Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Droge ogen behandelen

 • Informatie
 • Producten
 • Drogen ogen komen veel voor en treden vooral op wanneer het hard waait of de airco aanstaat. Dat betekent echter niet dat je er niets aan kunt doen. Door middel van producten die de ogen verzachten en zo irritaties tegengaan, kun je droge ogen goed behandelen, waardoor je er geen ongemak meer van hoeft te ervaren.

  Wat is de oorzaak van droge ogen?

  Droge ogen treden op wanneer je ogen niet genoeg tranen produceren om ze vochtig en gehydrateerd te houden. Sommige mensen hebben van nature meer last van droge ogen, maar het kan ook worden veroorzaakt door een aantal externe factoren.

  Zo kan het komen doordat de airco altijd aanstaat op kantoor, waardoor je ogen sneller droog of geïrriteerd aanvoelen. Dezelfde symptomen kunnen optreden nadat je uren achter elkaar naar een scherm hebt gekeken. Of wanneer je hebt geslapen met je lenzen in.

  Heel af en toe kan het ook voorkomen dat het dragen van lenzen voor een langdurige periode droge ogen veroorzaakt. In dit geval is het daarom een goed idee om de lenzen even uit te doen of wellicht over te stappen naar een lens met een hoger watergehalte. Je kunt ook proberen de symptomen te verlichten door je droge ogen te behandelen.

  Wat zijn de symptomen van droge ogen?

  Wanneer je droge ogen hebt voelen beide ogen meestal droog aan en zal je een zanderig, moe en geïrriteerd gevoel ervaren dat gedurende de dag toeneemt. In serieuze gevallen kan het net zolang doorgaan totdat je ogen rood worden en je zicht zelfs wazig wordt.

  Hoewel het natuurlijk zeer oncomfortabel is, zijn droge ogen zelden de oorzaak van serieuze problemen en kan het ongemak meestal worden verholpen met oogdruppels of gel. Als de problemen aanhouden of erger worden, is het echter wel verstandig om door je huisarts of oogarts te laten controleren of het niet de symptomen zijn van iets anders.

  Oogdruppels voor droge ogen

  Oogdruppels bieden een van de snelste en effectiefste manieren om droge ogen te behandelen. Doordat ze de ogen weer vochtig maken helpen ze het ongemak snel verzachten en zijn ze het ideale middel voor lensdragers op zoek naar snelle verlichting. Ze staan ook wel bekend als neptranen aangezien ze precies dezelfde functie innemen, waardoor de verlichting zowel natuurlijk als verzachtend is.

  Oogdruppels voor droge ogen zoals Hycosan Eye Drops worden meestal geleverd in kleine flesjes en zijn gemakkelijk mee te nemen doordat ze zo in je jaszak of handtas passen. Ideaal voor lensdragers met een druk leven die een middel zoeken waarmee ze tussen de bedrijven door de symptomen van droge ogen kunnen verlichten. Je kunt ook druppels voor enkel gebruik zoals Blink Intensive Tear Vials bestellen, welke nog makkelijker mee te nemen zijn.

  Oogdruppels gebruiken

  Oogdruppels voor droge ogen zijn heel eenvoudig in het gebruik. Heb je er nog geen ervaring mee? Dan hebben we hier wat tips voor je. Zodra je het een aantal keer gedaan hebt zal je het niet meer verleren.

  Overige behandelingen voor droge ogen

  Als de huid rondom je ogen gevoelig is (wat bij bijvoorbeeld Blefaritis het geval is) zijn oogdruppels wellicht niet de beste oplossing. Blephasol gel of Blephaclean doekjes zijn in dat geval een betere manier om de symptomen te behandelen en zorgen er meteen voor dat je ogen fris en comfortabel aanvoelen.

  Behandelingen voor droge ogen op VisionDirect.nl

  Blink Contacts Bottle

  Blink Contacts Bottle

  Wanneer je contactlenzen niet meer zo comfortabel aanvoelen nadat je ze een lange tijd hebt gedragen, zijn deze verzachtende oogdruppels precies wat je nodig hebt. Net als tranen werken deze druppels doordat ze je ogen vochtig houden. Ze bevatten ook geen conserveringsmiddelen waardoor ze natuurlijk en fris aanvoelen.

  Blink Contacts Vials

  Blink Contacts Vials

  Precies dezelfde formule als de Blink Contacts Bottle, maar dan in een flacon waardoor de druppels nog makkelijker zijn mee te nemen. Elk pakje bevat 20 flacons voor enkel gebruik, speciaal ontworpen voor een snelle en effectieve verzachting van droge ogen. Geschikt voor alle lenssoorten.

  Hycosan Extra Eye Drops

  Hycosan Extra Eye Drops

  Deze extra efficiënte oogdruppels leveren supersnel resultaat en zijn dus ideaal wanneer je echt ongemak ervaart van je droge ogen. Het flesje is zo ontworpen dat het per gebruik precies de juiste hoeveelheid druppels geeft waardoor je geen druppel zal verspillen.

  Blink Intensive Tears Bottle

  Blink Intensive Tears Bottle

  Wanneer je echt last begint te krijgen van je ogen is het tijd voor een serieuze aanpak. Blink Intensive Tears werkt snel en vermindert irritatie, roodheid en ongemak doordat het een extra vochtlaag over de lens verspreiden. Als resultaat zal je een helder, comfortabel zicht ervaren waardoor je weer het meeste uit je lenzen kan halen.

  Clinitas Soothe Dry Eye Relief Drops

  Clinitas Soothe Dry Eye Relief Drops

  Dit pakje met individuele druppels biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding doordat ze je per gebruik precies geven wat je nodig hebt. Aangezien je ze gemakkelijk weer kunt verpakken is het een uitstekende keuze voor onderweg, waarbij je ze zonder moeite kunt opbergen en tegelijkertijd zelf kunt bepalen hoeveel van de oplossing je elke keer gebruikt.

  Overige informatie

  Op zoek naar meer informatie over het online aanschaffen van contactlenzen of lenzenvloeistof? Wij helpen je graag via de chat, telefoon of email. Heb je een vraag over een Vision Direct bestelling? Neem dan eens een kijkje bij een van de volgende pagina’s:

 • Filters:
  Merk
  Sorteer op:
  Toegepaste filters:
   Alles wissen
   Filters (0)
   Populariteit
   Merk
   Sorteer op
   Populariteit
   Alfabetische volgorde
   Prijs laag-hoog
   Prijs hoog-laag
   25 producten gevonden