Sociale
verantwoordelijkheid

Vision Direct Sociale verantwoordelijkheid

Welkom bij Vision Direct

Een gezond zicht opent deuren tot onderwijs, werk, sport en nog veel meer. Dat is de reden waarom Vision Direct de focus legt op lage prijzen van contactlenzen, snelle verzending en een uitstekende klantenservice voor al onze klanten in Europa.

Vision Direct is in 1998 opgericht door opticiens. We waren destijds de eerste online contactlenswinkel in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels verkopen we ook online lenzen in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland en de Verenigde Staten.

We maken graag een verschil in de maatschappij. Daarom werken we samen met goede doelen en we ondersteunen lokale organisaties en lokale gemeenschappen.

Deel van de Essilor-groep

Vision Direct is onderdeel van de Essilor-groep, wereldleider op het gebied van lenzen en brillenglazen.

De Essilor Group steunt initiatieven in meer dan veertig landen. Deze initiatieven hebben sinds 2013 meer dan tien miljoen mensen geholpen om toegang te krijgen tot goede oogzorg. We zijn er trots op deel uit te mogen maken van een wereldwijde drive om een betere toegang tot oogzorg te creëren voor iedereen.

Een verminderd gezichtsvermogen is de meest voorkomende handicap in de wereld, maar de impact ervan op de samenleving wordt niet vaak erkend. Een derde van de wereldbevolking heeft geen toegang tot zorg voor hun zicht. Dit kan zijn door de locatie waar mensen wonen, hun geloof of omdat mensen in armoede leven.

Goed zicht verbetert alles, zoals de mogelijkheid om te lezen, naar school kunnen gaan en persoonlijk welzijn. En dat is niet alles, een goed zicht speelt ook een belangrijke rol in de duurzame ontwikkeling van lokale gemeenschappen en economieën.

Bij Vision Direct is onze missie je leven te verbeteren door het verbeteren van je zicht. We willen dat dit aantal elk jaar blijft groeien. En jij kan helpen om nog meer mensen te overtuigen dat ze zorg moeten dragen van hun ogen.

We willen dat dit aantal blijft groeien, jaar na jaar. En jij kan helpen om nog meer mensen te overtuigen dat ze zorg moeten dragen van hun ogen.

Lees op de website van Essilor meer over de missie van Essilor om het leven van mensen te verbeteren door het verbeteren van het zicht. Op Essilor See Change kun je meer lezen over de initiatieven van Essilor om mensen met beperkt zicht te helpen.

De visie van Vision Direct

Onze visie

Vision Direct is onderdeel van de Essilor-groep. Wij delen dan ook de visie van de groep, namelijk het verbeteren van het leven door het verbeteren van het zicht. We werken samen aan een wereld waar iedereen kan genieten van een gezond en duidelijk zicht.

Preventie

Vision Direct ondersteunt belangrijk preventief onderzoek dat mensen kan helpen om een goed zicht te krijgen. We zijn er dan ook trots op dat we samenwerken met het Oogfonds in Nederland en Fight for Sight in het Verenigd Koninkrijk, beide toonaangevende organisaties voor oogonderzoek. Samen werven we fondsen voor toekomstige behandelingen die ervoor zorgen dat meer mensen een goed zicht kunnen hebben.

Actie

Naast het bieden van een snelle en betaalbare manier om contactlenzen online te bestellen, heeft Vision Direct honderden brillen naar kwetsbare gemeenschappen in Afrika gestuurd. Daarmee helpen we de minder bedeelden met de oogzorg die ze nodig hebben.

Zorg

Door een groot aanbod van goede doelen en initiatieven te ondersteunen, is Vision Direct toegewijd tot de visie van Essilor, namelijk een beter zicht voor iedereen.

Een ouderwetse zwarte telefoon

Een uitstekende klantenservice

We zijn er altijd om onze klanten te helpen. Of je nu wilt chatten over welke lenzen geschikt zijn voor jouw ogen of je hebt een vraag over een bestelling, onze klantenservice staat voor je klaar.

Chat, e-mail, telefoon, social media

Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 19.00 uur. Je kunt ons vragen stellen via de live webchat op onze website, e-mail (service@visiondirect.nl), Facebook of telefonisch op 020 635 2310.

Onze opticiens

Vision Direct is in 1998 opgericht door opticiens. Naast de medewerkers van onze kundige klantenservice hebben wij ook drie opticiens in dienst om onze klanten te helpen met hun vragen over contactlenzen.

Dozen waarop Visiondirect.nl staat

Wat klanten over ons zeggen

Onze klanten prijzen ons vanwege de snelle bezorging, de lage prijzen en onze uitstekende klantenservice. Enkele voorbeelden van wat onze klanten over ons zeggen:

'Al jaren klant bij Vision Direct'Vision Direct

'Lenzen zijn snel in huis en hebben een scherpe prijs.' - Esther

'Goedkoper dan de opticien'Vision Direct

'Vele malen goedkoper dan de opticien waar ik normaal mijn lenzen bestelde.' - Regilio

'Nette en snelle levering'Vision Direct

'Snel geleverd, goed verpakt en een pakket met negen doosjes lenzen werd netjes door de brievenbus bezorgd. Ik hoefde er dus niet voor thuis te blijven.'- Marieke

'Fijne website met een goede service'Vision Direct

'Duidelijke website met concurrerende prijzen en snel geleverd. Absoluut een aanrader.'- Daan

'Top bedrijf!'Vision Direct

's Avonds besteld en ik had de lenzen 's ochtends al in huis!' - Feline

Wereldwijde expertise

Vision Direct is een internationaal bedrijf met websites in onder andere Nederland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Onze kantoren

Vision Direct
Bijsterhuizen 3167
6604 LV Wijchen

Londen (Engeland):
1 Wrights Lane, The Kensington Building, 2nd Floor
London, W8 5RY

York (Engeland):
Unit 2 Hudson Court
YO26 6RB

Girona (Spanje)
C/ Joan Torró i Cabratosa, 3
17005

Werken bij Vision Direct

Bij Vision Direct werken onze medewerkers in een vriendelijke, open omgeving waar iedereen kans krijgt zich te ontwikkelen. We geloven in teams met een verscheidenheid aan verschillende achtergronden.

We hebben de kennisontwikkeling van onze medewerkers hoog in het vaandel staan. Het bijwonen van trainingen, cursussen, webinars en conferenties vinden we daarom heel belangrijk. Dit is niet alleen nuttig voor het dagelijkse werk, maar ook voor de verdere carrière en het opbouwen van een sterk team.

Op onze Vision Direct LinkedIn-pagina vind je meer informatie over ons bedrijf en vacatures die we hebben.

Initatieven die we steunen

Ladiesrun 2016 en 2017

Ladiesrun

In 2016 en 2017 hebben we de Ladiesrun gesponsord. De Ladiesrun vond plaats in Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Dit jaarlijks terugkerend loopevenement voor vrouwen kent drie afstanden; 5 km, 7,5 km en 10 km. Door onze sponsoring en dankzij elke deelname, hebben we Pink Ribbon ondersteund. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van de behandeling en nazorg van borstkanker.

Make A Wish

Make A Wish

Vision Direct is trots op de samenwerking met Make-A-Wish Nederland. Gedurende een week lang gaven we gratis een zonnebril bij elke bestelling contactlenzen. Voor elke zonnebril doneerden we € 1,- aan de organisatie. Op die manier hebben we uiteindelijk € 1500 opgehaald. Make-A-Wish Nederland is een zelfstandige Nederlandse stichting, opgericht in 1989 en gevestigd in Woerden.

Oogfonds

Oogfonds

In samenwerking met het Oogfonds wilde Vision Direct in augustus 2016 klanten wijzen op het belang van het dragen van een goede zonnebril tijdens de zomer. We hebben daarvoor een gids gemaakt waarin je criteria vindt waaraan een goede zonnebril moet voldoen. Gedurende twee weken doneerde Vision Direct voor elke gedeelde foto van een zonnebril op hun Facebook-pagina € 1,- aan het Oogfonds. Ook konden klanten via sms geld doneren aan het Oogfonds.