Vision Direct biedt supersnelle levering en eenvoudig retourbeleid. Ontdek meer.
Sorteer monturen
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Designbrillen voor mannenBrillen voor mannen

Brillen zijn er in duizenden stijlen, kleuren en ontwerpen, voor elke man iets wat bij hem past. Of je nu van vintage brillen houdt of meer van een nerderig montuur, je zult slagen in het vinden van een bril die bij jouw unieke stijl past.

Wat zijn de beste brillen voor mannen?

Het echte antwoord op deze vraag is ‘allemaal’, er zijn geen regels die zeggen dat mannen een bepaalde kleur, design of stijl bril niet kunnen dragen. Het is echter wel zo dat veel mannen hun gezichtsvorm gebruiken als een globale gids om het soort bril uit te zoeken dat bij hun look kan passen. Bekijk onze gids om erachter te komen welke gezichtsvorm jij hebt.

Vierkant gezicht: Brillen met zachte, afgeronde lijnen passen vaak goed bij deze gezichtsvorm, omdat cirkelvormige of ovale monturen een mooi contrast vormen met sterke gezichtskenmerken.

Rond gezicht: Hoekige of rechthoekige frames helpen het gezicht langer te maken, wat ze perfect maakt voor hen met rondere, zachtere kenmerken.

Ovaal gezicht: Ovale gezichten kunnen extreem veelzijdig zijn en werken met elke stijl, dus je kunt meestal gewoon het montuur kiezen waar jij je het lekkerst bij voelt.

Hartvormig gezicht: Hartvormige gezichten kunnen ook profiteren van rondere monturen, omdat deze jouw gezichtskenmerken in evenwicht brengen. Randloze brillen kunnen ook gebruikt worden voor een subtielere stijl.

Het materiaal kiezen

Herenbrillen worden vaak gemaakt van twee hoofdmaterialen, metaal en plastic. Al zijn er verschillende metalen en plastics die gebruikt kunnen worden om een montuur te maken, ze hebben vrijwel allemaal dezelfde stijl.

Metalen monturen: Deze zijn vaak veel dunner dan plastic varianten en komen vaak met neuspads voor comfort. Metalen monturen kunnen een glans bieden die plastic niet kan geven, wat het mogelijk maakt dat gouden of zilveren kleuren glinsteren tegen je slapen. Matte kleuren zijn ook populair, staalgrijze of zwarte monturen bieden een meer urban look.

Plastic monturen: Plastic monturen zijn van nature comfortabeler dan metaal, dankzij de voorgevormde neusbrug. Dit betekent echter ook dat ze vaak maar 2 tot 5 jaar meegaan, in vergelijking met de langere houdbaarheid van metalen monturen. Met plastic monturen zijn er talloze opties wanneer het op kleur aankomt. Dit betekent dat je een scheutje felle en gedurfde kleur en stijl aan jouw natuurlijke kenmerken kan toevoegen.

Trends voor herenbrillen

De huidige trends neigen naar een erg op retro geïnspireerd ontwerp. Rode en bruine tinten zijn op het moment erg stijlvol, funky schildpadmotieven zijn erg gewild.

Maar meer dan alles, zijn dikke randen ongelofelijk populair. Op de jaren ‘70 geïnspireerde dikgerande brillen vliegen over de toonbank, nog gewilder gemaakt dankzij de recente toestroom van retro-geïnspireerde televisieseries en films. Met andere woorden, veel mensen willen vandaag de dag liever Clark Kent zijn dan Superman.

Feit is dat herenbrillen zo in de mode zijn op het moment, dat veel mode-iconen monturen dragen zonder corrigerende glazen. Omdat brillen volledig neutraal of helemaal zonder corrigerende glazen gekocht kunnen worden, is iedereen van filmsterren tot topatleten gespot met hun favoriete montuur.

De juiste maat kiezen

Bij het kiezen van de juiste maat als je gewend bent een bril te dragen, kan het je opgevallen zijn dat bij sommige monturen de maat op de pootjes staat. Dit is erg handig als je online een herenbril koopt.

De nummers vertegenwoordigen de grootte van het glas in het montuur, de afmeting van de neusbrug en tenslotte de lengte van de pootjes. Als je deze vergelijkt met de brillen waar je online naar kijkt, geeft dit je een goed idee over hoe de bril op je gezicht voelt.

Het is goed om te beseffen dat de dikte of het gewicht van het montuur zelf hier niet gemeten wordt. Dit kan betekenen dat de ene bril anders voelt dan de andere, met dezelfde afmetingen. Monturen kunnen echter voorzichtig aangepast worden naar je wensen door een opticien of eenvoudigweg door voorzichtig de schroefjes op de bril vaster of losser te draaien.

Gerelateerde links:

+ Bekijk meer