Tips om allergie de baas te kunnen

maandag 16 mei 2016 door Mieke Verbeeck

Het echte lenteweer is eindelijk gearriveerd! We houden allemaal van deze aangename temperaturen, maar voor velen heeft deze tijd van het jaar nare bijwerkingen: rode en tranende ogen, een loopneus en hoofdpijn. Gelukkig bestaan er wat manieren om de last die allergie met zich meebrengt wat te beperken.

1: Vermijd de oorzaak. Deze eerste tip ligt misschien voor de hand, maar meestal weet je zelf waar je het meeste last van ondervindt. Pollen, gras, dierenhaar of zelfs mijten zijn vaak grote boosdoeners. Probeer deze te mijden en je zal snel resultaat boeken.

2: Bewaar je schoenen in een afgesloten kast. Pollen en andere allergenen hechten zich zeer gemakkelijk aan je schoenen. Als het een gewoonte is om je schoenen binnenshuis te dragen, is het aangeraden om deze in de toekomst uit te doen. Zo vermijd je dat je via je schoenen allerlei pollen doorheen je huis verspreidt. Plaats daarom je schoenen in een gesloten kast, zo dicht mogelijk bij de deur.

3: Was je gezicht regelmatig. Als je het gevoel krijgt dat je ogen beginnen te irriteren, was je gezicht dan met water. Zorg er eerst voor dat je handen schoon en met zeep gewassen zijn, en probeer om niet met je handen in je ogen te zitten. Zorg er nadien ook voor dat je je gezicht goed afdroogt. Als je gezicht niet volledig droog is, zullen de pollen meteen terug aan je gezicht kleven met het gekende resultaat als gevolg.

4: Stap over op daglenzen. Als je maandlenzen draagt, raden we aan om tijdens het hooikoortsseizoen over te stappen op daglenzen. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw setje lenzen. Hierdoor hebben de allergenen minder kans om zich aan de lens vast te kleven en wordt de irritatie verminderd.

5: Hou oogdruppels bij de hand. Oogdruppels zijn een must-have wanneer je ogen geïrriteerd zijn en steeds tranen. Ze zorgen ervoor dat je ogen langer vochtig blijven. Hierdoor heb je minder last van droge of prikkende ogen.

please wait