Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Drie leuke winteractiviteiten

maandag 7 december 2020 door Vision Direct

Twee voeten met winterse sokken bij de open haard

Dit jaar kunnen veel leuke winteractiviteiten helaas niet doorgaan. De dagen zijn donker en we brengen allemaal veel tijd binnen door. Maar wees niet getreurd: wij hebben drie leuke activiteiten voor je verzameld zodat je alsnog een leuke winter tegemoet kunt gaan! Geef die winterdip geen kans en ga lekker bakken, wandelen en knutselen. En natuurlijk vertellen we je ook onze tips over hoe je in de winter het beste voor je contactlenzen en je ogen kunt zorgen.

Zelf speculaasbrokken maken

Bakken is het afgelopen jaar nog populairder geworden dan het al was. Heel begrijpelijk natuurlijk, want wat is er nu leuker dan thuis zelf iets bakken wat je daarna lekker op kunt eten? Als je gaat bakken raden we aan om lenzen te dragen. Niet alleen omdat je dan alles goed kunt zien, maar ook zodat je bril niet beslaat als je je baksel uit de oven haalt. Ook hoef je tijdens het bakken niet met vieze deeghanden je bril weer op je neus te zetten als deze van je neus afglijdt.

Ben je iemand die alleen lenzen draagt tijdens bepaalde activiteiten, zoals bijvoorbeeld bakken of sporten? Dan zijn daglenzen een aanrader. Onze opticiens raden ACUVUE OASYS-1-DAY® with HYDRALUXE aan. Deze daglenzen zijn heel ademend en voelen prettig aan op het oog. Met deze lenzen blijven je ogen de hele dag optimaal gehydrateerd.

Heb je nog nooit lenzen gedragen? Maak dan eerst een afspraak bij de opticien voor een oogtest. De opticien kan dan controleren welke sterkte je nodig hebt en de juiste lenzen aanraden.

Speculaasbrokken opgestapeld met een rood-wit touwtje eromheen

Recept speculaasbrokken

Niets lekkerder dan in de winter zelf speculaasbrokken maken! Wat je hiervoor nodig hebt:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 5 eetlepels speculaaskruiden
  • 170 gram donkere basterdsuiker
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels koud water
  • 30 amandelen (om mee te garneren)

Bereiding

  • Snij de boter in stukjes en zeef de bloem. Doe vervolgens de bloem, boter, basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout in de keukenmachine en meng alles door elkaar. Giet het water erbij (zorg ervoor dat het water ijskoud is).
  • Meng dit tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine en maak er een grote bal van. Laat dit verpakt in vershoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit (tot ongeveer 1 centimeter dik). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op de bakplaat en druk vervolgens de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 minuten gaar in de oven.
  • Laat afkoelen en serveer in lekker grote stukken!
Twee mensen lopen buiten in de sneeuw met een hond

Een frisse neus halen

We weten hoe verleidelijk het is om binnen te blijven als het buiten koud is of regent. Maar we weten ook hoe gezond het is om naar buiten te gaan. Helemaal in deze tijd is het belangrijk om niet steeds thuis te blijven. Lekker even uitwaaien en een frisse neus halen is beter dan de hele dag binnen blijven.

Als je lenzen draagt met een uv-filter kun je nog meer genieten van het buiten zijn. Want wist je dat het zelfs op bewolkte dagen belangrijk is om je ogen te beschermen tegen uv-straling van de zon? We worden namelijk het hele jaar door dagelijks blootgesteld aan uv-A-straling en uv-B-straling. Het is daarom zelfs op bewolkte dagen belangrijk om je ogen optimaal te beschermen. Dit doe je het beste door lenzen met een uv-filter te combineren met een goede zonnebril. De ACUVUE OASYS-1-DAY® with HYDRALUXE lenzen beschikken over zo'n uv-filter. Een ander voordeel van deze lenzen is dat je met daglenzen elke dag een nieuw, schoon setje contactlenzen gebruikt.

Heb je snel last van droge ogen in de winter? Geen probleem! In de winter kun je wat sneller last krijgen van droge ogen, bijvoorbeeld als de verwarming thuis hoog staat. Maar droge ogen zijn gelukkig makkelijk te verhelpen door oogdruppels te gebruiken. Dus zorg ervoor dat je altijd een flesje oogdruppels bij de hand hebt, deze bieden meteen verlichting als je ogen droog en gevoelig aanvoelen. Daglenzen zijn ook een uitkomst als je alleen lenzen draagt tijdens het sporten. Je kunt daglenzen namelijk heel goed afwisselen met het dragen van een bril.

Een kerstboompje van vilt maken

Zelf een kerstdecoratie maken

Wat is er nu leuker dan gezellig thuis knutselen als het buiten nat en guur is? We hebben een handleiding gemaakt voor een leuke kerstdecoratie die je zelf kunt maken. Met dit handige stappenplan is het heel makkelijk om dit zelf te knutselen. Voordat je gaat beginnen doe je natuurlijk je contactlenzen in! Want niets is vervelender dan tijdens het knutselen last te hebben van een bril die van je neus afglijdt.

Als je creatief aan de slag wilt gaan en lenzen met een cilinder nodig hebt, dan is ACUVUE OAYSY-1-DAY® for ASTIGMATISM een aanrader. Deze lens is speciaal ontwikkeld voor mensen die een torische lens nodig hebben om een cilinderafwijking te corrigeren. Deze lenzen zijn zeer geschikt als je snel last hebt van droge ogen.

Deze lens is gemaakt met een formule die het traanvocht nabootst, om op die manier vocht vast te houden. Dit verlicht de symptomen van vermoeide ogen als je vaak lang naar een computerscherm kijkt. Of natuurlijk als je veel Netflix kijkt.

Wat je hiervoor nodig hebt:

  • Groen vilt (3 vellen)
  • Gekleurde bolletjes
  • Groen draad
  • Schaar
  • Naald
  • Liniaal

Heb je alle knutselbenodigdheden gevonden? Bekijk dan ons handige stappenplan. Download het hier en je hebt straks een zelfgemaakte kerstdecoratie in de kerstboom hangen!

please wait