Iconische make-up looks om zelf te proberen

woensdag 14 februari 2018 door Vision Direct

Maak zelf deze iconische looks

Van wat subtiele mascara tot dramatische smokey eyes, de ogen staan vaak centraal in make-up looks. We hebben voor deze blogpost inspiratie gehaald bij twee hedendaagse fashion en beauty iconen en leggen hieronder stap voor stap uit hoe jij deze looks zelf kan uitproberen.

Rihanna - Dramatic intensity

Kleuren zoals blauw, groen en turquoise passen bijzonder goed bij een donkere huidskleur. De natuurlijke oogkleur van Rihanna is een mix van bruin, grijs en groen. Dit komt erg goed tot uiting met een dramatische smokey eye. Benadruk je oogkleur extra door Acuvue Define Sparkle lenzen te dragen.

Rihanna - Dramatic intensity
  1. Breng een naturel oogschaduwbasis aan op je oogleden tot aan je arcadeboog.
  2. Gebruik een oogschaduwpenseel om een turquoise of lichtgroene oogschaduw aan te brengen op je oogleden.
  3. Ga met een donkergrijze oogschaduw van de ene ooghoek naar de andere. Gebruik een dunne borstel om een smokey effect te creëren en blend alle kleuren grondig zodat ze mooi in elkaar overvloeien.
  4. Breng een lichtbruine oogschaduw aan op en net boven je arcadeboog, vlak boven de donkergrijze oogschaduw. Laat ook hier alles mooi blenden.
  5. aak de look af met mascara om volume aan de wimpers te brengen.

Gigi Hadid – Smokey pink all-nighter

Gigi is een superster op de catwalk die nu ook naam maakt in de beautywereld met de lancering van haar eigen make-up lijn in samenwerking met Maybelline. Haar natuurlijke oogkleur, groen, gaat erg goed samen met de zachtroze tinten in deze look. Om dezelfde look te creëren kan je je oogkleur veranderen door Freshlook Colourblends contactlenzen in de kleur groen te dragen.

Gigi Hadid – Smokey pink all-nighter
  1. Breng een witte oogschaduwbasis aan op je oogleden.
  2. Breng met een oogschaduwpenseel roze oogschaduw aan over je oogleden tot net boven de arcadeboog. Je kan hiervoor meerdere tinten roze gebruiken. Zorg dat ze goed geblend zijn.
  3. Teken net boven je bovenste wimpers een strak lijntje met een gel eyeliner en laat de lijn aan de buitenste ooghoek naar boven wijzen om een wing te creëren. Zet de lijn goed dik aan over het ooglid met een dunne punt op het einde aan de buitenste ooghoeken.
  4. Gebruik een zwart waterproof oogpotlood om een dun lijntje op je waterlijn te tekenen.
  5. >Creëer een intense blik door mascara aan te brengen op je bovenste en onderste wimpers.

Volgens het alom bekende gezegde zijn de ogen de spiegel tot de ziel, dus waarom niet eens experimenteren met een unieke look om je ogen extra in de verf te zetten? Of je nu gaat voor een naturel of een opvallende uitstraling, je ogen zijn doorslaggevend als je voor een iconische look gaat.

Make-up illustraties door Dylan Bonnet

please wait