Vision Direct biedt supersnelle levering en eenvoudig retourbeleid. Ontdek meer.
Sorteer monturen
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Hoe damesbrillen online kopen

womens-glasses

Wanneer je online een damesbril koopt, is het belangrijk om monturen te kiezen die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Winkelen voor monturen die bij je gezichtsvorm passen is de beste manier om ervoor te zorgen dat je bril goed past, zodat je geld en tijd kunt besparen door online te kopen en de perfecte bril kan krijgen.

Hoe koop je een damesbril online

IHet is eenvoudig en gemakkelijk om je brilmonturen online te kopen. Met onderstaande toptips wordt het online kopen van een bril ook voor jou een geweldige ervaring:

Winkel op gezichtsvorm

Al ben je waarschijnlijk geneigd om te winkelen op merk of stijl, de beste manier om ervoor te zorgen dat je monturen goed zitten en bij je passen is om te winkelen op gezichtsvorm. Zodra je erachter bent of je een hartvormig, vierkant, ovaal of rond gezicht hebt, kun je een montuur selecteren dat het beste jouw kenmerken complimenteert. Bepaalde monturen passen beter bij bepaalde gezichtsvormen; zo complimenteren randloze of cat eye monturen je het best wanneer je een hartvormig gezicht hebt. Een online gezichtsvormgids gebruiken is een handige manier om je gezichtsvorm te bepalen. Je kunt onze #MyFaceShapeIs-tool gebruiken om te zien welke brilvormen en kleuren goed bij jouw gezichtsvorm, haarkleur en huidskleur passen. Je kunt deze informatie daarna gebruiken als hulpmiddel om jouw bril op sterkte te selecteren.

Controleer de pasvorm van je monturen

Als je besluit om te gaan voor een montuur dat een andere vorm heeft dan je huidige montuur, is het belangrijk om de afmetingen te controleren om er zeker van te zijn dat je van vergelijkbare pasvorm kunt genieten. De afmetingen van je huidige monturen kun je meestal aan de binnenkant van het pootje vinden. De afmetingen van de monturen die je wilt kopen staan vermeld staan op de website waarop je bestelt. Zaken zoals de lengte van de pootjes en de breedte van het montuur zijn heel belangrijk voor jouw comfort.

Soorten brilmonturen voor vrouwen

Er zijn veel verschillende vormen en stijlen waar je als vrouw uit kunt kiezen. Afhankelijk van jouw stijl en gezichtsvorm kun je voorkeur hebben voor een flirterig vlinder- of cat eye montuur, een geraffineerd en ingetogen half-randloos montuur of misschien een klassieke vintage Wayfarer- of Aviator-stijl. Onze handige brilmonturengids heeft veel meer informatie over welke soorten brilmonturen er online beschikbaar zijn, maar hier is een kijkje in de populairste brilstijlen voor vrouwen:

Klassieke, vintage en retro stijlen voor vrouwen

womens-oversized-retro-glasses

Vintage en retro damesbrillen zijn er in vele klassieke vormen en maten. Van coole cat eye brillen die de Audrey Hepburn-stijl belichamen tot oversized vierkante monturen rechtstreeks uit de jaren 50. Je kiest best een vintage montuur dat bij jouw gezichtsvorm past en lekker zit als retro-fashion jouw ding is.

Brillen in Aviator-stijl met dunne metalen pootjes en een aandachttrekkende dubbele brug zijn elk seizoen weer populair, en de altijd populaire Wayfarer met zijn zelfverzekerde profiel is een gedurfde manier om jouw vintage stijl naar buiten te brengen.

Lieve, kleurrijke damesmonturen

women's colourful glasses

Voeg een vleugje kleur toe aan elke outfit met een opvallende bril. Of je nou gaat voor een subtiele tint of een gedurfde kleurexplosie, het selecteren van een stijlvolle, kleurrijke damesbril is een geweldige manier om indruk te maken.

Wanneer je een kleurrijke, getextureerde of gedessineerde damesbril selecteert, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de stijl bij jouw gezichtsvorm past en jouw gezichtskenmerken complimenteert. Je richt namelijk de aandacht op je montuur. Probeer om een montuur te selecteren dat de aandacht vestigt op je ogen in plaats van op de zijkanten van je gezicht en kies een kleur die samengaat met veel verschillende outfits, zodat je het maximale uit je bril kan halen.

Minimalistische, ingetogen, geraffineerde randloze damesbrillen

women's rimless glasses

Randloze en half-randloze damesbrillen zijn een supermodieuze manier om elegant over te komen. Half-randloze of randloze brillen hebben een onopvallend montuur dat de aandacht niet steelt van jouw gezichtskenmerken.

Het is daarom een goede keuze die werkt met de meeste gezichtsvormen. Half-randloze brillen zijn duurzamer. Het montuur is erg stevig, terwijl je nog steeds een onopvallende look krijgt. Ze worden geleverd in veel verschillende leuke en levendige stijlen die interesse wekken zonder heel groot te zijn.

Gerelateerde links:

+ Bekijk meer