Gratis ELITE proeflenzen Bestel nu

Geniet deze winter van een perfect zicht

vrijdag 17 februari 2023 door Vision Direct

Hou je ook zo van de winter? Heerlijk binnen met een kleedje op de bank of juist genieten van de frisse buitenlucht. Wat je plannen deze winter ook zijn, als je lenzen draagt wil je natuurlijk geen last krijgen van je ogen of van je lenzen tijdens de wintermaanden. Lees daarom verder voor onze tips en geniet optimaal van deze periode.

Goed zien in het donker

Een wazig beeld van auto’s op de weg

In de winter is het extra belangrijk om in het donker goed te kunnen zien, helemaal als je aan het verkeer deelneemt. Je wilt dan bijvoorbeeld geen kringen zien rondom koplampen. Maar problemen met je zicht kunnen dat soms moeilijk maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je astigmatisme hebt. Astigmatisme zorgt er onder andere voor dat je verlichting in het donker niet goed kunt zien. Zo kunnen bijvoorbeeld de koplampen van auto’s en fietsen er wazig uit gaan zien of je ziet ringen om verlichting heen.

Astigmatisme is een veelvoorkomende afwijking aan het oog. En het is gelukkig makkelijk te corrigeren met contactlenzen of met een bril. Astigmatisme wordt ook wel een cilindrische afwijking genoemd. De symptomen van astigmatisme zijn: een wazig zicht (zowel dichtbij als veraf), kleine details niet goed kunnen zien, vermoeide ogen, duizeligheid en niet goed kunnen zien in het donker. Als je astigmatisme hebt zijn lenzen met cilinder een uitkomst. Deze lenzen worden ook wel torische lenzen genoemd.

Een doosje Bausch + Lomb ULTRA® for Astigmatism lenzen

Bausch + Lomb ULTRA® for Astigmatism

Als je op zoek bent naar lenzen met een cilinder dan raden we Bausch + Lomb ULTRA® for Astigmatism aan. Deze zachte torische lens van de bekende fabrikant Bausch & Lomb is ontworpen om astigmatisme (een cilinderafwijking) te corrigeren.

Bausch + Lomb ULTRA® for Astigmatism lenzen voelen de hele dag prettig aan op je oog, waardoor je optimaal kunt genieten van een perfect zicht. Deze lenzen zorgen ervoor dat je geen last hebt van halo’s en schittering. Het is daarom ook de perfecte lens om te dragen als je vaak autorijdt in het donker.1

Bestel Bausch + Lomb ULTRA® for Astigmatism

Lekker kokkerellen

Of je er nu van houdt om een vijfgangendiner op tafel te zetten voor vrienden of dat je het liever simpel houdt: koken en bakken doe je het best met contactlenzen in. Koken met lenzen in is een stuk fijner dan met een bril. Want een bril kan beslaan als je iets uit een warme oven haalt of als je boven een pan met kokend water staat.

En wist je dat je met lenzen geen last krijgt van tranende ogen tijdens het snijden van een ui? Uien zorgen voor tranende ogen omdat er tijdens het snijden van de ui cellen in de ui kapot gaan. Zodra die cellen in aanraking komen met zuurstof ontstaan er bepaalde gassen. Deze gassen zorgen ervoor dat je een prikkend gevoel krijgt in je ogen en last krijgt van tranende ogen. Omdat contactlenzen direct op je oog zitten zorgt dit ervoor dat de gassen minder goed bij je oog kunnen komen, waardoor je geen last krijgt van traanogen.

Een vrouw leest een boek bij het haardvuur

Films kijken en boeken lezen

De winter is natuurlijk een heerlijke tijd om thuis films te kijken, lekker op de bank met een dekentje erbij en kaarsjes aan. Of neem de tijd om dat dikke boek te lezen dat al tijden op je nachtkastje ligt. Merk je dat je dat de hele tijd uitstelt omdat je de kleine lettertjes niet meer goed kunt lezen? En heb je daar ook last van als je een berichtje op je telefoon bekijkt of kleine letters op een etiket? Dan heb je misschien ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd.

De meeste mensen krijgen na hun veertigste last van ouderdomsverziendheid. Gelukkig is er een oplossing voor: multifocale lenzen. Met multifocale lenzen kun je zowel dichtbij als ver weg (en alles er tussenin) goed zien, zonder dat je een leesbril hoeft te dragen. Dus of je nu wilt lezen, een kaartje schrijven of een whatsapp-bericht wilt sturen: dit is allemaal mogelijk als je multifocale contactlenzen draagt.

Een doosje Bausch + Lomb ULTRA® for Presbyopia lenzen

Bausch + Lomb ULTRA® for Presbyopia

Als je de kleine lettertjes weer wilt lezen en ook alles in de verte goed wilt kunnen zien, dan raden we Bausch + Lomb ULTRA® for Presbyopia aan. Dankzij het 3-Zone Progressive Design in deze lens kun je de hele dag genieten van een perfect zicht, zonder dat je een leesbril hoeft te dragen.2,4,5

Deze contactlens is ideaal als je veel leest, veel op je mobiele telefoon en de computer zit of als je juist veel sport.3 Zelfs aan het eind van een lange dag voelen deze lenzen prettig aan op je oog.2,4

Bestel Bausch + Lomb ULTRA® for Presbyopia

Tijd voor vrienden en familie

Neem in deze donkere tijd de tijd om af te spreken met vrienden en familie. En draag dan natuurlijk je lenzen om volop te genieten van de tijd samen. Want je wilt natuurlijk geen last krijgen van droge ogen of branderige ogen als je gezellig met je vrienden op stap bent.

Als je op wintersport gaat is het belangrijk om je ogen zo goed mogelijk te beschermen tegen schadelijke uv-stralen van de zon. Dat kun je doen met een goede skibril in combinatie met lenzen met een uv-filter. Zo kun je onbezorgd de skipiste afsuizen! Misschien vind je het juist fijner om rustig aan te doen in de winter. Ook dan zijn lenzen een aanrader. Als je bijvoorbeeld graag lange wandelingen maakt wil je natuurlijk niet dat je last krijgt van een beslagen bril. En ook als je veel fietst is het vervelend als je bril beslaat of nat wordt als het regent.

Goede voornemens

Heb je goede voornemens voor dit jaar? Misschien heb je wel besloten dat je in 2023 eindelijk lenzen gaat dragen in plaats van een bril! Er zijn zoveel verschillende soorten lenzen verkrijgbaar, dat er altijd een lens is die past bij jouw wensen. Het is het beste om eerst een bezoek te brengen aan je opticien. De opticien doet dan een oogtest om te kijken wat voor sterkte lenzen je nodig hebt. Ook kijkt de opticien naar de gezondheid van je ogen. Ook als je al langer lenzen draagt is het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan de opticien. Zo kom je erachter of je nog steeds de juiste lenzen draagt en of je voorschrift nog klopt. En of je nu last hebt van bijziendheid, verziendheid, astigmatisme of ouderdomsverziendheid: er is altijd een contactlens die past bij jouw ogen!

  1. Micromass Communications Inc., 2017. Statistical Analysis of Bausch + Lomb ULTRA® for Astigmatism Lenses Challenge Patient Survey. (n=426)
  2. Micromass, 2017. Bausch + Lomb ULTRA® Comfort Experience for Presbyopia Final Results Report.
  3. Wright, M., et al., 2016. Capturing the presbyopic opportunity. Review of Optometric Business
  4. Bausch + Lomb, 2013. 16 Hour bilateral dispensing evaluation of methacrylamide lenses as compared to Air Optix® Aqua, Acuvue® Oasys® and Biofinity® lenses (#ROC2-13-002).
  5. Galileo Business Consulting, 2019. Assessment of PATIENT satisfaction after a fitting with the reusable contact lenses :Bausch+Lomb ULTRA® for Presbyopia.

Bausch + Lomb ULTRA, PureVision, 3-Zone Progressive Design are trademarks of Bausch & Lomb Incorporated or its affiliates.

All other product/brand names and/or logos are trademarks of their respective owners. ⓒ2023 Bausch & Lomb Incorporated or its affiliates. ULC.0001.IE.22

please wait