Zo blijven je ogen fris tijdens een lange werkdag

maandag 5 februari 2018 door Vision Direct

Vrouw-staart-naar-beeldscherm

Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van digitale media en technologie werken we vrijwel de gehele dag door met computerschermen. Dit geldt ook voor mensen die geen traditionele kantoorbaan hebben. Voor contactlensdragers betekent dit dat ze hun ogen extra goed moeten verzorgen. We hebben daarom wat handige tips op een rijtje gezet.

Neem regelmatig pauze

Werknemer-geeft-ogen-pauze

Tijdens het werken met een computerscherm kunnen je ogen soms gaan irriteren. Neem daarom regelmatig kleine pauzes om ervoor te zorgen dat je ogen zich even iets op iets anders kunnen focussen.

Een goed hulpmiddel hierbij is de 20-20-20 regel: iedere 20 minuten dat je naar een scherm aan het staren bent, moet je minimaal 20 seconden even wegkijken naar een object op een afstand van 20 voet (ongeveer 6 meter).

Verstelbare bureaustoel

Het is belangrijk dat je ogen zich kunnen richten op de bovenkant van het beeldscherm. Gebruik daarom een bureaustoel met verstelbare leuning en zitting. Op die manier kun je een positie kiezen die comfortabel is voor je ogen. Daarnaast kun je de monitor eventueel op een verhoging te zetten.

Laat je ogen testen

Oogtest

Als je contactlenzen draagt en veel met een beeldscherm werkt, is het goed om je ogen regelmatig te laten testen. Op basis van het resultaat van de oogtest kan je voorschrift eventueel worden aangepast.

We adviseren om je ogen eens per twee jaar te laten testen. Wanneer je ogen regelmatig oncomfortabel aanvoelen is het aan te raden om jaarlijks een oogtest te doen.

Werkomgeving

Heb je het gevoel dat je op kantoor regelmatig naar je beeldscherm moet turen omdat het zonlicht weerkaatst op je beeldscherm? In dat geval kun je het beste meteen actie ondernemen. Als je steeds tegen het zonlicht in kijkt, kan dit namelijk schadelijk zijn voor je ogen.Vaak kun je dit probleem gemakkelijk oplossen door de jaloezieën of zonwering omlaag te doen en de hoek van waaruit je naar het beeldscherm kijkt te veranderen. Ook kun je de helderheid van je beeldscherm aanpassen of een anti-reflectie filter gebruiken.

Oogdruppels

Als de airco de hele dag aan staat op kantoor, kan het zijn dat je last krijgt van droge ogen. Gebruik in dat geval hydraterende oogdruppels zoals everclear Eye Drops om je ogen op te frissen. Op die manier blijven je ogen de hele dag comfortabel. Probeer bovendien om de aanbevolen maximale draagtijd van je contactlenzen niet te overschrijden, zelfs als je het druk hebt.

Wij wensen je een fijne en productieve werkdag!

please wait