Onze klantenservice is op zaterdag 24 en zondag 25 februari niet bereikbaar vanwege een belangrijke systeemupdate. Onze excuses voor het ongemak.

Reinigen met waterstofperoxide

 • Informatie
 • Producten
 • Je lenzen schoonmaken met waterstofperoxide is iets meer werk dan wanneer je een alles-in-één-oplossing gebruikt, maar veel mensen met gevoelige ogen zweren erbij. Waterstofperoxide desinfecteert je lenzen namelijk volledig en bevat geen conserveermiddelen. Wij verkopen een aantal waterstofperoxides waaronder Oxysept 1Step en AOsept Plus Hydraglyde.

  Wat is waterstofperoxide en waarom is het belangrijk?

  Als je maand- of weeklenzen draagt is een dagelijkse reinigingsroutine essentieel voor vet behoud van veilige en comfortabele lenzen. Dit houdt in dat je ze aan het einde van elke dag goed afspoelt, reinigt en opbergt in een met lenzenvloeistof gevuld lenzendoosje.

  Lenzenvloeistof met waterstofperoxide kan uit 1 of 2 stappen bestaan, waarbij het van groot belang is dat de vloeistof tot saline wordt geneutraliseerd. Als er maar 1 stap nodig is, plaats je je lenzen in de lenshouder gevuld met waterstofperoxide en een neutraliserend tablet. Bij 2 stappen bewaar je je lenzen eerst een tijdje in waterstofperoxide voordat je er een neutraliserend middel aan toevoegt.

  Als je waterstofperoxide gebruikt is het ontzettend belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing zorgvuldig volgt. Als je de peroxide niet neutraliseert kan dit namelijk erg pijnlijk en zelfs schadelijk zijn voor je ogen. Gelukkig is het proces heel eenvoudig aan te leren, waarna je met gemak van schone, frisse lenzen kunt genieten die de hele dag door comfortabel aanvoelen.

  Wat zijn de voordelen van waterstofperoxide?

  Waterstofperoxide-oplossingen zijn vooral geschikt voor lensdragers met gevoelige ogen. Dit komt vooral omdat waterstofperoxide, in tegenstelling tot veel alles-in-één-vloeistoffen, geen conserveermiddelen bevat die de ogen kunnen irriteren. Waterstofperoxide is daarom een uitstekend alternatief voor lensdragers die voorheen problemen hebben gehad met lenzenvloeistof.

  Als een van de sterkste reinigingsmiddelen maakt waterstofperoxide je lens snel en grondig schoon. Door ze volledig te desinfecteren en om te spoelen maken ze je lenzen weer zo goed als nieuw, waardoor je de hele dag door van glas helder zicht en comfortabele lenzen kunt genieten.

  Onze populairste waterstofperoxide lenzenvloeistoffen

  Oxysept 1 Step

  Oxysept 1 Step

  Oxysept 1 Step gebruikt de kracht van waterstofperoxide en combineert deze pas op het laatste moment met een neutraliserend middel waardoor je lenzen langer en grondiger worden gereinigd. Elk doosje bevat 3 flesjes van 300ml en 90 neutraliserend tabletten waarmee je zo’n 3 maanden vooruit kan.

  AOSept Plus HydraGlyde

  AOSept Plus HydraGlyde

  Deze combinatie van Alcon’s HydraGlyde-technologie en een krachtige waterstofperoxide-oplossing reinigt je lenzen grondig en houdt genoeg vocht vast voor een hele dag lang comfort. De oplossing bevat geen conserveermiddelen en is speciaal ontworpen voor het verwijderen van eiwitaanslag op lenzen.

  Refine One Step

  Refine One Step

  CooperVision’s Refine Step is een alles-in-één waterstofperoxide-oplossing ontworpen voor het reinigen van alle lenstypen. De oplossing verwijdert eiwitaanslag en bacteriën die zich op de lens opstapelen op effectieve wijze en gebruikt daarbij geen conserveringsmiddelen. Refine One Step is daarom een zeer geschikte keuze voor lensdragers met gevoelige ogen.

  Overige informatie

  Meer informatie nodig over het online aanschaffen van contactlenzen? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct-bestelling? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina’s:

 • Filters:
  Merk
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   9 producten gevonden