Hoe kies je de juiste kleurlenzen voor jouw ogen?

donderdag 27 oktober 2016 door Vision Direct
Een close up van een gezicht met paarse kleurlenzen

Niets maakt een stijlvolle outfit zo compleet als een geweldig paar gekleurde contactlenzen. Of je nu de overstap maakt naar heldere, blauwe ogen voor een koninklijke, ijzige blik of een flashy paarse iris kiest om mysterie toe te voegen, de juiste contactlenzen maken elke look compleet.

Maar met zo veel merken en kleurenvariaties op de markt, hoe weet je welke de juiste zijn voor jouw gezicht? We hebben samen een korte handleiding geschreven om het kiezen van de juiste gekleurde contacten bij je gezicht gemakkelijker te maken.

Gekleurde contactlenzen voor lichte ogen

Heb je een lichte tint in je iris, zoals blauw of zacht amber, prijs jezelf gelukkig. Jij hebt de meeste keuze als het gaat om het uitzoeken van gekleurde contactlenzen. Voor een dramatische verandering, probeer dan een van onze Freshlook-kleuren om een totaal andere blik te krijgen. Groene of paarse tinten in het bijzonder kunnen je ogen er echt doen uitspringen. Marlies, de bekende blogster van de website The Beauty Assistant, probeerde de Freshlook colorblends lenzen uit. Haar ervaringen met dit project lees je op haar blog.

Voor iets subtieler effect, probeer dan een licht corrigerende contactlens. In plaats van volledig de kleur van je iris te veranderen, markeren deze contactlenzen gewoon de natuurlijke kleur van je ogen. Zo voegen Acuvue Define Natural Sparkle een soort lichteffect toe aan het patroon van je ogen, waardoor je ogen meer prominent aandacht krijgen - zonder dat iemand kan zeggen waarom!

Bestel nu kleurlenzen

Gekleurde lenzen voor donkere ogen

Voor mensen met donkere ogen, zoals bruin of groen, kan het vinden van contactlenzen die echt je uiterlijk veranderen een beetje moeilijker zijn. Wij raden dan ook aan om een quasi ondoorzichtige lens te vinden die je iris volledig bedekt, waardoor enkel nog je pupil zichtbaar is.

Expressions color contactlenzen heeft een breed gamma aan verschillende kleuren om de tint van je iris te veranderen maar met een natuurlijk effect. Het uiteindelijke resultaat zal natuurlijk afhangen van je basis oogkleur, maar deze contactlenzen zijn vaak de beste kans om een omschakeling naar een nieuwe stijl te garanderen.

Gebruik het juiste (of geen) voorschrift

Zelfs als je een perfect zicht hebt, moet je nog altijd de opticien bezoeken voordat je gekleurde contactlenzen kan dragen. Je kan lenzen kopen die je zicht niet corrigeren, toch zal de omvang en de pasvorm van je contactlenzen nauwkeurig moeten worden opgemeten en voorgeschreven door een opticien. Contactlenzen die niet op jouw ogen passen kunnen al snel zeer pijnlijk zijn en kunnen zelfs je ogen beschadigen, dus het is belangrijk dat je deze stap niet overslaat.

Ons aanbod gekleurde contactlenzen

please wait