Feestelijke kersttips voor contactlensdragers

woensdag 20 december 2017 door Vision Direct

Feestelijke kersttips voor contactlensdragers

De decembermaand staat in het teken van gezellige feestjes en activiteiten met familie, vrienden en collega’s. Voor contactlensdragers betekent een volle agenda dat hun ogen het juist rond de feestdagen soms zwaar te verduren hebben.

Als je korte nachten maakt, niet genoeg water drinkt en je de lenzen langer draagt dan de aanbevolen draagtijd, kunnen je ogen droog en oncomfortabel gaan aanvoelen. Maar naast voldoende water drinken en rusten zijn er meer stappen die je kunt zetten om je ogen gehydrateerd en gezond te houden. Lees onze tips en geniet ongehinderd van de feestdagen.

Wees voorzichtig met make-up

Als je je klaarmaakt om naar een feestje te gaan is het belangrijk dat je voorzichtig bent bij het indoen van je lenzen en het aanbrengen van make-up. Was je handen zorgvuldig en droog ze goed af. Vervolgens kun je het beste als eerste je lenzen indoen. Op die manier kun je goed zien waar je mee bezig bent. Bovendien zorgen je lenzen ervoor dat er geen make-up in je ogen terecht komt.

Probeer bij het kiezen van je cosmeticaproducten om fibre mascara te vermijden. Dit geldt ook voor oude mascara die is gaan klonteren. Klonters mascara in je ogen zorgen namelijk voor infectiegevaar. Ook producten die olie bevatten kun je het beste links laten liggen aangezien je contactlenzen hierdoor kunnen vertroebelen. Probeer daarom een alternatief te gebruiken zodat je de hele avond goed zicht hebt.

Als je weinig tijd hebt, bijvoorbeeld tussen het einde van de werkdag en het begin van de kerstborrel, kan het verleidelijk zijn om je haastig op te maken. Probeer in dat geval toch om genoeg tijd te nemen bij het aanbrengen van je oogmake-up. Pas met name op dat er geen make-up aan de binnenkant van je ooglid terecht komt. Dit gebied zorgt er namelijk voor dat je ogen gehydrateerd en comfortabel blijven.

Behandel kleurlenzen op dezelfde manier als ieder andere soort lenzen

Behandel kleurlenzen op dezelfde manier als ieder andere soort lenzen

Kleurlenzen als FreshLook Colorblends kunnen je look helemaal afmaken. Ze zijn veilig en handig in het gebruik dus je kunt prima experimenteren met een feestelijke oogkleur.

Behandel je kleurlenzen op dezelfde manier als iedere andere soort lenzen. Draag ze niet langer dan de aanbevolen draagtijd, houd ze goed schoon en bewaar ze zorgvuldig. Als je normaal gesproken geen contactlenzen draagt, is het aan te raden om de kleurlenzen eerst aan te laten meten voordat je ze koopt.

Neem een voorraadje mee naar het feest

Als het feest in volle gang is, vloeit de wijn rijkelijk, worden de gesprekken steeds hilarischer en gaat de muziek een stukje harder. In die situatie is het handig als je wat reservelenzen op zak hebt zodat je kunt blijven genieten.

Het is een goed idee om wat rezervelenzen mee te nemen voor het geval je er eentje verliest, bijvoorbeeld als je uit je dak gaat op de dansvloer. Vergeet niet om voor het indoen van nieuwe lenzen je handen goed te wassen. Als je de lenzen voor het grootste gedeelte van de dag hebt gedragen en je ogen een beetje geïrriteerd aan beginnen te voelen, dan kunnen hydraterende oogdruppels verlichting brengen.

Everclear Eye Drops zijn oogdruppels op zakformaat die onmiddellijk helpen bij droge, geïrriteerde ogen. Op die manier kun je ongestoord genieten.

Doe je lenzen uit als je weer thuis bent

Na een lange avond is het verstandig om bij thuiskomst je lenzen zo snel mogelijk uit te doen en je ogen wat rust te geven. Op die manier voorkom je ook dat je in slaap valt met je lenzen nog in, wat gevaarlijk kan zijn. Het uitdoen van je lenzen is snel gebeurd, zelfs als je moe bent van het feesten!

Als je daglenzen draagt, vergeet dan niet om ze weg te gooien. Maandlenzen of weeklenzen kun je het beste reinigen met vloeistof. Bewaar ze daarna in wat extra vloeistof zodat je ze de volgende dag gewoon weer kunt gebruiken.

Als je deze tips opvolgt ben je optimaal voorbereid en kun je genieten van de kerstperiode zonder je zorgen te maken over wazig zicht of droge ogen. Wij wensen je hele fijne feestdagen!

please wait