🌞 Cadeaus 🌞 Kies nu

Vijf manieren om een dagelijkse routine te creëren

maandag 22 maart 2021 door Vision Direct

Vrouw met donker haar rekt zich uit in bed

Alles wat je op een dag doet heeft invloed op je gezondheid. Het creëren van een dagelijkse routine kan ervoor zorgen dat je je energiek blijft voelen en geen last hebt van stress. Als je goede gewoontes ontwikkelt kan dat op de lange termijn een positieve impact hebben op je gezondheid.

Het creëren van gezonde gewoontes en een vaste routine kan in het begin misschien moeilijk lijken. Begin daarom eerst met kleine stapjes. Mensen die contactlenzen dragen hebben qua dagelijkse routine al een voorsprong: als je lenzen draagt ben je eraan gewend om elke dag te beginnen met het indoen van je lenzen. Dit is automatisch een vast onderdeel geworden van je ochtendroutine. En 's avonds is het uitdoen van de lenzen een onderdeel van de routine voor het slapen gaan. Je lenzen uit doen staat dan gelijk aan de dag afsluiten.

Lenzen bieden daarnaast nog veel meer voordelen. Zo heb je met lenzen veel meer bewegingsvrijheid dan met een bril. Je hebt altijd een perfect, helder zicht, wat je ook aan het doen bent.

Omdat een goede dagelijkse routine zo belangrijk is hebben we vijf tips voor je verzameld die helpen bij het geven van structuur aan je dag en het ontwikkelen van gezonde gewoontes.

Begin de dag goed met contactlenzen

Begin je dag meteen goed! Gebruik een keer niet de snooze-knop, maar sta meteen op als de wekker gaat en neem een verfrissende douche. Als je elke dag om dezelfde tijd opstaat helpt dit bij het creëren van een gezonde dagelijkse routine. Het is daarom belangrijk om ook in het weekend om dezelfde tijd op te staan. Je traint je lichaam dan om te onthouden wanneer het tijd is om de dag te beginnen.

Doe na het douchen meteen je lenzen in, zodat je je dag begint met een uitstekend zicht. Onze opticiens raden ACUVUE OASYS 1 DAY with HydraLuxe daglenzen aan. De geavanceerde HydraLuxe technologie maakt gebruik van een coating rond het lensoppervlak. Hierdoor heb je als lensdrager minder last van vermoeide ogen of droge ogen.

ACUVUE OASYS 1 DAY with HydraLuxe

Een doosje Acuvue Oasys 1 Day with Hydraluxe

Deze comfortabele daglenzen van Johnson & Johnson zijn beschikbaar voor zowel bijziendheid als verziendheid. Deze daglenzen zijn speciaal ontworpen voor mensen met droge of gevoelige ogen.

Acuvue Oasys 1 Day with HydraLuxe helpt om het vocht in je ogen te behouden. Dit zorgt ervoor dat je ogen de hele dag optimaal gehydrateerd blijven. Het ingebouwde uv-filter helpt je ogen te beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Deze lenzen zijn ook verkrijgbaar in een doosje met 90 lenzen.

Meer informatie

Ga naar buiten

Het is enorm goed voor je ogen om even niet naar een scherm te kijken. Gun je ogen daarom voldoende rust en ga regelmatig naar buiten. Ga bijvoorbeeld een wandeling maken, op je balkon of in de tuin een boek lezen of picknicken met een vriend. Een dosis frisse lucht zorgt voor meer energie en het verbetert je mentale focus.

Contactlenzen zoals ACUVUE OASYS 1 DAY with HydraLuxe zijn de perfecte lenzen om te dragen als je veel de deur uit bent of een perfect zicht wilt hebben, zonder dat je last krijgt van een beslagen bril. Bovendien hebben deze lenzen een ingebouwd uv-filter om je ogen te helpen beschermen tegen schadelijke zonnestralen.*

Lachend stel buiten aan het hardlopen

Blijf actief

We weten allemaal dat het gezond is om actief te blijven en te sporten. Om sport een onderdeel van je dagelijkse routine te maken is het goed om een sport te vinden die je leuk vindt. Probeer bijvoorbeeld eens een (online) dansles of luister naar je favoriete muziek tijdens een workout. Of ga gezellig buiten samen met een vriend of vriendin sporten. Met z'n tweeën is altijd gezelliger dan alleen!

Als je thuis werkt, is het goed om na een lange werkdag 30 minuten te bewegen. Als je de hele dag achter je bureau of de keukentafel hebt gezeten is het goed om van je stoel af te komen en lichaamsbeweging. Het kan ook helpen om na een lange werkdag je humeur te verbeteren en de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Op die manier zorg je ervoor dat je de volgende dag uitgerust wakker wordt en weer klaar bent voor een nieuwe dag.

Als je actief bent, zijn lenzen heel makkelijk om te dragen. Draag je lenzen met een cilinder? Dan is ACUVUE OASYS 1 DAY for ASTIGMATISM een aanrader. Met deze torische lens heb je de hele dag een perfect zicht.

Een man schrijft in een notitieboek

Maak een plan

Als je plannen hebt voor het creëren van een nieuwe dagelijkse routine, dan helpt het om een plan te maken. Op die manier is het makkelijker om te focussen op je uiteindelijke doel. Maak bijvoorbeeld een lijst waarop je alle activiteiten zet voor elke dag. Op die manier heb je een goed overzicht. Je kunt dan elke dag aan het eind van de dag afstrepen wat je gedaan hebt. Zo sluit je de dag af met een voldaan gevoel over wat je die dag hebt bereikt.

Als je ACUVUE OASYS 1 Day for ASTIGMATISM lenzen draagt weet je zeker dat je alles op je lijstjes goed kunt zien. Deze zachte lenzen met cilinder zijn ideaal als je snel last hebt van droge ogen.

Een vrouw leest een boek op de bank

Zorg ‘s avonds voor ontspanning

Wat je doet voordat je gaat slapen kan van invloed zijn op de kwaliteit van je slaap. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een ontspannen avondritueel. Schrijf bijvoorbeeld op wat je de volgende dag wilt doen of schrijf je gevoelens op in een dagboek. Op die manier kun je je hoofd leegmaken. Ook kan het helpen om een warm bad te nemen of lekker te gaan douchen.

Met een meditatie-app zoals Headspace of Calm kun je er voor zorgen dat je met een ontspannen gevoel gaat slapen. Of zet je telefoon uit en ga een leuk boek lezen. Door elke avond om dezelfde tijd naar bed te gaan went je lichaam aan een gezond ritme. Hierdoor wordt het makkelijker om in slaap te vallen en om 's ochtends wakker te worden. Vergeet niet om je daglenzen, zoals ACUVUE OASYS 1 DAY with HydraLuxe, uit te doen voordat je naar bed gaat.

*Alle lenzen van het merk ACUVUE® hebben een uv-filter. Dit helpt het hoornvlies en het oog te beschermen tegen schadelijke uv-stralen van de zon. Uv-absorberende contactlenzen zijn GEEN vervanging voor beschermende uv-absorberende zonnebrillen. Dit omdat lenzen niet het hele oog en het gebied rondom de ogen volledig bedekt. Het is daarom belangrijk om een uv-absorberende zonnebril te dragen zoals voorgeschreven door je opticien of oogarts.

please wait