24 en zondag 25 februari niet bereikbaar vanwege een belangrijke systeemupdate. Onze excuses voor het ongemak.

Hygiëne & ooglidverzorging

 • Informatie
 • Producten
 • Een goede hygiëne is voor lensdragers ontzettende belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je ogen de hele dag door comfortabel aanvoelen. Gelukkig zijn er een hele hoop producten beschikbaar voor een betere hygiëne en oogverzorging, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je je lenzen altijd met het grootste gemak kunt dragen.

  Waarom zijn hygiëneproducten voor contactlenzen zo belangrijk?

  Het dragen van lenzen kan wat ongemakkelijk aanvoelen door aandoeningen zoals blefaritis. Dit is een ontsteking van de bovenste oogleden die de huid geïrriteerd en oncomfortabel aan kunnen laten voelen. Doordat je oogleden regelmatig in contact komen met het lensoppervlak, kan het dragen van lenzen de symptomen van blefaritis erger maken.

  Er zijn verschillende producten, waaronder doekjes, gels en lotions, die speciaal zijn ontworpen om de gevolgen van blefaritis tegen te gaan. Je kunt deze producten echter ook gebruiken wanneer je geen last hebt van deze specifieke aandoening, maar gewoon op zoek bent naar een product waarmee je je oogleden goed kunt reinigen.

  Als je maandlenzen of tweewekelijkse lenzen draagt is een lenzendoosje essentieel voor een goede hygiëne. Door het lenzenbakje schoon te maken zorg je ervoor dat je je lenzen elke avond zo hygiënisch mogelijk opbergt.

  Aan het eind van de dag maak je je lenzen schoon met lenzenvloeistof. Vervolgens doe je de lenzen in een schoon lenzendoosje met lenzenvloeistof. Door de lenzen ‘s nachts in lenzenvloeistof te bewaren weet je zeker dat de lenzen hun vorm en flexibiliteit behouden. De volgende dag voelen je lenzen weer schoon en comfortabel aan.

  Welke hygiëneproducten voor contactlenzen verkopen we?

  Standard Contact Lens Case

  Standard Contact Lens Case

  Dit handige lenzenhoudertje is ideaal voor het dagelijks opbergen van je contactlenzen. Voordat je naar bed gaat hoef je ze alleen maar te vullen met nieuwe lenzenvloeistof en je lenzen erin op te bergen, waardoor ze ’s ochtends weer fris en comfortabel zullen aanvoelen.

  Blephasol

  Blephasol

  Als je last hebt van blefaritis of een andere ontsteking kan het dragen van contactlenzen wat oncomfortabel zijn. Dat betekent echter niet dat je ze niet kunt dragen: met deze speciale lotion verzacht je de gevoelige, zere huid rondom je oogleden en zorg je ervoor dat je contactlenzen de hele dag door comfortabel aanvoelen.

  Blephaclean

  Blephaclean

  Met deze steriele wattenschijfjes behandel je de symptomen van blefaritis met het grootste gemak. Ze zijn speciaal ontwikkeld om deze aandoening tegen te gaan en bieden supersnelle verlichting doordat ze natuurlijke ingrediënten bevatten die de huid goed hydrateren. Elk doosje bevat 20 doekjes en is gemakkelijk mee te nemen, waardoor je nooit zonder hoeft te zitten.

  Blephagel Hypoallergenic Gel

  Blephagel Hyopallergenic Gel

  Door blefaritis kan het dragen van lenzen ietwat ingewikkeld zijn: het voelt tenslotte niet echt fijn wanneer je oogleden bij elke keer knipperen extra gevoelig en geïrriteerd aanvoelen. Blephagel verzacht de symptomen door middel van een hypoallergene formule die de gevoelige plekjes op de huid behandelt zonder de rest aan te tasten. Als je regelmatig last hebt van ontstoken oogleden kan het een goed idee zijn om deze gel aan te brengen voordat je naar bed gaat, zodat je ’s ochtends wakker wordt met een fris en comfortabel gevoel.

  Total Care Contact Lens Case

  Total Care Contact Lens Case

  Als je gewend bent om RGP-lenzen te dragen ben je wellicht bekend met onze Total Care producten. Deze contactlenshouder is speciaal ontworpen voor het bewaren van je lenzen in combinatie met Total Care lenzenvloeistof en bevat een speciaal tangetje waardoor het extra makkelijk is om je lenzen om een hygiënische manier uit het doosje te halen.

  Overige informatie

  Meer informatie nodig over het online aanschaffen van contactlenzen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina’s:

 • Filters:
  Merk
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   16 producten gevonden